Twentse Zakenverkiezing zoekt kandidaten voor 2022

Twentse Zakenverkiezing zoekt kandidaten voor 2022

Twentse Zakenverkiezing zoekt kandidaten voor 2022

TOM’s Business Blow Out was dit jaar een groot succes. Weliswaar verlaat vanwege corona en daarmee technisch gezien de 2021-editie, maar dat mocht de pret niet drukken. Dit jaar wil de organisatie weer in het najaar de verkiezing van Beste Onderneming, Beste Start-up en Fitste Bedrijf organiseren. Dat betekent dat inschrijven voor een van de drie categorieën al mogelijk is. Maar toch blikken weer eerst nog één keer terug. 

Juryvoorzitter Marc Woesthuis kijkt met veel plezier terug op de recente editie. Om meerdere redenen: “Het was eigenlijk het eerste feestje van 2022 en je merkte dat iedereen dat heeft gemist. De setting was uiteraard weer goed: een Awardshow met ontspanning, de formele verkiezing en een goede sfeer. En niet te vergeten de genomineerden die voor het voetlicht kwamen, allemaal vol energie.” Niettemin, in de categorie Beste Onderneming, stak Niverplast er bovenuit, vonden hij en de overige juryleden: “Ook dankzij de medewerkers: die zijn trots op hun onderneming, dat zag je.” Dat element speelt een belangrijke rol binnen de nieuwe aanpak, waarbij niet de Beste Ondernemer maar de Beste Onderneming wordt gekozen. De reden is dat een bedrijf een samenspel is tussen ondernemer en zijn team. “Daarom ben ik heel nieuwsgierig welke kandidaten zich voor de komende verkiezingen gaan aanmelden”, zegt Woesthuis: “Ik hoop dat de trots die je voelt voor jouw bedrijf zich vertaalt in de aanmeldingen. Vaak durft men het niet om dat zo nadrukkelijk uit te spreken. Dat is jammer.” Ook voor de categorieën Beste Start-up en Fitste Bedrijf staat de inschrijving nu open. Ook hier speelt uiteraard trots een rol, aldus de juryvoorzitter: “Maar ook talent en MVO, de zorg voor je mensen. Kortom het blijft altijd verrassend.”

Nieuw jurylid

Traditioneel maakt de winnaar deel uit van de jury. Dit keer is dat Richard Nieuwenhuis van Niverplast, die Edwin Asveld van TransHeroes opvolgt. “Als ‘meewerkend’ jurylid is Richard Nieuwenhuis iemand die bedrijfsmodellen snapt en daar in gelooft. En hij is inspirerend voor anderen”, aldus Marc. Zelf kijkt de winnaar met veel plezier terug op de verkiezing. “We hebben er uitzonderlijk veel aandacht door gekregen. Het was de meest gelezen post van Niverplast ooit. Ik werd zelfs gebeld door collega’s die de automatisering doen: wat er aan de hand was…” Die exposure komt zeker niet slecht uit, voegt hij eraan toe: “Wij hebben ook collega’s nodig.” Dat Niverplast tot Beste Onderneming van Twente werd uitgeroepen heeft hem zeker verbaasd: “Tja, we zijn toch een beetje een vreemde eend in de bijt, een andersoortig bedrijf. We zien het dus als een stukje erkenning, maar het is ook lef van de jury.” “Ja, het team was natuurlijk enthousiast en het was spannend. We hebben altijd gezegd: hoe hoger het podium, hoe dieper je valt. Maar uiteindelijk: het was een eer. Mijn vader belde me op: ‘Zo jongen, nou heb je je eerste prijs’…” Zijn taak in de jury zal er vooral eentje zijn waarbij hij naar de mens kijkt: “Daar ligt mijn kracht, ik ben mensgericht en leg daar de focus op. En ja, ik ken inmiddels wel wat bedrijven en daar heb ik wel ideeën over.” Vooralsnog is het binnen Niverplast nog vol gas. “En de energie is er.” 

Aanmelden voor TOM’s Business Blow Out 2022

Vanaf nu bestaat de mogelijkheid om kandidaten aan te dragen voor alle drie de categorieën: Beste Onderneming, Beste Start-up en Fitste Bedrijf van Twente. Iedereen mag een kandidaat aanmelden: uzelf, uw medewerkers, familie, vrienden en buren, om maar wat voorbeelden te noemen. Doe dat zo snel mogelijk, zodat de jury weer een mooie shortlist met potentiële winnaars kan maken. Aanmelden kan door een mail met naam, bedrijfsnaam en korte motivatie te sturen naar info@vandeinsemedia.nl. Alvast veel succes!

Fotografie: Masterphoto

>
>
>
Boers & Lem
Eurorisk
Jongbloed
Westerhuis Verhuur
EY