Goede doel Enschedese Haringparty

Goede doel Enschedese Haringparty

Muziek- en theater­paviljoen in het G.J. van Heekpark

Als alles een beetje meezit, vinden volgend voorjaar de eerste voorstellingen plaats in het nieuwe muziek- en theaterpaviljoen in het G.J. van Heekpark. De Stichting Van Heekpark Monument in de 21e eeuw heeft zich gemeld bij de stichting ‘700 jaar Enschede’. Het Paviljoen wordt een blijvend ‘landmark’ voor de bewoners van Enschede.

Gerard Oude Vrielink is er blij mee. Hij kreeg in 2018 de Enschede Haring uitgereikt. Want hij zet zich als lid van de Commissie van Beheer al tientallen jaren in voor het park, dat in 2018 het honderdjarig bestaan vierde. De afgelopen twintig jaar is er voor 4,5 miljoen euro geïnvesteerd in de fraaie groene long. De nieuwe muziekkoepel wordt de kers op de taart. De voorlopig werktitel: Van Heekpark Cultuur Paviljoen. Maar het paviljoen moet nog een echte mooie naam krijgen, passend bij het eigentijdse ontwerp van IAA Architecten: een open stalen constructie waar het zonlicht vrij spel heeft. Een transparante folie houdt regen en wind buiten. De koepel komt in de buurt van theeschenkerij Wattez te staan. Belangstelling genoeg, zo hebben Concordia, Theater Sonnevanck, het Wilminktheater, Metropool, de Nederlandse Reisopera, Artez en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, al positief gereageerd. Ook amateur-muziekverenigingen zien het helemaal zitten. 

Financiering
Nu de centen nog. De stichting en de commissie hopen dat het bedrijfsleven en culturele fondsen ook willen bijdragen. Het paviljoen kost vier ton, bij de gemeente is een bijdrage van anderhalve ton aangevraagd en er is een ton aan garanties toegezegd. Dus nog 150 mille te gaan. Daarom: “We hopen dat bedrijven ook willen bijdragen. Ondernemers en particulieren die belangstelling hebben het project financieel te steunen, kunnen contact opnemen met het bestuur via info@vanheekpark.nl. Gerard Oude Vrielink is trots op de samenwerking tussen Stichting Van Heekpark Monument in de 21e eeuw en de commissie, en op de samenwerking tussen de sportverenigingen in het park. “Maar mijn parel is theeschenkerij Wattez met de medewerkers van Aveleijn. En de nieuwe parel: het paviljoen.” Oude Vrielink had eerder al laten weten te willen stoppen met zijn inzet voor het park. Maar dat is nog even geschort tot het paviljoen gebruikt wordt.  

>
>
>
TOM's Rally
CuliRally
haringparty2024