Goede doel Enschedese Haringparty - Stichting Leergeld

Goede doel Enschedese Haringparty - Stichting Leergeld

Veiling voor Stichting Leergeld Enschede

Ook dit jaar in juni is het weer tijd voor de Enschedese Haringparty. Het is inmiddels een traditie dat Van Deinse Media, onder meer uitgever van TOM en Twentelife, de organisatie van dit evenement, samen met partners, op zich neemt.

Zoals het een echt haringfeest betaamt, is de veiling van het eerste vaatje haring een feestelijk hoogtepunt. Samen met andere veilingstukken, variërend van kunst, cultuur en culinair, wordt zo geld ingezameld voor het goede doel. Dit jaar is dat de Stichting Leergeld Enschede, die eerder ook al een bedrag mocht ontvangen van de Enschedese Haringparty.

Sociaal isolement

Van zwemles tot een fiets

De Stichting Leergeld Enschede is een van de ruim honderd lokale Leergeld-organisaties die kinderen, die aan de zijlijn staan, steunt. Bestuurslid Berto Janssen van de Enschedese afdeling benadrukt dat het nodig is: “Er is veel armoede in Enschede en gezinnen leven onder het bijstandsniveau. Het is divers: de ouders aan de drank en drugs, een ZZP’er die het niet kan bolwerken omdat er geen werk is. Kinderen worden daar de dupe van. Ze missen de extraatjes, kunnen niet bij voetbal, kunnen niet mee op schoolreisje. Kinderen raken daardoor in een sociaal isolement.”Stichting Leergeld Enschede richt zich op ouders en verzorgers van kinderen tussen de vier en achttien jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Dat varieert van laptops, zwemles tot een fiets en van gymkleding tot sporten. Het kunnen deelnemen aan die activiteiten is ook van groot belang voor de vorming van kinderen. Berto Janssen: “In 2022 hebben we ruim 3300 kinderen in Enschede geholpen. Dat is naar onze schatting zestig procent van de kinderen die in een achterstandssituatie zitten. Er is dus nog veel te doen, hoewel dat op dit moment lastig is. Onze vrijwilligers bezoeken de kinderen in de thuissituatie om een goed beeld te krijgen. In totaal zijn er ruim 14.ooo aanvragen toegekend.” Voor de activiteiten heeft Stichting Leergeld Enschede een budget van 1,4 miljoen euro. Gelden die komen van donateurs, de overheid en evenementen: “Zoals de Enschedese Haringparty dus. Het geld is meer dan welkom, zeker nu steeds meer gezinnen in financiële moeilijkheden komen . Met de opbrengst van de Haringparty kunnen we weer meer kinderen helpen.”
>
>
>
WTC
Jongbloed
Boers & Lem
DiGi Signing
Westerhuis Verhuur