ESS partner Fitste Bedrijf van Twente

ESS partner Fitste Bedrijf van Twente

"Bied een veilige werkplek"

Easy Sanitary Solutions in Oldenzaal heeft zich in het kader van de Twentse Zakenverkiezing als partner verbonden aan het Fitste Bedrijf van Twente. Voor oprichter en directeur Jurgen Keizers is het partnership een logische stap. Niet alleen won hij een aantal jaren met het bedrijf zelf de prijs van Fitste Bedrijf, ook blijft hij zich voortdurend verdiepen in een goede en gezonde werkomgeving. Zeker nu het Covid-virus weer nadrukkelijk de kop opsteekt, is aandacht voor een veilige werkvloer belangrijk.

Vitaliteit is belangrijk en een prettige werkomgeving heeft daarin een groot aandeel, zegt Jurgen Keizers: “Binnen ons bedrijf doen we er alles aan om die prettige werksfeer te behouden. Zeker nu. Het is belangrijk dat mensen met een glimlach binnenkomen en niet in een depressie komen door corona. Gelukkig maken we dat ook niet mee en bovendien: we testen in Oldenzaal iedereen elke dag. Er is maar een beperkt aantal mensen dat thuis werkt en we willen dat ook zoveel mogelijk beperken. Door het intensieve testen werkt iedereen veilig. We hebben een veilige en gezonde werkplek en cultuur. Minder stress, minder uitval. Kijk, als je goed in je vel zit, speel je binnen de organisatie ook een positieve rol.”

Ventilatie

Een goede sfeer, gezondheid en veilige werkplekken waren voor Jurgen Keizers al voor de pandemie vanzelfsprekend. De medewerkers in de assemblage op het bedrijventerrein nabij Gildehaus krijgen speciaal aangemeten werkschoenen. De reden is simpel, zegt Keizers: “Ze staan de hele dag dus is goed schoeisel belangrijk.” Ook maakt hij een einde aan Cup-a-Soupcultuur. Te zout en ongezond. Tot voor een paar jaar maakte Keizers zelf de soep voor de kantine, nu wordt het door een restaurant uit Oldenzaal dagelijks geleverd. Hoewel in Duitsland andere corona-regels gelden wordt ook daar alles gedaan om corona buiten de deur te houden. Het geheim is en blijft volgens Jurgen Keizers een goede ventilatie: “Corona maakt dat mensen sneller prikkelbaar zijn, een kort lontje hebben. Dat moet je voorkomen en dat kan door die veilige werkomgeving. Gooi als het pauze is de deuren en ramen open zodat het doorlucht. Heel belangrijk. Als ondernemer wil je helemaal niet dat je mensen thuis gaan werken. Ze leveren dan niet de productiviteit die ze op kantoor wel hebben. Want ze gaan dan toch de kinderen ophalen van de opvang of de school, ze gaan tussendoor boodschappen doen en zijn op die momenten dan ook niet bereikbaar, terwijl juist het contact met je collega’s belangrijk is.”

Communiceren

Keizers probeert zijn visie op een veilige werkomgeving en, zeker nu, in relatie tot Covid ook over te brengen op toeleveranciers: “Ze zien hoe wij het aanpakken en nemen dat toch mee.” Of hij zijn visie op vitaliteit wil delen met ondernemers in Twente is een andere kwestie: “Ja, ik heb inmiddels bijna twee jaar ervaring met Covid. We zijn vorig jaar april meteen begonnen met maatregelen treffen. Wat altijd heel belangrijk is, is dat je goed met elkaar communiceert. Als je het welzijn van je medewerkers bespreekbaar maakt dan wordt dat ook eerder geaccepteerd en breder gedragen. Je moet het per afdeling doen. Geen twee of driehonderd mensen toespreken maar kleinere afdelingen. En overleg dan met de afdelingshoofden en wees to the point.”

Verdere groei

Voor Keizers zelf ligt, mede door de overname van ESS door het Duitse Hans Grohe, zijn focus nu op R&D. Hij is altijd het creatieve brein geweest achter de producten van ESS dat inmiddels meer dan alleen douchegoten omvat. Over de innovaties die eraan komen houdt hij zich stil. Maar een nieuwe type keramische tegel met afschot is een vinding die binnenkort wel naar de markt gaat. ESS heeft inmiddels 200 medewerkers en dat gaat verder groeien, voorspelt de ESS-directeur: “We hebben ook weer een vestiging in Losser voor de deelassemblage van bepaalde producten. In Duitsland is het tekort aan arbeidskrachten nog groter dan hier. Voor Losser kunnen we wel mensen vinden. Met name ook omdat er medewerkers zijn die liever in Nederland dan in Duitsland werken.” Jurgen Keizers wil tot slot nog zijn visie benadrukken: “Het gaat om ventilatie, ventilatie en ventilatie. Dat is de beste remedie tegen de verspreiding en je realiseert zo een veilige werkomgeving. Als je mij vraagt, is dat de enige manier om het virus er onder te krijgen. Het vreemde is echter wel dat ik daar de overheid nauwelijks over hoor.”

>
>
>
TOM's Rally
haringparty2024
CuliRally