TOM’s Business Blow Out 2023

TOM’s Business Blow Out 2023

Entertainment, gastronomie, netwerken en blije winnaars

TOM’s Business Blow Out blijft vernieuwen. Vorig jaar gaf de nieuwe locatie de gala-avond al een flinke boost, nu zorgde de nieuwe categorie Duurzaamste Bedrijf voor een impuls. Bijna 250 gasten beleefden in Erve Asito, thuisbasis van Heracles, een avond vol entertainment, gastronomische topgerechten en een spannende finale van de Twentse Zakenverkiezing 2023. Het avondprogramma werd afgesloten met een spetterende afterparty, waarbij DJ STROOT zorgde dat de voetjes flink van de vloer gingen.

De presentatie van TOM’s Business Blow Out was opnieuw in handen van Niels Veurink, onder meer bekend van 1Twente. Veurink was met een cameraman bij alle finalisten op bezoek geweest en aan de hand van deze filmpjes, geproduceerd door Twinsense, werden de finalisten per categorie aan de zaal voorgesteld. De jury stond ook dit jaar onder leiding van Marc Woesthuis van TriMM en werd gevormd door Annerie Bemthuis van de holdingdirectie van Agar, emeritus-hoogleraar Dave Blank, investment manager Tina Zwoferink van Wadinko en gastjurylid Carlo Kroeze van Jotem, winnaar Beste Onderneming van Twente 2022. HoSt Group werd uiteindelijk uitgeroepen tot de Beste Onderneming van Twente 2023. De jury roemde HoSt Group om zijn eigen ontwikkelde technologie en assemblage waarmee hightech installaties worden ontworpen en gebouwd voor de hele wereld. “Nuchter en bescheiden, maar tegelijk inventief en ongekend vooruitstrevend,” aldus voorzitter Marc Woesthuis over de keuze. Als Beste Start-up kwam OneThird uit de bus, Cleaning Twente won de titel Duurzaamste Bedrijf van Twente 2023.

Finalisten
De drie finalisten voor Beste Onderneming waren naast winnaar HoSt Group het online marketingbureau Limesquare van Eeke Olijve en Combi Terminal Twente (CTT) vertegenwoordigd door Annemarie Terpstra. Met twee dames in de finale gaf de jury een mooie boodschap af hoewel het uiteindelijk Jelle Klein Teeselink was die met de winst naar huis ging.

Start-up OneThird verdiende de prijs vanwege de actieve bijdrage aan het tegengaan van voedselverspilling. Vanaf de veiling tot de groenteafdeling zorgt OneThird voor optimale kwaliteit en houdbaarheid. Kortom, vers en gezond fruit. Een start-up met een stevige, smakelijke bite. OneThird nam het in de finale op tegen Water4All en Spinning Jenny, twee prachtige start-ups die we wellicht in de toekomst nog gaan terugzien in de nieuwe categorie Duurzaamste Bedrijf.

In deze categorie Duurzaamste Bedrijf van Twente 2023 won het Hengelose Cleaning Twente. In de logistiek van food en chemische producten zijn reiniging en desinfectie een must. Cleaning Twente is daarin niet alleen specialist maar ook volop gemotiveerd om zich met duurzame processen te onderscheiden. Dat deden ze overigens ook op het podium waar ze werden vergezeld door de van blauwe jerrycans gemaakte “hond” als mascotte. “Vanaf nu heet hij Tom”, vertelde directeur Roy Kaalverink bij de prijsuitreiking. “We hebben ook nog een gele, die heet voortaan Jerry – van jerrycan.” Cleaning Twente nam het op tegen MSG Post & Koeriers en Voskamp Groep, geduchte concurrenten waardoor de jury het niet makkelijk had bij de eindbeslissing.

Gevarieerd programma
Eén van de gasten op het podium was Tom Uitzetter, commercieel manager bij Heracles die door Niels Veurink het hemd van het lijf werd gevraagd over zijn club en de bijbehorende businessclub. Niels Veurink interviewde journalist/voetbalkenner Eddy van der Ley over zijn nieuwe boek Heldendaad in de Sahara, het waargebeurde, aangrijpende verhaal van zijn twee vrienden die gestrand zijn in de Sahara en beseffen dat ze gaan sterven. Ze laten een dagboek en afscheidsbrieven achter. Van der Ley schreef aan de hand van dit dagboek dertig jaar na dato hun heldenverhaal.

Terwijl de gasten genoten van de heerlijke gerechten zorgde pianist Chris van den Heuvel voor het entertainment. Voorafgaand aan de spannende ontknoping van de verkiezing werden de aanwezigen tijdens het dessert nog getrakteerd op een optreden van zanger Michael ten Voorde die de zaal flink opzweepte. Daarna was het tijd om de winnaars te onthullen en tot de uitreiking van de prijzen over te gaan. Nadat de foto’s waren gemaakt en de confetti neergedaald, kreeg de finale-avond een feestelijk vervolg op de dansvloer tijdens de spetterende afterparty.

Culinair genieten
Tussen de verschillende programma-delen waren er natuurlijk ook culinaire hoogtepunten. Joris ten Wolde en zijn witte brigade van het Oldenzaalse QuaKoken, gastvrouw Xandrine van Woudenbergh van onder andere de sfeervolle Almelounge en chefkok Jojan Kersbergen van het Enschedese restaurant Café Soleil wisten de gasten te verrassen met vier gangen van hoog niveau. Bij aankomst werd iedereen welkom geheten met een heerlijke prosecco van Kortegarde, het nog jonge wijnhuis van Rob Spekreijse uit Almelo. Ook de wijnen bij het diner werden door hem geleverd. 

>
>
>
DiGi Signing
Jongbloed
Westerhuis Verhuur
Boers & Lem
WTC