TOM's Business Blow Out: uithangbord voor Twente

TOM's Business Blow Out: uithangbord voor Twente

De eerste voorbereidingen voor de jaarlijkse meeting van ondernemend Twente, TOM’s Business Blow Out, zijn begonnen. En volgens de traditie wordt het weer een aangename en boeiende mix tussen netwerken, ontspanning en gastronomie. Kortom, Twente op z’n best, waarbij ook deze editie voor een belangrijk deel in het teken staat van de verkiezing van de Beste Twentse Onderneming. En dit jaar met een nieuwe categorie!

Zowel de locatie als de datum worden in de loop van de komende maanden bekend gemaakt, maar het is nu al zeker dat TOM’s Blow Out weer een spectaculaire avond wordt. De 2023-editie staat in de steigers en naast het organiserende team van uitgeverij Van Deinse Media is ook de jury begonnen aan een eerste verkenning van potententiele kandidaten. 

Verandering

Verandering is al vanaf de eerste TOM’s Business Blow Out in 2016 een constante factor, zegt uitgever en organisator Jeroen Achterberg van Van Deinse Media: “We zien het ieder jaar weer als een uitdaging om het publiek te verrassen. Niet alleen met fantastische finalisten, maar ook met amusement, afgewisseld met boeiende gesprekken. En niet te vergeten met een culinaire belevenis, geserveerd door de top van de Twentse restaurants. Kortom, we blijven trouw aan de succesvolle formule, maar telkens toch weer anders en beter dan voorgaande jaren.” Dat geldt ook voor de verkiezing. Waar eerder al een wijziging werd doorgevoerd van de categorie Beste Ondernemer naar Beste Onderneming, wordt er deze editie een nieuwe categorie toegevoegd. Naast Beste Onderneming en Beste Start-Up van Twente wordt ook de Duurzaamste Onderneming van Twente gekozen. Een logische stap, vindt de jury onder leiding van Marc Woesthuis van het Enschedese internetbureau TRIMM: “De verkiezing is inmiddels een uithangbord voor Twente. Dat zagen we vorig jaar ook toen we een mooie shortlist met kandidaten konden samenstellen. Dat hopen we dit jaar ook te kunnen realiseren en duurzaamheid als thema past in deze tijd.” Hij vervolgt: “Het is een logische stap, zoals we eerder al de Beste Ondernemer hebben verruild voor Beste Onderneming; immers een ondernemer is niet de enige die werkt aan het succes, dat doet de hele organisatie.”

In de haarvaten

Wat betreft Duurzaamste Onderneming ligt de lat hoog en streeft de jury naar een kritische benadering. Het gaat niet louter om een duurzaam gebouw, zonnepanelen en spouwmuurisolatie. Woesthuis: “Duurzaamheid moet echt in de haarvaten van de organisatie zitten. En dat kan ook de zorg zijn voor duurzame inzetbaarheid van de medewerkers, een duurzaam proces of product en andere elementen als circulariteit.” Vorig jaar werden de keuzes van de jury, met naast Marc Woesthuis Annerie Bemthuis van Agar, emeritus-hoogleraar Dave Blank, directeur Tina Zwoferink van EuroMouldings en gastjurylid Richard Nieuwenhuis van Niverplast, unaniem ondersteund: Jotem als Beste Onderneming, Benchmark als Fitste Bedrijf en Moovd als Beste Startup. Carlo Kroeze van het Vriezenveens Jotem is dit keer gastjurylid: “Het zal lastig worden want je kunt uit een grote vijver vissen. Ik weet nu uit ervaring dat de verkiezing een grote impact heeft. Dat maakt het uitdagend: je moet zorgvuldig zijn en verantwoordelijk met je keuzes omgaan.”

Woesthuis benadrukt nog eens dat iedere onderneming zich kan aanmelden. “Voor alle categorieën kunnen ondernemingen zich aanmelden. Of worden door anderen aangemeld. Natuurlijk hopen we op veel aanmeldingen zodat we weer een mooie shortlist kunnen samenstellen met goede kandidaten.” 

Aanmelden voor TOM’s Business Blow Out 2023

Ondernemers, werknemers, klanten, toeleveranciers of zelfs familie: iedereen kan vanaf nu zijn of haar favoriete bedrijf als kandidaat voor de eindronde aanmelden. De drie categorieën zijn: Beste Onderneming, Beste Start-Up en Duurzaamste Onderneming van Twente. Doe dat aanmelden zo snel mogelijk, zodat de jury met een mooie shortlist met potentiële winnaars aan het werk kan. Aanmelden kan door een mail met naam, bedrijfsnaam en korte motivatie te sturen naar info@vandeinsemedia.nl.

Tekst: Erwin Gevers
Foto: Frank Visschedijk

>
>
>
haringparty2024
TOM's Rally
CuliRally