TOM's Business Blow Out 2022

TOM's Business Blow Out 2022

Na de vernieuwing van het avondprogramma bij de vorige editie was het dit jaar de nieuwe locatie van TOM’s Business Blow Out die de gala-avond een boost gaf. Ruim 250 gasten beleefden in Erve Asito, thuisbasis van Heracles, een avond vol entertainment, gastronomische topgerechten en een spannende finale van de Twentse Zakenverkiezing 2022. Het avondprogramma werd afgesloten met een spectaculaire licht- en vuurwerkshow, waarna de voetjes van de vloer konden bij de afterparty. 

De presentatie van TOM’s Business Blow Out was opnieuw in handen van Niels Veurink, onder andere bekend van 1Twente. Veurink was met een cameraman bij alle finalisten op bezoek geweest en aan de hand van deze filmpjes, geproduceerd door Twinsense, werden de finalisten per categorie aan de zaal voorgesteld. De jury stond ook dit jaar onder leiding van Marc Woesthuis van TriMM en werd gevormd door Annerie Bemthuis van de holdingdirectie van Agar, emeritus-hoogleraar Dave Blank, directeur Tina Zwoferink van kunststof verpakkingsproducent EuroMouldings en gastjurylid Richard Nieuwenhuis van Niverplast, winnaar Beste Onderneming van Twente 2021. Jotem werd uiteindelijk uitgeroepen tot de Beste Onderneming  van Twente 2022. De Vriezenveense specialist op het gebied van waterbehandeling-en zuivering overtuigde de jury door grootse en internationale ambities te verpakken in Twentse nuchterheid. “Een bedrijf dat verder denkt dan shareholders-value, winstcijfers en groei,” aldus voorzitter Marc Woesthuis over de keuze. Als Beste Start-up kwam Moovd uit de bus, Benchmark won de titel Fitste Bedrijf van Twente 2022.

Finalisten

Per categorie waren er drie finalisten, met uitzondering van het Fitste Bedrijf, waar techbedrijf Benchmark het opnam tegen verzekeraar Univé Oost. Zij staken dusdanig boven de andere kandidaten uit tijdens de presentaties aan de jury in oktober, dat werd besloten slechts twee kandidaten aan te wijzen voor de finale. Het Almelose Benchmark won, maar het was een close finish. De drie finalisten voor Beste Onderneming waren naast winnaar Jotem de elektrotechnische webshop Elektramat en softwarebedrijf 12Build. Als er ook prijzen zouden zijn vergeven voor beste dansers en gezelligste team waren deze bedrijven vast bovenaan geëindigd, want de sfeer zat er goed in. Start-up Moovd verdiende de titel vanwege de aandacht voor het welzijn en de geestelijke gezondheid van mensen die leiden aan een ernstig trauma of een stoornis hebben. De jury had respect voor de creativiteit, originaliteit en expertise. Moovd nam het in de finale op tegen fotonica-specialist PHIX en supermarktwebshop en maaltijdbezorger Butlon van Alessio Pinna.

Gevarieerd programma

Een van de gasten op het podium was Nico-Jan Hoogma, directeur Technische Zaken bij Heracles die aan de tand werd gevoeld door journalist/voetbalkenner Eddy van der Ley. Oud-finalist Ben Admiraal memoreerde op het podium hoe hij in 2015 werd verslagen door Marc Woesthuis, de huidige juryvoorzitter. Admiraal verkocht een paar jaar geleden zijn bedrijf Yalp en vertelt nu met zijn boek hoe ondernemen puur geluk is, als je het met plezier doet. Zijn jarenlange kennis en expertise deelt hij graag met andere ondernemers. Tot ieders verrassing maakte ook Sinterklaas nog zijn opwachting waarna het tijd was om de winnaars te onthullen en tot de uitreiking van de prijzen over te gaan. Nadat de foto’s waren gemaakt en de confetti neergedaald, kreeg het aanwezige gezelschap vanaf de businesstribune een geweldige licht- en vuurwerkshow voorgeschoteld, mogelijk gemaakt door Jongbloed Fiscaal Juristen. Het feestelijke vervolg kwam op de dansvloer tijdens de spetterende afterparty.

Culinair genieten

Tussen de verschillende programma-delen waren er natuurlijk ook culinaire hoogtepunten. Joris ten Wolde en zijn witte brigade van het Oldenzaalse QuaKoken en chefkok Jojan Kersbergen van het gloednieuwe Enschedese restaurant Café Soleil wisten de gasten te verrassen met vier gangen van hoog niveau. Bij aankomst werd iedereen welkom geheten met een verrassende bubbel: een Chardonay met een touch van chocolade en hazelnoot: Chocolate in a Bottle dat in Nederland werd geïntroduceerd door Tania Tamayo uit Enschede. De heerlijke hapjes bij de ontvangst werden verzorgd door Sandra Vasquez Burbano van Carlina’s Latin Cuisine, zelf in 2019 finalist tijdens de Twentse Zakenverkiezing. Terwijl de gasten genoten van de heerlijke gerechten zorgde zangeres Ruth voor het entertainment. Tijdens haar openingsact werd ze vergezeld door twee prachtige Braziliaanse danseressen, die ook de gasten met een heerlijk glas bubbels hadden ontvangen bij binnenkomst. Al het entertainment werd verzorgd door Cars & Stars Events.

>
>
>
haringparty2024
CuliRally