TOM’s kerstcadeau-tips

TOM’s kerstcadeau-tips

Van uitwaaien in Zeeland tot op maat gemaakte herenkleding

Het zit erop. De jaarwisseling is in zicht en dat betekent dat TOM de balans opmaakt. Was het een goed jaar? Mwah. Het was een jaar van onzekerheid, hoge prijzen, oorlog, klimaat, et cetera. Maar als hardwerkende ondernemer is veel aan uw aandacht ontsnapt, maar de zaak draaide gewoon door. En mede dankzij uw medewerkers, die nu een verzetje hebben verdiend in de vorm van kerstgeschenken. We blijven weer eens binnen de landsgrenzen. Dus geen vliegschaamte, geen lange rijen bij de gate of andere stress maar wel duurzaam.. 

Nassau Tailors 
Uw accountmanager heeft kilometers gemaakt. Van de ene klant naar de volgende prospect. En altijd weer zorgen dat hij tiptop voor de dag kwam bij de relaties. Het oog wil immers ook wat. Inmiddels zitten er sleetse plekken in zijn colbertje en is aan de pantalon te zien dat er veel autokilometers zijn afgelegd. Tijd voor wat nieuws. Niet alles hoef je van ver te halen, in Enschede is Nassau Tailors specialist in op maat gemaakte herenkleding. Uw accountmanager moet uw bedrijf op een passende manier representeren en een driedelig maatpak is wellicht wat over de top. Maar wat is er mis met een combi: een jasje met stof van het luxe Italiaanse Loro Piana of Dugdale Bros & Co, een overhemd van super zacht Merino wol en een chino of jeans rond de benen. Alles op maat gemaakt en voor zo’n 1.500 euro is uw accountmanager weer uw oliemannetje!
www.nassautailors.com  

Happen naar adem 
De chef van de afdeling personeelszaken, of HR zoals zij zelf zegt, heeft een vreselijk jaar achter de rug. Want waar vind je nog personeel? De hakken van de pumps zijn versleten met het geren naar het Werkplein, uitzendbureaus en executive searchers om de menskracht binnen de onderneming op peil te houden. Ze hapt nu naar adem. Waar doet u haar een plezier mee? Een weekje in de meest Parijse stad van ons land: Maastricht. Natuurlijk met een kamer in het Kruisherenhotel en wat zakgeld om te flaneren en nieuwe schoenen uit te zoeken. Bijvoorbeeld bij Monfrance in Wyck voor een paar slingbacks van Evaluna. 

Pokkelen 
Op de werkvloer liggen ze op de rug. Niet om te slapen maar uitgeput na een jaar pokkelen. De blue collar-brigade heeft behoefte aan afleiding, een beetje vertier. Wat doet het altijd goed? Een pretpark! In dit geval Walibi in de polder. Voor thrillseekers een paradijs van een park waar iedereen zich dagen kan vermaken. En het mooiste: in de slagschaduw van de Condor en de Goliath kan er overnacht worden. Dat kan al vanaf 59 euro per persoon per nacht. Wedden dat ze zich komend jaar weer met plezier over de kop werken…

Collectief uitwaaien 
De bedrijfsleider heeft het altijd gedaan. Hij is degene die de klappen opvangt als er wat mis is: een storing in de productie, een verkeerde levering of niet tijdig extra mensen op een klus gezet. Je hoort hem nooit klagen maar thuis stort hij zijn hart uit en is het gezin de dupe. Even met elkaar ontspannen is een probaat middel. Collectief uitwaaien. Dat kan het beste in Zeeland met het Hostellerie Schuddebeurs als uitgangspunt. Drie eeuwen geleden gebouwd en nog altijd stijlvol. De weelde van prachtige kamers, een gezellige bar en gastronomisch is het prima voor elkaar. Genoeg te doen: de bossen van Schouwen-Duiveland, het strand en het Deltapark Neeltje Jans. Voor zo’n 200 euro per persoon per nacht ligt uw bedrijfsleider er met zijn gezin warmpjes bij.

Bondgenoot 
Zij mag al helemaal niet vergeten worden: uw secretaresse. Altijd alles onder controle, de agenda tot op de minuut nauwgezet bijgehouden, op tijd koffie en met een groot talent voor geheimhouding. Uw secretaresse is een onmisbare bondgenoot. En, niet in de laatste plaats, altijd stipt op tijd. Daarom denkt TOM aan een kerstgeschenk waar ze iets aan heeft, zowel in privé als op kantoor. U raadt het al: een klokje om de pols. En geen quartz of inferieur prul maar kwaliteit met kaliber. Een automaat dus en omdat ‘diamonds are a girl’s best friend’ wordt het een Cartier. Nee, geen Tank want die heeft iedereen al, maar een Ballon Bleu De Cartier. Met een blauwe edelsteen op de kroon verkrijgbaar. Kost wat, heb je ook wat.

En uzelf? Niets, helemaal niets!
Want u doet gezin, huis, haard en hond een plezier dat u lekker een weekje thuisblijft. Geen gesleur met koffers, geen klaagzang van de kids, de hond niet naar het asiel. Kortom: totaal relaxen. Lekker uit eten op Eerste Kerstdag en tot na de jaarwisseling alles cateren. Volop tijd om te klaverjassen of te gamen en alle Netflix-series te kijken. Kortom: dolce far niente in het kwadraat. Eindelijk rust…

TOM wenst u heerlijke feestdagen en alvast een gezond 2024! 

>
>
>
haringparty2024
CuliRally