TOM’s Business Blow Out 2021

TOM’s Business Blow Out 2021

Drie fantastische winnaars, een volle zaal met enthousiast publiek, de top van de Twentse gastronomie en een gezellige afterparty. De nieuwste editie van TOM’s Business Blow Out was een succes. Niet alleen omdat het na twee jaar weer mogelijk was om ‘live’ het gala te beleven, ook de nieuwe setting was in alle opzichten verrassend. De organisatie van Van Deinse Media bewees opnieuw dat Twente een mooie gala-avond weet te waarderen.

De Grolsch Veste was eindelijk weer het decor voor TOM’s Business Blow Out. Immers, de geplande datum in 2021 verviel vanwege de lockdown. Maar van vertraging was weinig te merken. Ook al omdat de ruim driehonderd gasten na de ontvangst met bubbels een gevarieerd programma voorgeschoteld kregen. Gekozen was voor een andere opstelling. Waar bij eerdere edities de gasten voor de gerechten en drankjes naar de naastgelegen zaal gingen, bleef iedereen nu aan ronde tafels. Daarmee werden in elk geval de ‘files’ voorkomen en was er meer tijd voor een goed gesprek en netwerken tussen de aanwezigen.

Gevarieerd programma

De presentatie was in handen van Niels Veurink, onder andere bekend van 1Twente. Een van de gasten op het podium was Gertjan Verbeek. De voetbaltrainer presenteerde onlangs het boek Recht voor z’n raap, geschreven door journalist/voetbalkenner Eddy van der Ley. Het werd een geanimeerd gesprek over de hobby van Verbeek -huizen bouwen-, zijn Enschedese roots en natuurlijk voetbal. Verbeek voelde zich op z’n gemak en liet weten benaderd te zijn door een nieuwe club. “Ik heb net een gesprek gehad met twee mannen van Manderveen”, aldus Verbeek. Wat meer serieus ging het eraan toe in een tafelgesprek met Michel ten Hag van de gelijknamige makelaardij, Bob Vos van Switch en Emma van Geel van Demcon. Vanuit hun bestuursfuncties bij respectievelijk VNONCW, Ondernemend Twente en Future of Twente gaven zij onder meer hun visie op de maatschappelijke en economische situatie van de regio. Daarnaast was er veel interesse voor robots én voetbal: het RoboTeam Twente, ditmaal onder leiding van Anne van Harten en Elisa Dankers, dat met kleine autonome robots voetbal speelt presenteerde zich en kreeg alle aandacht.

Twentse Zakenverkiezing

Het hoogtepunt van de avond was niettemin de bekendmaking van het Fitste Bedrijf van Twente, de Beste Startup en de Beste Onderneming. Het was aan juryvoorzitter Marc Woesthuis van de Twentse Zakenverkiezing de taak om de in totaal negen finalisten te presenteren. Woesthuis, zelf ooit Beste Ondernemer met zijn bedrijf TriMM, benadrukte dat dit jaar gekozen is voor de Beste Onderneming van Twente in plaats van eerdere jaren de Beste Ondernemer. “Een onderneming is succesvol dankzij het hele team en niet alleen door de directeur”, aldus de voorzitter. Samen met de juryleden Annerie Bemthuis, lid van de holdingdirectie van Agar, emeritus-hoogleraar Dave Blank, directeur Tina Zwoferink van kunststof verpakkingsproducent EuroMouldings en gastjurylid en Beste Ondernemer van 2020, Edwin Asveld van TransHeroes, waren er in de aanloop naar de finale lastige keuzes gemaakt. Maar uiteindelijk werd gekozen voor Ter Steege Groep in Rijssen als fitste bedrijf, Fluidensity als Beste Startup en tot slot Niverplast als Beste Onderneming. Het Nijverdalse bedrijf was met een stevige delegatie aanwezig en liet dat ook horen.

Culinaire hoogtepunten

Er waren natuurlijk ook culinaire hoogtepunten. Joris ten Wolde en zijn witte brigade van het Oldenzaalse QuaKoken en chefkok Jojan Kersbergen wisten de gasten te verrassen met drie gangen van hoog niveau. Het Enschedese Tao had daarvoor al een entree geserveerd met sushi. De wijnen van het Oldenzaalse wijnhuis Elhorst Wijnen complementeerden de gerechten. Tijdens de gangen was er amusement: pianist Chris van den Heuvel zorgde vanachter zijn vleugel voor een gezellige sfeer en daarnaast maakte circusartieste Gyselle uit Brazilië haar opwachting met bijzondere acrobratiek-optredens. Al het entertainment werd verzorgd door Cars & Stars Events. Het feest eindigde niet bij de confetti die over de winnaars werd uitgestort. Aansluitend werd de avond uitbundig afgesloten met een afterparty. Al met al was de 2021-editie van TOM’s Blow Out in alle opzichten een avond vol afwisselingen, spanning en gastronomie. Het was het wachten waard!

Tekst: Erwin Gevers
Fotografie: Masterphoto

>
>
>
Westerhuis Verhuur
Jongbloed
WTC
Boers & Lem
DiGi Signing