"Samen bouwen aan succes"

"Samen bouwen aan succes"

Arend Koers en Stefan Boermans

Sport kan niet zonder sponsoring. En tegelijkertijd kan het bedrijfsleven zich door sponsoring van een sporter, club of sportmanifestatie op een positieve manier onderscheiden. Het is vaak een gezonde relatie, waar beide partijen van profiteren. Het gaat immers om ambities, groeien, omgaan met tegenslag en winnen. Dat geldt ook voor beachvolleyballer Stefan Boermans en ondernemer Arend Koers van bouwkundig adviesbureau Arcade Bouw Consult in Oldenzaal.

De 26-jarige Stefan Boermans voetbalde bij NEO in Borne maar ontdekte dat hij er geen talent voor had. Voor volleybal leek hij niet voorbestemd te zijn. Toch ging hij volleyballen en dat bleek een schot in de roos. Hij speelde op topdivisie niveau en had als ambitie het Nederlands team te halen. “Ik vond volleybal supervet en trainde veel. Ik was verslaafd aan mijn verdere ontwikkeling als volleyballer”, aldus de 26-jarige Boermans die in 2018 een andere discipline binnen de sport ontdekte: beachvolleybal. Het trok hem aan: “Niet alleen de sfeer maar ook het feit dat je met z’n tweeën speelt. Dus geen wissels, geen coaching van de zijlijn. Je kunt je niet verstoppen in een duo-team. En het is zwaar: je loopt wel te ploeteren in dat zand.” Sinds vorig jaar speelt hij samen met Yorick de Groot. Het beachvolleybal duo is zeer succesvol en op weg naar de wereldtop als vice-Europees en Nederlands kampioen. Het doel is de Olympische Spelen in Parijs in 2024 hetgeen bereikt moet worden met doorzettingsvermogen, discipline, motivatie, willen groeien en leren. Eigenschappen die ervoor zorgen dat je optimaal presteert, constateren Stefan en zijn sponsor Arend Koers. Professioneel beachvolleybal is geen vetpot: “Tickets, hotels; alles moet je zelf betalen. Het is dan wel een sterk groeiende sport maar het is helaas moeilijk een verdienmodel te vinden. Dankzij de steun van Arcade is het financieel nu makkelijker. En daar wil je als sporter natuurlijk ook graag wat voor terug doen.”

Grip houden

Arend Koers is directeur-eigenaar van het succesvolle bouwkundig adviesbureau Arcade Bouw Consult in Oldenzaal. Hij werkte bij diverse grote aannemers tot hij vijftien jaar geleden voor zichzelf begon. Zijn visie op project- en bouwmanagement maakte dat Arcade snel groeide. “We doen opdrachten in de Benelux en Duitsland. Opdrachtgevers denken vaak dat daar dezelfde normen en regels gelden. Wij zorgen er met ons team voor dat we op zulke projecten, vooral in de grotere utiliteitsbouw, grip houden. We dokteren vooraf alles uit, zorgen voor goede financiële onderbouwingen, brengen risico’s goed in kaart en doen de coördinatie met alle adviseurs en partners”, aldus Koers.

Samen omhoog klimmen

Koers volleybalt al zijn hele leven en leerde Stefan kennen toen hij nog bij Webton speelde. Ze kwamen in gesprek over de ambities van Boermans om op de Olympische Spelen in Parijs in 2024 voor goud te gaan. Een ambitie waar Koers wel wat in zag: “Ik vind het belangrijk dat je mensen tot ontwikkeling brengt. Mensen zijn altijd de vaste waarde in een team. Dat geldt in ons bedrijf, maar ook in de sport.” Want Koers wil met zijn bedrijf verder groeien, in kwaliteit en internationaal. Stefan wil onder de Eiffeltoren de gouden medaille omhangen. “We bijten ons allebei vast in een doel dat we hebben gesteld”, zegt Koers, “Daar is doorzettingsvermogen voor nodig, motivatie en groeien in dat waar je goed in bent. En passie, enthousiasme en sportiviteit. Binnen ons bedrijf is die houding ook sterk aanwezig. We hebben onze omzet ruim verhoogd. Dat heeft zeker te maken met het enthousiasme van Stefan. We klimmen samen omhoog.” De beachvolleyballer beaamt dat: “Of je een bedrijf hebt of sporter bent, je doel is om elke keer beter te worden. Je moet niet tevreden zijn met zilver of brons als je goud had kunnen halen. Dat herken ik ook bij Arcade: de beste willen zijn, gemotiveerd en ambitieus.”
Voor wat hoort wat in de sponsoring. De naam Arcade prijkt uiteraard op zijn tenue en bovenarmen. Maar daarnaast is de boomlange Stefan ook aanwezig bij activiteiten die Arcade samen met V.V. Arcade Pollux organiseert. Zoals onlangs het event King of the Beach met 260 jonge volleyballers. Een afgeleide van King of the Court waarbij de allerbeste beachvolleyballers ter wereld zich treffen in een bijzondere sfeer. Voor Arend Koers staat het vast: King of the Court moet naar Oldenzaal komen.
Maar ondertussen blijft één zaak prioriteit houden: Stefan’s route naar Parijs. “En daarna? Daarover gaan we dan wel nadenken. Eerst de medaille”, aldus de Tukker.

Arend Koers: “Het vereist een ijzersterke mindset en ambitieniveau. Die is er ook binnen Arcade met als gevolg dat we binnenkort verhuizen om ruimte te creëren voor verdere groei.”

>
>
>
haringparty2024
CuliRally