Jury TOM’s Business Blow Out is er klaar voor

Jury TOM’s Business Blow Out is er klaar voor

Aanmelding kandidaten Twentse Zakenverkiezing gestart

De exacte datum is nog niet bekend maar het is zeker dat in november weer de Twentse Zakenverkiezingen, als onderdeel van TOM’s Business Blow Out, worden gehouden. In eerste instantie in 2009 als Twentse Zakenvrouwverkiezing gestart, maar ‘geëmancipeerd’ tot de verkiezing van Beste Ondernemer van Twente. Met daaraan sedert enkele jaren toegevoegd de Beste Start-up van Twente en het Fitste Bedrijf van Twente. En nu, anno 2021 staat er een volgende aanpassing te wachten. De jury is er klaar voor.

TOM’s Business Blow Out moet dit jaar weer een hoogtepunt worden voor het Twentse bedrijfsleven. Met De Grolsch Veste als perfect decor voor het event wordt het opnieuw een dynamische aaneenschakeling van show, gastronomie, interviews, et cetera. Dat alles in een unieke ambiance maakt TOM’s Business Blow Out een netwerkevenement van formaat.

De Twentse Zakenverkiezing maakt daar onlosmakelijk deel van uit. Dit jaar in een deels nieuw jasje: enerzijds door twee nieuwe juryleden en een nieuwe voorzitter, daarnaast door een wijziging in de formule. Marc Woesthuis, directeur van het Enschedese internetbureau TRIMM en enkele jaren geleden zelf winnaar van de verkiezing, is de nieuwe juryvoorzitter. Hij volgt daarmee Wilma van Ingen op, die vele jaren het boegbeeld van de Twentse Zakenverkiezing was. Woesthuis: “Een betere leermeester kun je niet hebben. Ze is een icoon van de Twentse zakenwereld die veel respect verdient en voor mij een eer om in haar schaduw te mogen staan.” Ook jurylid Annerie Bemthuis, voorheen IKT-voorzitter, kijkt met veel plezier terug op de samenwerking met Wilma van Ingen binnen en buiten de jurering: “Breed georiënteerd en een fantastische persoonlijkheid. Een feest om mee samen te werken in de jury.” Met Marc Woesthuis is er een waardige opvolger gekomen, zegt Bemthuis, die nu deel uitmaakt van de holdingdirectie van Agar: “Marc heeft een breed netwerk, vertegenwoordigt ook een nieuwe generatie en de nieuwe business.”


Iedereen in de spotlights  
De Twentse Zakenverkiezing omvat traditioneel de categorieën het Fitste Bedrijf van Twente en de Beste Start-up van Twente. Nieuw is dat niet meer de Beste Twentse Ondernemer maar de Beste Twentse Onderneming wordt gekozen. Marc Woesthuis zegt over die keuze: “Een onderneming is niet alleen de ondernemer, maar het hele team, de mensen die in het bedrijf werken. Wat we willen bereiken met de titel Beste Onderneming is dat we de trots van de werkgevers kanaliseren naar het bedrijf. Een succesvol bedrijf is niet alleen het feestje van de ondernemer alleen, maar van alle medewerkers. Het past in deze tijd waarin veel meer in teamverband wordt geopereerd. De ondernemer die alles op eigen houtje beslist behoort toe een uitstervend ras. Denkkracht en kennis zit door de hele onderneming. Dat willen we met de titel Beste Twentse Onderneming benadrukken.” Hij voegt eraan toe: “Kijk, we zijn in Nederland toch altijd een beetje wars van hiërarchie. Binnen TRIMM hebben we dat moderne ondernemerschap ook; het team is belangrijk, niet de eenling. Dat willen wij met de Beste Twentse Onderneming benadrukken: iedereen mag in de spotlights staan, niet de baas alleen.”

Goede herinneringen
Binnen de jury zijn twee nieuwe gezichten. Traditioneel is de winnaar van de vorige editie gast-jurylid. Ditmaal is dat Edwin Asveld van expediteur TransHeroes in Hengelo. Met de combinatie van enthousiasme, onbevangenheid en lef stal hij vorig jaar de harten van de jury. Hij verheugt zich op de jurering: “Ik verwacht dit jaar veel kandidaten. Kandidaten die ondernemerschap tonen en alle aspecten van hun onderneming laten zien. Ik verheug mij er nu al op om al die verschillende ondernemers voorbij te zien komen.” Zelf heeft hij goede herinneringen aan de verkiezing: “Ik had er geen rekening mee gehouden dat het zoveel publiciteit en media-aandacht op zou leveren. En nog steeds word ik er wel aan herinnerd. Gaaf.”

Inspirerende voorbeelden
Tina Zwoferink is eveneens nieuw in de jurering. Annerie Bemthuis: “Ik heb Tina gevraagd om in de jury te komen omdat wij wel een beetje in de vijver van oostelijk Twente vissen. Tina is voorzitter van IKT West-Twente en heeft daar goede contacten. Daardoor hopen we meer kandidaten uit die regio te kunnen verwelkomen.” Zwoferink is in het dagelijks leven directeur van kunststof verpakking-producent EuroMouldings in Nijverdal. Over haar taak in de jury: “Ik hoop in elk geval dat ik inspirerende voorbeelden van ondernemerschap ga zien. Ook minder bekende bedrijven zodat we via de verkiezing kunnen laten zien wat voor prachtige ondernemingen er zijn in Twente.” Ook nieuwe ideeën verwacht Tina Zwoferink voorgeschoteld te krijgen tijdens de presentaties aan de jury: “Dan denk ik aan de categorie Beste Twentse Start-up: welke ideeën hebben ze, hoe is het ondernemerschap en wat maakt hen speciaal.”

Nieuw elan  
De categorie start-ups heeft uiteraard de bijzondere interesse van de 'éminence grise' in het gezelschap, emeritus-hoogleraar Dave Blank. Als oud-wetenschappelijk directeur van het MESA+ onderzoekscentrum voor nanotechnologie van de UT behartigt Blank de wetenschappelijke aspecten binnen de jury. “Het wordt een interessante jurering”, belooft hij: “Veel bedrijven en dus ook start-ups maken als het ware een restart. Er is nieuw elan, maar ook bewustwording: wat is niet goed gegaan en wat doen we wel goed. Je ontkomt er ook niet aan om de vraag te stellen wat Covid met jouw bedrijf heeft gedaan. Kortom, interessant en leuk wordt het zeker.”
Tot slot voorzitter Marc Woesthuis: “We hebben een mooie jury. Een divers team met ondernemers die midden in het bedrijfsleven staan en met Dave die dicht bij het vonkende vuur van de innovatie in Twente staat. Hij weet al in een vroeg stadium wat kansrijk is en dat is heel belangrijk.”
Ook Woesthuis onderkent dat niet om Covid heen gegaan kan worden bij de jurering. “Dan denk je onwillekeurig ook aan het Fitste Bedrijf. Wat zijn de resultaten geweest van de inspanningen die je je hebt getroost. Ja, ik denk wel dat we in die categorie iets strengere en scherpere vragen gaan moeten stellen.”

Aanmelden!

Ondernemers, werknemers, klanten, toeleveranciers of zelfs familie: iedereen kan vanaf nu zijn of haar favoriete onderneming, vitaalste bedrijf of meest opvallende of kansrijke start-up voordragen als kandidaat voor de eindronde. Wil je iemand nomineren voor één van bovenstaande categorieën? Stuur dan een mail met naam, bedrijfsnaam, en korte motivatie naar info@vandeinsemedia.nl

Partner worden?

Tijdens de finale-avond van TOM’s Business Blow Out zijn er drie spraakmakende tafelgesprekken rond de verschillende categorieën van de Twentse Zakenverkiezing. Wie zich met zijn bedrijf als partner verbindt aan het evenement, krijgt de mogelijkheid om aan dit interessante tafelgesprek deel te nemen. Daarnaast krijgt iedere partner 25 kaarten voor relaties. Wil je het evenement bijwonen met tien relaties, ga dan voor het sponsorpakket.
Ook is het voor alle categorieën nog mogelijk hoofdpartner te worden. Hierbij wordt de bedrijfsnaam gekoppeld aan de verkiezingscategorie en krijgt de naamgever tevens een artikel van twee pagina’s in TOM-magazine.
Interesse om (naamgever-)partner of sponsor te worden? Mail dan voor meer informatie naar
ageeth@vandeinsemedia.nlof bel 06-81085999.

Tekst: Erwin Gevers
Fotografie: Frank Visschedijk

>
>
>
CuliRally
haringparty2024