“De formule topsport, business en pleasure wérkt”

“De formule topsport, business en pleasure wérkt”

“Ik verzamel best practices over de Military,” zegt voorzitter Robert Zandstra, “en daar zitten mooie verhalen van sponsors tussen. Niet zelden blijkt daaruit dat deelname aan de Military bijdraagt aan het beslisproces van klanten en prospects Concreet rendement als resultaat van een business-programma op maat. Sponsoring van de Military leidt daadwerkelijk tot return on investment en levert een bijdrage aan het zakelijke succes.”

Aan de basis van de geslaagde samenwerking tussen de Military en het bedrijfsleven in Twente - en daarbuiten - ligt, volgens Zandstra, de unieke mix van topsport, business en pleasure, in combinatie met andere unique selling points.

Focus op vernieuwing en kwaliteit

“Deze driehoek  hebben we in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld en de revenuen worden elk jaar duidelijker zichtbaar. Indicatoren zijn het aantal partners, de mate waarin sponsors terugkeren, de positieve evaluaties en het feit dat sponsoring oprecht wordt ingevuld als samenwerking. Sponsors laten weten dat de Military voor hen echt leidt tot zakelijk succes waarbij de factor ‘verbinding’ vaak een rol speelt. Niet voor niets zie je navolging van onze formule. Dat is geen slechte zaak, lijkt me, maar door een absolute focus op vernieuwing en kwaliteit doen we er natuurlijk alles aan om onze voorsprong te behouden.” 

Unieke locatie

Natuurlijk, een goede businessformule is van groot belang, maar de uitgelezen locatie draagt voor een groot deel bij aan het succes. Zandstra beaamt dit: “De geweldige ambiance, midden in de natuur, die het prachtige decor van het Teesinkbos oplevert, is onvergelijkbaar. Een country life-gevoel pur sang is gegarandeerd. De andere plusfactor is de oppervlakte van het terrein. De vijfenveertig hectare biedt volop mogelijkheden om de meer dan honderd sponsors en hun duizenden relaties alle ruimte en de gewenste hospitality te bieden, variërend van VIP all inclusive arrangementen tot een eigen paviljoen met terras waarmee je als bedrijf je eigen identiteit creëert. Daarnaast zien we gedurende de hele Week van de Military een toename van congressen en symposia die door partners worden georganiseerd en netwerkbijeenkomsten waar sponsors hun gasten, niet zelden met partner en kinderen, in een unieke en ontspannen sfeer kunnen ontvangen. We zien ook steeds meer dat sponsors kiezen voor een heel divers sponsorpakket gedurende de hele week. Niet voor niets behoort de Military tot de grootste en best gewaardeerde businessevenementen van Nederland, tijdens de crosscountry op zaterdag zelfs het grootste.”

Sport voorop

Bij de Military gaat het uiteraard in de eerste plaats om topsport. “Dat aspect beheersen we tot in detail en we bieden internationale paardensport op het hoogste niveau, met de cross country op zaterdag als hoogtepunt,” zegt Zandstra. “De omstandigheden voor ruiters en paarden zijn optimaal en de ruiters doen er alles aan om de toeschouwers de unieke klasse van hun combinatie te tonen. Die goede omstandigheden en klasse creëren we eveneens, zoals gezegd, in de brede range van faciliteiten en services voor sponsors.” Naast topsport en businessmogelijkheden op hoog niveau wordt de factor pleasure met evenveel klasse belichaamd in met name de Herfst-Fair, met als hoogtepunt de Military Classic Night-Fair op donderdagavond. “Sponsors voelen echt de overtuiging dat je deze happening niet mag missen, het is een must. Want wat is er aangenamer dan om na een serieuze, zakelijk succesvolle dag heerlijk te ontspannen in die supergezellige lifestyle ambiance?”

Meer dan topsport, meer dan business, meer dan pleasure

Zandstra schetst aldus in een notendop wat de formule van de Military inhoudt en wat het succes verklaart. Althans, ten dele. “Want wat dit concept zo uniek maakt, is de uitgebalanceerde mix van de drie elementen topsport, business en pleasure. De verhoudingen moeten kloppen, de kwaliteit overall moet hoog en in balans zijn en vernieuwing is een doorlopend proces. Voeg daaraan toe de ambiance, de ligging in de prachtige natuur, de functie als ontmoetingsplek, de enthousiaste inzet van de vele honderden vrijwilligers die een magnifieke collectieve prestatie leveren, de klik met de naobers en de impact op maatschappelijke organisaties en het is duidelijk dat er sprake is van meer dan een optelsom. De synergie tussen al deze elementen vormt het DNA van de Military. Dat bewaken we met hart en ziel. Dat is niet eenvoudig, maar het lukt toch elke keer weer. En daar mogen we trots op zijn. Niet alleen de Military zelf, maar ook al diegenen die zich eigenaar van het evenement voelen.

Tekst: Anno Oude Engberink
Fotografie: Abbink Fotografie

>
>
>
Westerhuis Verhuur
Eurorisk
Jongbloed
Boers & Lem
EY