Van zaaltje naar Grolsch Veste

Van zaaltje naar Grolsch Veste

Voor de derde achtereenvolgende keer is de Grolsch Veste op 16 november het decor voor het meeste energieke event van het jaar: TOM’s Business Blow Out. Een avond met cultuur, informatie, de crème de la crème van de Twentse industrie en kennisinstituten, sport en gastronomie.

En niet in de laatste plaats de Twentse Zakenverkiezingen.

Tien jaar geleden stond TOM’s uitgever, Van Deinse Media, aan de wieg van de Twentse Zakenvrouw Verkiezing. Een uniek gebeuren omdat het kansrijke en succesvolle zakenvrouwen niet alleen een podium gaf, maar ook rolmodellen en inspiratiebron werden voor tal van aanstormend vrouwelijk talent.

De Twentse Zakenvrouwen Verkiezing kende een succes verloop en bracht inderdaad die rolmodellen in de schijnwerpers, als waar de jury, in de beginjaren onder leiding van Wilma van Ingen.

Nog altijd wordt de zakenvrouwverkiezing gemist, zoals ook Regina Nieuwmeijer betoogt in deze TOM. “Jonge vrouwen hebben nog steeds een rolmodel nodig”, vindt Regina, zelf Twents Zakenvrouw van 2012, maar ook jurylid van de opvolger van de Zakenvrouw Verkiezing, de Twentse Zakenverkiezing. Naast Regina Nieuwmeijer zijn ook oud-Kamer van Koophandel-voorzitter Gaston Sporre en Dave Blank, Chief Scientific Ambassador van de Universiteit Twente. Wilma van Ingen is sinds enkele jaren weer juryvoorzitter.

Die jury beraadt zich komende weken over de kandidaten voor de drie categorieën: Beste Twentse Ondernemer, Beste Twentse Startup en het Fitste Bedrijf van Twente.

De finale is de apotheose van TOM’s Blow Out. In het gedeelte voor de pauze is dan al een rollercoaster van entertainment, informatie, gastronomie, cultuur en spektakel voorbijgetrokken. Dit alles afgewisseld met pauzes in de speciale food street waar het beste van de Twentse horeca en wijnhuizen wordt geserveerd.

Ooit begonnen als een voorzichtig plan voor een verkiezing staat het evenement nu stevig op de benen, constateert ook uitgever en organisatie Jeroen Achterberg van Van Deinse Media: “Ik weet nog dat we begonnen zijn in de bovenzaal bij Dorset in Borne. Het moest allemaal op het laatste moment en Willem Dankers van restaurant Dorset werkte direct mee. Van de zaal groeiden we uiteindelijk naar de Grolsch Veste en is TOM’s Blow Out een event waar je bij moet zijn als Twentse ondernemer: het is netwerken, amusement, spanning en gastronomie tegelijk. Het blijft een unieke happening voor Twente.”

>
>
>
EY
Dijks Leijssen
Westerhuis Verhuur
Eurorisk
Boers & Lem
Jongbloed