Rijk van Sybrook klaar voor de zomer

Rijk van Sybrook klaar voor de zomer

Ibiza-party in de bunker

Het Rijk van Sybrook heeft stevige plannen. Er wordt verder geïnvesteerd om de 27 holes-baan nog aantrekkelijker te maken door betere drainage aan te leggen en de parkachtige uitstraling te verbeteren. Daarnaast wil de golfbaan zich intensiever manifesteren met de mogelijkheden die het in de combinatie zakelijk en sportief heeft te bieden. Een uitdaging die het management-duo Alexander de Vries en Rosalie Stoker vol enthousiasme op heeft gepakt.

Golf is veel meer dan een balletje slaan. Het is onthaasten, met vrienden of relaties een paar ontspannen uurtjes doorbrengen, plezier. Daarmee is golf een adequate remedie tegen een dreigende burn-out waar ook steeds meer jongeren tegenaan lopen. Alexander de Vries, general manager van Het Rijk van Sybrook is overtuigd van de heilzame werking van een paar uurtjes in de baan: “Even op andere gedachten komen, genieten van de natuur en echt in contact komen met je relaties. Dat wordt nogal eens vergeten, terwijl het zo goed voor je kan werken.”

Blijven investeren in kwaliteit

De Vries weet waar hij over praat: sinds een jaar is hij general manager van Golfbaan Het Rijk van Sybrook maar hij kan inmiddels bogen op een loopbaan van achttien jaar in de golfbranche. “Het gaat weer goed met golf in Nederland. Niet dat het aantal golfers sterk toeneemt, maar er wordt wel meer gegolfd en je ziet vaker vrienden en familie met elkaar de baan ingaan. Het kan en mag weer.” Ook in zakelijk opzicht, constateert Alexander de Vries: “Het aantal zakelijke events, zoals bedrijfstoernooien, zien we toenemen.” En dat stelt ook eisen aan de baan, weet De Vries: “Er zijn nog wat plekken waar de drainage beter mag en ook moet er gesnoeid worden. Dat komt zeker ten goede aan de beleving van de golfers. We blijven altijd investeren in de kwaliteit van Het Rijk van Sybrook.”

Zakelijke mogelijkheden

Omdat de zakelijke markt weer groeit, is Rosalie Stoker sinds enkele weken als salesmanager werkzaam bij het Rijk van Sybrook. Aan haar de taak om de zakelijke markt te overtuigen van de positieve kanten van de golfsport. “Iedereen weet wel dat golf een prima manier is om te netwerken. Je bent ontspannen, je leert elkaar beter kennen, je drinkt na afloop iets op het terras. Niet dat dan de contracten getekend worden, maar je creëert met elkaar een goede sfeer”, aldus Rosalie Stoker. Dat wordt vervolgens ondersteund door Sybrook dat met alle faciliteiten, zoals het eigen restaurant met chef-kok Erwin Eenink en zijn brigade, tal van mogelijkheden biedt. Een golftoernooi kan zo ook de aanleiding zijn voor een presentatie van een nieuw product of een meeting met relaties. “We kunnen allerlei arrangementen bieden, we willen meedenken om je relaties te verrassen. Nee, vooral niet altijd weer hetzelfde. Als je relaties ontvangt die niet golfen is er altijd weer die clinic. Maar dat kent iedereen inmiddels wel. Wij bedenken daar iets nieuws voor, waarbij meerdere sporten worden betrokken. Of wat te denken van een diner aan een lange tafel na afloop in de baan zelf! Het kan bij ons.”

Businessclub Het Rijk van Sybrook

Binnen het Rijk van Sybrook bestaat overigens al een stevige eigen netwerkclub, namelijk Businessclub Het Rijk van Sybrook. Rond de vijfenzeventig bedrijven met in totaal een honderd spelers hebben zich aangesloten bij de club, die gedurende het hele jaar een lijst met aantrekkelijke activiteiten en bijeenkomsten doorloopt. De agenda vermeldt uiteraard toernooien en wedstrijden, maar ook trainingsochtenden om weer zomerfit te worden. “De bedrijven zijn divers en vertegenwoordigen uiteenlopende branches. Dat is interessant en er is iedere maand een bijeenkomst”, vertelt Rosalie Stoker: “Golf staat centraal, maar in combinatie met netwerken. Er worden borrels georganiseerd, er zijn feestjes en diners.”

Het is de de intentie om de Businessclub te laten groeien. “Er mogen ook best nog wat meer dames als lid bijkomen”, aldus Rosalie.

Alexander de Vries: “Zoals Rosalie al zegt, willen we onze gasten verrassen. De kwaliteit, de service, de gastvrijheid, dat is er. En we hebben een enthousiast jong team met mensen die houden van golf en van de gasten. Daarmee onderscheiden we ons. Ook door buiten de gebaande paden te treden. Voor de Businessclub organiseren we een Ibiza-party in een van de bunkers. Daar zal nog lang over worden nagepraat. Dat soort leuke dingen kunnen we hier bieden: we hebben immers de faciliteiten en de ruimte.”

In een andere flow komen

Het management-duo hoopt dat ook niet-golfers willen kennismaken met het Rijk van Sybrook. Alexander de Vries tot slot: “Er zijn nog veel mensen die niet golfen. Misschien omdat het soms elitair wordt gevonden. Golf is juist in deze tijd zo belangrijk. Het is niet de verplichte gang naar de sportschool, maar met vrienden, familie of relaties een paar uur totaal ontspannen. In de natuur, actief. Met golf kom je in een andere flow. Ik hoop dat meer mensen dat gevoel leren kennen.”

>
>
>
Boers & Lem
Dijks Leijssen
Eurorisk
EY
Jongbloed