Betaalbare cadeaus voor onder de kerstboom

Betaalbare cadeaus voor onder de kerstboom

Daar gaan we weer: de jaarlijkse klaterval van exclusieve geschenken voor uw medewerkers, uw managementteam, uw relaties en niet in de laatste plaats uw gezin en… uzelf. Want er moet worden beloond voor weer zo’n succesvol jaar waarin alleen maar geplust is. Misschien voorlopig de laatste keer, maar dat kan nu niet bommen. Hup: plunderen die bankrekeningen en weg met dat zwarte geld.

In de eerste plaats bent u natuurlijk uw HR-manager dank verschuldigd. In een tijd van toenemende werkdruk en een schrijnend tekort aan vakmensen, draaide hij zelfs mee in de ploegendienst en volgde een vorkheftruckcursus. Dat mag niet zonder een douceurtje blijven aan het einde van het jaar. Van vorkheftruck naar helikopter is maar een kleine stap. Voor zo’n dertig mille haalt hij bij HeliCentre in Lelystad een Private Pilot License. Ook handig voor de zaak: een wentelwiek op de parkeerplaats en nooit meer last van files.

Dankzij de HR-manager kon de productie worden opgevoerd en gingen uw salesboys en -girls zich te buiten aan nieuwe opdrachten. Maar uw klanten kunt u echt niet de contracten laten ondertekenen met een plastic bijt- en kauwpen van Bic. Geef uw relaties wat waardering in de vingers: bijvoorbeeld de Montegrappa Bartolomeo Ferracina vulpen. Italiaans raffinement in cellulose, zilver, platinum en goud en een ode aan deze 19e eeuwse horlogemaker. Logisch dus dat er ook een minuscuul uurwerk in de dop zit. Het zal Montegrappa niet zijn… Voor  1.950 euro vergeten uw klanten u en de tijd niet meer.

Tja, lastig: wat geef je de medewerkers. Ze hebben al een fiets van de zaak, dus wat nu. Nou, wat dacht u van een rugzak om de bammetjes of de laptop in mee te nemen? In de Engelse Midlands maakt Bill Tannery van het fijnste lamsgeitenleer reistassen, laptopcases, visitekaarthouders en meer. Het verhaal erachter is dat niet alle geitenlammetjes de melkerij halen maar geslacht worden voor het vlees. De huid van die arme schapen is te mooi om er niets mee te doen. Voor rond de 670 euro hebben uw mensen een dubbelgestikte geitenhuid op de rug of in de hand. We horen u al mekkeren: te duur! Ze hebben ook sleutelhouders voor nog geen dertig euro…

De toeleveranciers. U hebt ze weer uitgeknepen, opgejaagd, aan de bloeddrukpillen geholpen. Kortom, u heeft veel goed te maken. Een drankje dan maar. En niet zo maar een flesje doordeweekse vieux of ander brouwsel. Nee, kom eens sjiek voor de dag met een cognac. Het liefst Hennessy Paradis. Voor iets meer dan 900 euro niks om je voor te schamen, maar weinigen weten waarschijnlijk dat er ook een Hennessy Paradis Imperial is. Ooit bedacht als cadeautje voor een Russische tsaar. U moet wel echt van uw crediteuren houden want dat flesje wijndestillaat gaat voor 2.350 euro over de toonbank. Kunt u in januari wel vol overtuiging aandringen op prijsverlaging.

Uw company heeft de crisis met verve doorstaan, er is hard gewerkt, gespaard, geïnvesteerd. En u wordt er niet jonger op. Het gezin wil u vaker zien en gelijk hebben ze. Misschien is het ook tijd om te oogsten, een beetje zen creëren in uw leven. Niet meer die verplichte reisjes naar exotische oorden om de buren de loef af te steken, geen gedoe meer op die vliegvelden en speuren naar een beetje hotel. TOM voelt dat u vastigheid zoekt en heeft het voor u gevonden. Aan de Portugese Algarve op Quinta do Lago. Er is een ruime keuze aan riante villa’s met een golfbaan in de achtertuin en de zee voor de deur: van een instapmodel van 450.000 euro tot een kasteel met olympisch zwembad voor 6,5 miljoen. Maar onbetaalbaar: de rust voor u en uw gezin. Ze zullen u dankbaar zijn. En Kerst vieren rond het zwembad; wie wil dat nou niet!

Ach, u moet uzelf natuurlijk ook nog verwennen. Maar u heeft alles al. Een Harley en een maîtresse voor de midlifecrisis, een Range Rover om erbij te horen en een Girard-Perregaux om de pols. Wat u nog mist om hogerop te komen? Precies: een helikopter. We selecteerden voor u de Robinson R44 Raven II voor een zacht prijsje van net onder de 5,5 ton. Kan meer worden, maar dat ligt aan de extra accessoires. Met uw wentelwiek naar de Algarve is een optie maar u moet dan onderweg vijf keer tanken. Dat moet u met de Range Rover ook dus. En trouwens: een piloot kent u al. Uw HR-manager!

Wilt u het zekere voor het onzekere nemen en weten hoe al deze geschenken fiscaal verantwoord door de beugel kunnen? Neem dan snel contact op met Jongbloed Fiscaal Juristen, 053-4327200.

>
>
>
Eurorisk
Twentelife Summer Festival
Van Deinse Medianieuw
Boers & Lem
Jongbloed
EY
Vincent Croce Kalenders
Aysay
Dag van werkplezier