Prof. Dave Blank wordt adviseur onderzoek Saxion

UT en Saxion slaan handen ineen voor de regio

Prof . Dr. Ing. D.H.A. (Dave) Blank, afgelopen jaar jurylid bij de Twentse Zakenverkiezing, wordt per 1 juni adviseur van het College van Bestuur van Saxion. Hij gaat het toegepast onderzoek verder ontwikkelen dat is ondergebracht in de nieuwe Saxion Research and Graduate School. Hij doet dit naast zijn functie als wetenschappelijk ambassadeur van de Universiteit Twente. 

Dave Blank: “Het HBO en in het bijzonder Saxion ligt mij na aan het hart en op deze wijze kan ik een grotere bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling in Oost Nederland. Naast de Universiteit Twente, speelt Saxion een grote rol op het terrein van toegepast onderzoek in samenwerking met bedrijven en instellingen. Wij gaan ervoor zorgen dat bedrijven, instellingen en overheden in onze regio nog meer gebruik maken van de onderzoekkracht van beide topinstellingen. Daarmee kan Oost Nederland echt een verschil gaan maken”. 
 

Bestuursvoorzitter Anka Mulder van Saxion is erg blij met de komst van Dave Blank: “Hij brengt een enorme ervaring, kennis en een groot netwerk met zich mee. Dat is belangrijk voor Saxion zelf, onze samenwerking met de UT en vooral ook voor de regio”.

Ook Victor van de Chijs, voorzitter van het College van bestuur van de Universiteit, is blij met samenwerking. “De Universiteit Twente en Saxion dragen een grote verantwoordelijkheid om de regio via onderzoek en innovatie economisch te versterken. Samenwerking tussen beide instellingen is super belangrijk om zo nog meer maatschappelijke impact te creëren.”


Terug
>
>
Boers & Lem
TOM's Business Blow Out
TOM's Rally
Jongbloed
Aysay
Eurorisk
EY
Van Deinse Medianieuw