Twente goed vertegenwoordigd op CES 2020

Net als vorig jaar is de regio sterk vertegenwoordigd op ‘s werelds grootste technologiebeurs CES Las Vegas. Onder andere de Twentse startups DEN Smart Home, Fluidensity, LoCoMoGo, Didux.io, VidiNexus, Mindhash en scale-ups Athom b.v. en Xsens reizen af naar Las Vegas om hun technologie te presenteren. Een aantal daarvan zijn onderdeel van de Nederlandse delegatie geleid door staatssecretaris Mona Keijzer en Special Envoy Constantijn van Oranje. Vanuit Novel-T reizen experts mee om de bedrijven te ondersteunen en het Twentse ecosysteem te vertegenwoordigen.

CES (Consumer Electronics Show) is ’s werelds grootste technologiebeurs en vindt dit jaar van 7 tot 10 januari plaats in Las Vegas. Wereldwijd opererende techbedrijven als Google, Samsung en Amazon presenteren hier hun product aankondigingen en veelbelovende startups de innovaties van de toekomst.

Vanuit Novel-T reizen experts Mike Verkouter, Lars Hegenberg en Sven Degener mee. Zij ondersteunen de Twentse bedrijven met name in het leggen van relevante contacten en het organiseren van contactmomenten. Mike Verkouter, manager startup acceleratie en founder van het Novel-T START program licht toe: “Naast het ondersteunen van de Twentse startups en scale-ups in hun zoektocht naar investeerders, klanten en relaties waarbij het feit dat de Universiteit Twente al meer dan 1.000 startups en spin-offs heeft voortgebracht veel deuren opent, zijn we als Novel-T ook op CES om verder te bouwen aan dat Twentse ecosysteem. Dat betekent dat we nu al relaties opbouwen met een relevant netwerk van o.a. investeerders, grote bedrijven en andere ecosystemen om waarde toe te kunnen voegen aan alle briljante (nieuwe) ondernemers en innovators op het moment dat zij dat nodig hebben.”

De startups en scale-ups

●     Fluidensity zet de waarde van kunst om naar digitale tokens door middel van blockchain technologie en biedt voor deze kunst een digitaal platform voor kunstenaars en verzamelaars.

●     DEN Smart Home ontwikkelde een slim slot dat bezorgingsdiensten en andere dienstverleners op een vernieuwende veilige manier toegang geeft tot je woning. Je geeft daarbij zelf via je smartphone toegang aan de bezorger.

●     LoCoMoGo ontwikkelt een speelgoedtrein die kinderen - op speelse wijze - de basis van programmeren leert.

●     Didux.io biedt met hun systeem een oplossing voor identiteitsbeheer voor particulieren en bedrijven. Ze geven de individuele gebruikers volledige controle over hun data op een veilige en GDPR-conforme manier.

●     VidiNexus brengt content van diverse online platforms bij elkaar op een interactief scherm, passend bij locatie en doelgroep. Hiermee verbeteren zij de visitors journey.

●     Mindhash is een creatief digitaal bureau dat zich focust op Internet of Things op het High Tech Systems Park. Zij helpen hun klanten met het ontwikkelen of selecteren van hardware, software en slimme dashboarding.

●     Athom b.v. presenteert Homey op CES in Las Vegas. Homey verbindt alle apparaten in en rondom een huis en biedt hierdoor onder andere meer comfort en veiligheid.

●     Xsens is marktleiderop het gebied van innovatie in 3D motion-trackingtechnologie en -producten en maakt systemen waarmee je lichaamsbeweging door sensoren digitaal zichtbaar maakt.


Terug
>
>
CuliRally