SciSports haalt groeikapitaal op en stelt nieuwe CEO aan

SciSports, een van de snelst groeiende sportstech bedrijven ter wereld, heeft in een investeringsronde groeikapitaal opgehaald met het Sports Innovation Fund als lead investeerder. Serial tech entrepreneur Louis Kinsbergen is aangesteld als CEO om de internationale groei te versnellen. Oprichter Giels Brouwer gaat zich als SciSports’ Chief Innovation Officer richten op acceleratie van de Research & Development. Met Gert-Jan Nijweide (COO) vormen zij het management team. Wouter Roosenburg gaat zich als CTO volledig focussen op de opschaling van BallJames. 

Giels Brouwer, oprichter van SciSports: “In 2012 hadden we de visie dat data onmisbaar zou worden in het analyseren van spelers en het verrijken van de recruitmentstrategie. Big data was in die tijd nog een hype en wij begonnen rechtstreeks vanuit de collegebanken. De afgelopen zes jaar hebben we een fantastisch bedrijf gebouwd met bijna vijftig gepassioneerde medewerkers en loyale klanten over de hele wereld. Het internationaal opschalen van SciSports is een totaal ander verhaal dan het opzetten van de droom. Daarom ben ik trots om aan te mogen kondigen dat Louis Kinsbergen ons komt versterken als nieuwe CEO. Zijn technische achtergrond en zijn ervaring in het internationaal opschalen van bedrijven in zowel de tech als media industrie maken hem de ideale CEO voor SciSports.”

Over SciSports
SciSports is een van de snelst groeiende sports analytics bedrijven ter wereld en toonaangevend op het gebied van data intelligentie leveren aan professionele voetbalorganisaties. De Europese Unie benoemde SciSports tot ‘European Unicorn’ en de HYPE Foundation riep het bedrijf uit tot meest innovatieve bedrijf in de voetbalwereld.


Terug
>
>
DiGi Signing
WTC
Westerhuis Verhuur
Boers & Lem
Jongbloed