Twentse Ambassade start op Curaçao

Drie jaar na de start van de Twentse Ambassade wordt er een vestiging geopend op Curaçao. De ambassade heeft plek gevonden in Scharloo, Willemstad. Daarnaast heeft Danny de Vries met zijn  Twentse Ambassade een eigen (lokale) ambassadeur aangesteld, Jeroen de Baar,  die het eiland goed kent en Oost-Nederlandse bedrijven kan helpen met hun bedrijfsactiviteiten ter plekke. De Twentse Ambassade heeft Curaçao gekozen omdat het eiland veel te bieden heeft. De economie zit na een moeilijke periode weer in de lift, het eiland is een mooie springplank richting Noord- en Zuid-Amerika en er is een aantal fiscale en infrastructurele voordelen voor bedrijven.

De Twentse Ambassade creëert voor Tukkers een ‘thuis-ver-weg-van-huis’, stimuleert het zakendoen tussen Twente en andere regio’s/landen, verbindt ondernemers en is actief op het gebied van promotie en lobby voor Twente met (deelname aan) allerlei bijzondere projecten en evenementen. “Doel is altijd het creëren van een win-win situatie”, zegt directeur Danny de Vries van de Twentse Ambassade. “Dat staat bij ons hoog in het vaandel. In 2015 is de Twentse Ambassade gestart in Amsterdam. Inmiddels zijn we actief in Rotterdam-Den Haag, Maastricht-Aachen en nu dus in het Caribisch gebied op Curaçao.”

Met de opening van een aantal Twentse Ambassades in Nederland wil de Twentse Ambassade de regio Twente beter onder de aandacht brengen. “In Nederland is dat al vaak nodig, ook al is het land niet zo groot”, zegt De Vries. “De verschillen tussen Oost- en West-Nederland zijn al groot. Door te starten met dit initiatief, hebben we in de afgelopen drie jaar al buitengewoon veel nieuwe mensen ontmoet, worden er op allerlei niveaus verbindingen gelegd en zaken gedaan. Met onze Twentse Handelsmissies trekken we het land door. Dat willen we nu ook richting Curaçao gaan doen. Samen met twee netwerkpartners uit de Randstad zijn we een handelsmissie in november tijdens de Curaçao Baseball Week aan het voorbereiden.”


Terug
>
>
Twentelife Summer Festival
EY
Aysay
Van Deinse Medianieuw
Eurorisk
Jongbloed
Boers & Lem
Vincent Croce Kalenders