Trots op Twente

Trots op Twente

2020 is bijna voorbij. Terugkijkend valt het bijna niet te bevatten hoe dit jaar is verlopen. We begonnen met een op volle toeren draaiende economie. En ook de vastgoedsector liep lekker, zowel op de zakelijke als de particuliere markten. Tot we in maart ineens met piepende remmen tot stilstand kwamen. Mensen werden persoonlijk getroffen en ook de economie werd keihard geraakt.

Werkgevers moesten schakelen en thuiswerken werd de norm. Dat was voor ons als vastgoed-mensen een onbekend fenomeen. Bijna alles doen wij buitenshuis, van opnames doen en bezichtigingen begeleiden tot - last but not least - netwerken. Contacten leggen en mensen aan elkaar koppelen is een essentieel onderdeel van onze dienstverlening. Wat te doen?

Maar de mens, inclusief wijzelf, bleek verrassend flexibel. Na enige weken werden stilgevallen onderhandelingstrajecten met behulp van Teams en Zoom weer opgepakt en konden we voor onze opdrachtgevers weer mooie deals sluiten. In rap tempo werd de vastgoeddip van drie maanden weer ingehaald.

Nu de werkelijkheid blijft schommelen tussen relatieve vrijheid en relatieve vrijheidsbeperking heerst er nog steeds enige onzekerheid, maar wel in mindere mate. Er is vertrouwen dat we er wel uitkomen. Een eigenschap die past bij het ondernemerschap en waar ik plaatsvervangend trots op ben als ik om me heen kijk in Twente. De ondernemers hier blijven vooruitdenken, passen zich aan, zoeken nieuwe kansen en blijven innoveren.

Dus ik moet eerlijk bekennen dat ik het nieuwe jaar positief tegemoet zie. Daarbij hoop ik van harte dat de horeca en de evenementenbranche er weer snel bovenop komen. Allereerst natuurlijk omdat zij als collega-ondernemers hard zijn geraakt. Maar ook omdat de rest van ons hen nodig heeft. Want als er iets duidelijk is geworden dit jaar, dan is het wel dat met elkaar een biertje drinken in de stad of lekker uit eten gaan, het leven een stuk gezelliger en aangenamer maakt.

Blijf gezond en het allerbeste gewenst voor 2021!

Barry Seelen is partner van Boers & Lem Vastgoedconsultants.

>
>
>
Jongbloed
Westerhuis Verhuur
Eurorisk
Boers & Lem
EY