Je droomt, je durft, je groeit

Je droomt, je durft, je groeit

Een echte ondernemer kan niet anders. Die wil ergens naartoe. En als hij of zij dat punt op de horizon eenmaal in het hoofd heeft zitten, zijn lange werkdagen, volle focus en het maar blijven zetten van die extra stap om verwachtingen te overtreffen aan de orde van de dag. Herkenbaar? Ook wij begonnen in 2012 met een droom: we wilden ons driemansbedrijf laten uitgroeien tot een volwaardig bedrijfsmakelaarskantoor.

Dat de vastgoedmarkt in een flinke dip zat, betekende voor ons niks anders dan dat we extra ons best moesten doen. We gingen de straat op, voerden oneindig veel telefoongesprekken met ons netwerk en staken de koppen bij elkaar om te bepalen welke marketingactiviteiten we gingen inzetten om voor elk pand de beste koper of huurder te vinden. We moesten toen echt pionieren. God, wat hadden we daar een lol in. En nog steeds.

Ons enthousiasme bleek aanstekelijk. Jonge professionals sloten zich bij ons aan en in september 2022 zijn we niet alleen tien jaar verder, maar ook een tweede vestiging in Almelo en 13 medewerkers rijker. Wat ook heeft geholpen bij die groei, was dat er economisch gezien jaren tussenzaten waarin we de wind in de rug hadden.

Neem nou 2021: zetten we een bedrijfspand online, dan hingen er soms diezelfde dag al wel acht geïnteresseerden aan de lijn. En ondanks het feit dat we zorgvuldig de waarde ervan hadden berekend, werd er regelmatig zonder te knipperen 10% boven de vraagprijs geboden. Je zou bijna gaan twijfelen aan je taxatie skills.

Maar het tij lijkt enigszins te keren. Inflatie, prijsstijgingen en de oorlog in Oekraïne hebben al vanaf begin 2022 effect op de vastgoedmarkt. En niet iedereen zal ons gevoel delen, maar de bedrijfsmakelaar in ons begint te bruisen. Actuele marktkennis, een gedegen en persoonlijk advies afgeven en je tanden zetten in een pand dat niet binnen vijf minuten verkocht wordt… daar gaat het straks weer om en daar halen wij veel energie uit. Want ook al zijn we inmiddels een volwaardig bedrijfsmakelaarskantoor, we blijven ook de komende tien jaren nieuwe dromen najagen, kansen zien én grijpen. We zijn tenslotte ondernemers in hart en nieren, net als jij.

Bart Wientjes is partner van Boers & Lem.

>
>
>
CuliRally
TOM's Rally
haringparty2024