Van Deinse Media Tom Magazine Twentelife Tom's Businessclub Twentesport TOM's Business Blow Out / Zaken Verkiezing
>
>

TOM's Agenda

Wat: Twente Wild Tour 2017
Waar: Diverse locaties in Twente
Wanneer: 15 oktober t/m 15 januari 2018

meer TOM's Agenda

Eer voor ‘boeren’ met verduurzaamde straaljagerstalling

Eer voor ‘boeren’ met verduurzaamde straaljagerstalling

Techniek en duurzaamheid vormen twee van de vier pijlers op de nieuwe economische Agenda voor Twente. Klein Poelhuis Installatietechniek bewees deze week waarom die pijlers een goede keus zijn. Het bedrijf hoorde woensdag in Rijswijk bij de drie genomineerden voor de Uneto-VNI Innovatie Award. De reden? Een technische, zelfvoorzienende oplossing voor klimaat en afvalwater in een vroegere straaljagerstalling.

Vroeger beschermden de muren van de shelters op de voormalige luchtmachtbasis Twenthe straaljagers tegen bombardementen. Nu isoleren die 120 centimeter dikke betonwanden onder meer een kantoor en werkplaats van een industrieel ontwerpbureau dat er huist. Maar hoe krijg je hier een prettige werktemperatuur? Daarvoor ontwikkelde Klein Poelhuis een soort koelkasttechniek via een lucht-water-warmtepomp. “Dankzij de pomp verandert de warmte of de kou uit de buitenlucht in energie voor de vloerverwarming”, vertelt projectleider Remco Damkot. “Waar bij een airco de kou van boven ‘gedropt’ wordt, koelt de ruimte via de vloer gelijkmatiger, net als in een koelkast.”

Poep zuiveren
Uitgangspunt voor verbetering van de oude F16-garage was: respect voor het verleden, voorbereid op een duurzame toekomst. Daarom zit er, naast de pomp en zonnepanelen, nóg een fraai staaltje techniek in het gebouw. Na een toiletbezoek eindigen poep en plas niet in het riool maar in een IBA (Individuele Behandeling Afvalwater), dat het afvalwater zuivert en afvoert in de bodem. Uneto-VNI vond de totale aanpak van dit project zo bijzonder, dat de branchevereniging het voordroeg voor de Innovatie Award 2017.

In de top 3
“Vorige week mochten we ons project al presenteren tussen de andere genomineerden; grote jongens met duizenden medewerkers en complete ontwikkelafdelingen. Zij in hun nette pak en wij met slechts drie ontwikkelaars gewoon op z’n boerenjongens. Bijna niet te geloven dat we nu tot de meest innovatieve bedrijven van Nederland in de installatietechniek horen”, blikt Damkot terug. Woensdag 27 september stemden uiteindelijk vierhonderd aanwezigen tijdens het lustrumevent van Uneto-VNI. Resultaat? Engie Services werd de winnaar, Klein Poelhuis derde. “Het bevestigt dat we op de goede weg zijn met duurzaamheid en als kleine speler landelijk meetellen”, stelde de projectleider na afloop.


Terug

04-10-2017

TOM's Newsfact

12.12.2017

Naamsverandering voor Unipro

Meer informatie

15.11.2017

FBK Games overgenomen

Meer informatie

07.10.2017

Technology Day Saxion Enschede

Meer informatie

Uitgaven

 • Technische gegevens Twentelife
  Oplage:
  30.000 exemplaren
  Frequentie: 4x per jaar
  Bladspiegel: 230 x 300 mm
  Zetspiegel: 210 x 280 mm

  Verspreiding
  Twentelife wordt verspreid via abonnementen en is landelijk verkrijgbaar in 500 winkels. Tevens ligt het magazine bij diverse evenementen in de regio, zoals Military Boekelo-Enschede en het Summer Event. Daarnaast worden leestafelexemplaren gedistribueerd binnen de gehele regionale toeristische sector en ontvangstruimte in de regio Twente. Twentelife is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Met o.a. Pim Polman, tekort aan vakmensen: krokodillentranen?, mismatch opleidingen & competenties, en meer ... 

  Technische gegevens TOM Magazine
  Oplage:
  8.000 exemplaren
  Frequentie: 6x per jaar, presentatie iedere nieuwe TOM
  tijdens TOM's preview
  Bladspiegel: 225 x 297 mm
  Zetspiegel: 180 x 267 mm

  Verspreiding & doelgroep
  TOM wordt verspreid op basis van controlled circulation onder directie en decision makers in heel Twente. TOM Magazine is via de app van www.magzine.nu  verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Technische gegevens WIT wonen & business
  Oplage:
  20.000 exemplaren
  Frequentie: 2x per jaar
  Bladspiegel: 225 x 297 mm
  Zetspiegel: 178 x 264 mm

  Verspreiding
  Het combinatiemagazine WIT wonen & business wordt verspreid via controlled circulation onder gezinnen en bedrijven in de regio Twente-Achterhoek-Stedendriehoek. Ook wordt WIT verspreid via losse verkooppunten door heel Twente. WIT is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Met o.a. drie trainingsstijlen, Agfra Holding, Keniaanse Rose Maru, en meer ...

  Technische gegevens Enschede Marathon magazine
  Oplage:
  12.500 exemplaren
  Verschijning: 14 april
  Bladspiegel: 210 x 297 mm
  Zetspiegel: 180 x 270 mm

  Verspreiding
  Enschede Marathon magazine wordt verspreid onder de lopers en sponsors van de Enschede Marathon. Bovendien wordt het magazine meegezonden als bijlage bij TOM Magazine, het meest toonaangevende b2b-magazine van Twente. Enschede Marathon magazine is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Technische gegevens Military Magazine
  Oplage:
  12.500 exemplaren
  Verschijning: 29 september
  Bladspiegel: 210 x 297 mm
  Zetspiegel: 180 x 270 mm

  Verspreiding
  Military Magazine wordt verspreid onder de bezoekers van Military Boekelo-Enschede. Bovendien wordt het magazine meegezonden als bijlage bij TOM Magazine, het meest toonaangevende b2b-magazine van Twente. Military Magazine is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Met o.a. spannende eindstrijd triathlon Holten, historisch goud voor Sanne op balk, foutloze rit tijdens Military zorgt voor goud, en meer ...

  Technische gegevens TwenteSport Jaaroverzicht 
  Oplage:
  15.000 exemplaren
  Frequentie: 1x per jaar
  Bladspiegel: 210 x 275 mm
  Zetspiegel: 190 x 255 mm

  Verspreiding
  TwenteSport Jaaroverzicht ligt in diverse boekwinkels en speciaalzaken in Twente en is online te bestellen via de webshop. Het magazine wordt meegezonden als bijlage bij TOM Magazine, het meest toonaangevende b2b-magazine van Twente. TwenteSport Jaaroverzicht is via de app van www.magzine.nu verkrijgbaar als download voor tablets en smartphones.

 • Technische gegevens Innovation
  Oplage:
  5.000 exemplaren
  Frequentie: 2x per jaar
  Uitgave: Kennispark Twente & Van Deinse Media
  Samenwerkende partners: Ernst & Young, Twente Branding, BTC-Twente en Rabobank Enschede-Haaksbergen

  Verspreiding en doelgroep
  Als bijlage bij TOM (Twents Ondernemers Magazine) en tevens verkrijgbaar bij Kennispark Twente

 • Alle relevante informatie over de club FC Twente in al haar facetten, zowel sportief als zakelijk.

  Technische gegevens FC Twente Presentatiegids
  Oplage:
  22.000 exemplaren
  Frequentie: 1x per jaar
  Bladspiegel: 230 x 297 mm
  Zetspiegel: 200 x 266 mm

  De FC Twente Presentatiegids verschijnt jaarlijks aan het begin van het nieuwe seizoen. De redactie wordt gevormd door FC Twente in samenwerking met Van Deinse Media.

  De presentatiegids is bedoeld voor sponsors, relaties, pers en iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt. Alle leden van de businessclubs van FC Twente ontvangen de Presentatiegids automatisch.

 • Technische gegevens Businessmagazine BASIS
  Oplage:
  3.500 exemplaren
  Frequentie: 3x per jaar
  Bladspiegel: 210 x 297 mm
  Zetspiegel: 180 x 272 mm

  BASIS is het businessmagazine voor sponsors van FC Twente. De redactie van BASIS wordt gevormd door FC Twente in samenwerking met Van Deinse Media. 

  Alle leden van de businessclubs van FC Twente ontvangen het blad automatisch. BASIS is ook los te koop in Fanshop De Grolsch Veste, via de webshop van FC Twente en is via de app van www.magzine.nu tevens als download beschikbaar voor smartphone én tablet.

Direct naar

TOM

TOM's Agenda

Wat: Twente Wild Tour 2017
Waar: Diverse locaties in Twente
Wanneer: 15 oktober t/m 15 januari 2018

meer TOM's Agenda

Nieuwsbrief

Ik ontvang graag de gratis nieuwsbrief van Van Deinse Media met het laatste nieuws in mijn mailbox.

Inschrijven >

2017 © Van Deinse Media