De werkplek van Xandrine van Woudenbergh

De werkplek van Xandrine van Woudenbergh

Een wereld op zich in Erve Asito, het stadion van Heracles Almelo. Dat is Almelounge. Een gemoedelijke businessclub en evenementenlocatie mét uitzicht op het veld. Het is al bijna twintig jaar de werkplek van Xandrine van Woudenbergh, mede-eigenaar van Almelounge. 

In 2005 vestigde Xandrine zich samen met haar compagnon in het stadion van Heracles. “Deze plek paste perfect, omdat het écht Almelo is. Almelo zit in elke vezel van mij. De omgeving, de mentaliteit, ik ben echt trots op de stad én op Heracles.” Met Almelounge kwam er volledig zelfstandige horeca in het stadion. Xandrine en haar collega’s zijn verantwoordelijk voor de totale catering in en rondom het stadion. Uiteraard zijn de wedstrijd­dagen het hoogtepunt. “Daar zijn we de hele week mee bezig, daar leef je echt naartoe.”

Veelzijdige ruimte
Maar ook op de dagen dat er geen wedstrijd wordt gespeeld is er genoeg te doen bij Almelounge. In 2015 kreeg Almelounge een volledige make-over. Op dat moment werd Heracles ook aandeel­houder van het bedrijf. “Samen met Heracles en de architect van Heineken hebben we het opnieuw ingericht. Daardoor is de locatie heel veelzijdig geworden. We kunnen heel veel kanten op. Er komen hier bijvoorbeeld onderwijsinstellingen die plenaire presentaties geven en vervolgens medewerkers opdelen in groepen voor work­shops.” Afgelopen jaar heeft er weer een restyling plaats­gevonden en werd het nieuwe à la carte-restaurant Club1903 opgericht.

Iedere dag wordt er geschoven met roomdividers en banken, zodat er knusse ruimtes in het grote geheel kunnen worden gecreëerd. “Ik ben iedere keer zelf weer verbaasd over wat er allemaal mogelijk is”, vertelt Xandrine. Maar wat de opstelling ook is, er is altijd één ding hetzelfde. Het zicht op het veld. “Dat geeft een enorme beleving aan deze ruimte. Het maakt niet uit welk gezelschap we hebben, er worden altijd foto’s van het veld gemaakt. Dat geeft toch direct een goed gevoel. Zelfs als je niets met voetbal hebt, blijft het indrukwekkend.” 

Van feesten tot congressen
Inmiddels weten Tukkers de locatie goed te vinden. Van grote congressen tot zakelijke bijeenkomsten en van verjaarsfeesten tot bruiloften. “Er is hier elke dag wel iets te doen. Van een verjaardag waarbij er flink gedanst wordt tot heel indrukwekkende uitvaarten.” De locatie is te boeken vanaf een gezelschap van vijftig, voor zowel particulieren als de zakelijke markt. Als de hele businessclub wordt benut is er ruimte voor tweeduizend personen. “Er zijn hier al regelmatig landelijke bedrijven geweest die een centrale locatie in Twente zochten. Wat dat betreft is onze ligging ideaal, we liggen dicht bij de snelweg en hebben genoeg parkeerplekken. Ik denk dat het de mix is waardoor we uiteindelijk opvallen. Almelounge heeft een gezellige, warme uitstraling. Een beetje als een grand-café, maar er zijn toch genoeg mogelijkheden om een zakelijke presentatie te houden.” En blijkbaar voldoen Xandrine en haar collega’s daarmee aan de verwachtingen. Er zijn namelijk verschillende bedrijven die ieder jaar terugkeren. “Daar zijn we heel trots op.” 

Doordat er constant reuring is, is het volgens Xandrine voor haar een ideale werkplek. “Ik zit hier vaak even achter mijn computer te werken. Dan is het eigenlijk één groot kantoor. Een trainer neemt even wat dingen door op een van de werkplekken, voetballers loungen op de vele banken, er wordt uitgebreid geluncht of een accountmanager voert ergens in een hoekje een telefoongesprek. Dit is een plek zonder poespas, daarom komt iedereen hier samen.” 

Het team van Almelounge
Opvallend genoeg verwachten veel mensen niet dat Almelounge zo’n gezellige setting kent. “Ze rekenen meer op een kantine of denken dat we alleen tijdens wedstrijden geopend zijn”. Niets is minder waar. Het team van Almelounge zorgt er iedere dag weer voor dat het de gasten aan niets ontbreekt. Twee fulltime chefs zorgen voor ontbijt, lunch, hapjes of een diner. Er zijn zelfs mogelijkheden voor live cooking. Maar er is natuurlijk meer nodig. Daarom kent het bedrijf een flexibele schil van zo’n 130 medewerkers. “Er staan bijvoorbeeld mensen in de kiosk, maar natuurlijk ook in de bediening hier in de businessclub en op andere plekken in het stadion.” Het personeelsbestand wordt gedeeld met ’t Wetshuys aan de Grotestraat en Erve Beeklust aan de Ledeboerlaan. Twee horecagelegenheden waar Xandrine zich ook mede-eigenaar mag noemen. “Juist door dat uitgebreide personeelsbestand, weten we altijd de juiste teams samen te stellen. Zij maken dit ook tot een prachtige werkplek.”  

>
>
>
CuliRally
TOM's Rally
haringparty2024