Tijd is geld!

Tijd is geld!

Investeren in je gezondheid, waarom zou je? En hoeveel tijd moet je investeren?

Er zijn een aantal belangrijke algemene redenen te noemen waarom je zou willen investeringen in fysieke trainingen. Bijvoorbeeld:

·         je wilt een kwalitatief goed leven hebben, of

·         je wilt beter presteren op je werk en

·         je wilt je energieker in huis voelen.

Er kunnen ook uiterlijke kenmerken zijn waarom je wilt gaan sporten, zoals het creëren van meer spiermassa in het bovenlichaam of strakkere bilspieren.

De meeste mensen beginnen pas (weer) met sporten als het lichaam te lang is verwaarloosd en je    ‘pijn’ krijgt. Zowel fysieke als mentale ‘pijn’ kan een enorme motivatie zijn om te beginnen. Je staat bijvoorbeeld te hijgen boven aan de trap terwijl je dat eigenlijk niet wilt, of je realiseert je dat je buikomvang is toegenomen op het moment dat je lievelingsbroek niet meer dicht gaat.

Anders dan een snelle metamorfose, heeft het lichaam regelmaat nodig en is een trainingsprogramma belangrijk om resultaat te behalen. Je kunt je lichaam niet in een keer FIT krijgen! Het kost tijd… en… tijd is geld!

Twee keer in de week, één uur trainen is echt minimaal om vooruitgang te boeken. Als je daar de voorbereiding, reistijd en het omkleden bij rekent kom je al snel aan 4 uur per week.

Wil je effectiever trainen, dan nodig je de personal trainer uit om bij je thuis te trainen. Minder reistijd en direct na de training weer doorwerken zijn prettige voordelen.


Er zijn echter ook grote verschillen in de trainingsduur versus resultaat. Train je alleen, dan is het minder effectief en duurt het veel langer om je doelen te behalen, dan wanneer je met een personal trainer traint.

Hoe effectiever je de trainingstijd kunt indelen hoe meer tijd je over houdt om te investeren in je onderneming. Wat uiteindelijk ook weer meer geld kan opleveren. Vergeet daarbij niet (erg belangrijk en bijna niet te meten) dat hoe fitter je bent, hoe beter en meer werk je kunt verzetten ten opzichte van een niet fitte ondernemer.

Nu kun je uitrekenen hoeveel tijd het voor jezelf kost om je doelen te behalen en beoordelen hoeveel het je waard is om effectief te trainen.

Andre Wiggers
Fit in Twente

>
>
>
Boers & Lem
Jongbloed
EY
Eurorisk
Westerhuis Verhuur