Wat voor een type sporter ben jij?

Wat voor een type sporter ben jij?

Afgezien van je persoonlijke doelen, zoals het verliezen van tien kilo, het lopen van de marathon, of gewoon FIT worden, ben je waarschijnlijk een bepaald type sporter.

Niet iedereen is hetzelfde en niet iedereen wil op dezelfde manier trainen, maar heeft misschien wel dezelfde doelen. Niet bij iedereen past ‘super hard trainen’ maar hij of zij wil misschien wel, net als iemand die wel hard traint, een FIT en gezond lichaam. Welk type sporter ben je dan?

Lang volhouden

Als je het belangrijk vindt dat de trainer je houding goed corrigeert, maar hij of zij daar geen oog voor heeft, haak je waarschijnlijk al snel af. Als je het leuk vindt om af en toe te lachen tijdens de trainingen en daar is geen ruimte voor, dan zoek je waarschijnlijk een andere manier om te trainen. Dus om je doel te behalen, de vele trainingen vol te houden, is het belangrijk om te weten welk type sporter je bent.

Motivatie

Ben je een type sporter die het leuk vindt om samen met iemand te trainen, kies dan voor het trainen in een groep voor meer sociale interactie. Zodat je ook samen af kunt spreken om te gaan sporten en je elkaar kunt stimuleren en ervaringen kunt delen. Of ben je juist een type sporter die heel serieus en doelgericht wil trainen met meer dan honderd procent inzet? Dan kun je heel goed alleen of samen met een trainer trainen. Zodat je voor het ultieme resultaat gaat en alles er voor moet wijken. Als je weet wat voor een type sporter je bent, dam kan het dus je trainingsmotivatie verbeteren.

Verandering van smaak

Is het mogelijk dat je ‘smaak’ verandert? Ja, het kan zijn dat als je jong bent je meer behoefte hebt aan een trainer die je tot de uiterste grenzen van je lichaam kan sturen. Naarmate je ouder wordt, kun je meer behoefte krijgen aan een trainer die je coacht op een goede uitvoering van de oefeningen, je ademhaling goed in de gaten houdt en het tempo van de oefeningen daarop aanpast.

Wat voor een type sporter ben jij?

Als je weet wat voor type sporter je bent, houd je het sporten langer vol en is je motivatie hoger. Bij Fit In Twente beoordelen wij welk type sporter je bent en passen wij onze coachingstijl en inhoud van de trainingen daarop aan. Voor uiteindelijk het resultaat dat jij wilt!

>
>
>
CuliRally
haringparty2024