Tips om niet te sporten!

Tips om niet te sporten!

Wat wij normaal gesproken nooit doen is ons advies aan de klanten prijs geven. Toch willen wij dat nu, met de lezers van TOM, delen. Want ook als je geen tijd hebt om te sporten willen wij je FIT houden.


Naast de trainingen die wij verzorgen is het vaak heel belangrijk om meer in beweging te komen. Ten eerste omdat heel veel mensen onder een gemiddelde van 30 minuten bewegen per dag zitten en ten tweede moeten veel mensen meer gaan verbranden om goed af te vallen.
Tijdens het bewegen moet de hartslag hoger liggen dan normaal en je moet een beetje buiten adem raken. Hieronder ons beweegadvies voor dagelijks gebruik.

Klussen
Vakmensen zijn tegenwoordig schaars en erg duur. Waarom dan niet zelf gaan klussen? Klussen in en om het huis behoort ook tot de categorie bewegen en tijdens het klussen verbrand je erg veel calorieën.

Schoonmaken
Het lijkt vreemd, maar de wekelijkse poetsbeurt van het huis kan een ware work-out zijn. Het huis hoeft niet in één keer, maar verdeel het over de week. Een half uurtje ramen zemen levert je al snel 120 verbruikte calorieën op. Efficiënter kan niet!

Van bewust naar onbewust
Bewegen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Doe in eerste instantie bewust onderstaande activiteiten tot het moment dat je ze onbewust goed doet:

·         je kinderen met de fiets naar school brengen of met je fiets naar het werk gaan,

·         een ommetje lopen na het avondeten of lopend je boodschappen doen.

Lunchwandelen
Bewegen is gemakkelijk in te passen in het dagelijks leven en je kunt het vaak combineren. Spreek bijvoorbeeld af om dagelijks met je collega's te gaan lunchwandelen.

Leuk
Beweeg op een manier die jij leuk vindt. Zodoende houd je het langer vol. Bijvoorbeeld:

·         een wandeling in het park of fietsen door een mooie omgeving,

·         neem een (gezonde) picknickmand mee en ga onderweg picknicken.

Koffie
Op bezoek bij vrienden of familie? Neem de fiets. Of leg een stuk van de route wandelend af. Zo smaakt de koffie nóg lekkerder.

Doen!
Welke van bovenstaande adviezen past bij jou? Hoe kun jij meer bewegen in het dagelijks leven? Omcirkel de tips die bij jou passen en plan dit in.

>
>
>
haringparty2024
CuliRally