Werkgeluk als fundament

Werkgeluk als fundament

Gelukkige werknemers zijn goud waard. Ze zijn productiever, leveren beter en verzuimen minder, aldus TwentBoard. Maar hoe doe je dat? 

Werkgeluk in Twente
Eigenlijk is het niet zo moeilijk om te ontdekken waarvan medewerkers gelukkig worden in hun werk. Vraag jij jezelf wel eens af: waar word ik gelukkig van in mijn werk? Wanneer ervaar ik dat ik tevreden naar huis ga? En bij welke situaties voel ik me lekker en vooral tevreden, voldaan of trots? Deze momenten maken namelijk dat je plezier hebt in je werk. En dan hoeft een klus niet eens makkelijk te zijn of snel te gaan. Het gaat er veel meer om dat je iets hebt bereikt waar je voor ‘gewerkt’ hebt en je best voor hebt moeten doen. Of dat je met elkaar een stap verder bent gekomen.

Maar hoe doen we dat?
Werkgeluk ontstaat wanneer je vanuit je kwaliteit werkt. Als iemand jouw bijdrage op waarde schat of je het vertrouwen geeft dat je de klus kan klaren. Als collega’s elkaar versterken. Als jij je werk kan doen op je eigen manier en samenwerken soepel verloopt. Als iemand vertrouwt op jouw kennis en ervaring.

Ieder mens instant gelukkig!
Dat is natuurlijk een utopie. Wel wil je dat medewerkers zo min mogelijk last hebben van storende factoren, zoals een stroeve samenwerking of een lastige thuissituatie. Daar moet je dan ook aandacht voor hebben. Misschien vraagt dit om een tijdelijke wijziging van taken, uren of werkplek. Vergeet niet dat medewerkers vaak denken dat er iets niet mogelijk is. Dat je gewoon je werk moet doen binnen wat er wordt aangeboden. Dus het kan heel verfrissend zijn als jij met je mensen meedenkt naar (tijdelijke) oplossingen voor lastige situaties, ook als ze privé zijn. Zelfs als het uiteindelijk niet lukt om de situatie op te lossen, de tijd en aandacht die je hebt gegeven zijn goud waard!

Verbetering van je bedrijfsresultaat begint bij de mensen in je bedrijf. Kortom, door aandacht te geven en met elkaar te onderzoeken wat het beste werkt, kom je tot blije en gelukkige medewerkers en mooie resultaten met minder frustraties en tijdverlies. Wil jij ontdekken welke inzichten en vaardigheden direct toepasbaar zijn in jouw team of organisatie? Wij praten graag met je verder over onze missie: Werkend Nederland blij en gelukkig op de werkvloer én daarbuiten.

>
>
>
CuliRally