Hoe krijg je een innovatiecultuur binnen je bedrijf?

Hoe krijg je een innovatiecultuur binnen je bedrijf?

Hoe krijg je een innovatiecultuur binnen je bedrijf?

Iedereen kent wel voorbeelden van goede innovatie. Wat wij binnen ons werk vaak zien is dat er aan goede ideeën dan ook geen gebrek is, maar wel aan wat er vervolgens mee gebeurt. Het vraagt nogal wat om ideeën om te zetten in werkbare strategieën.

Disney - voorbeeld van innovatie
In de crisisjaren ’30 had Walt Disney het idee om de eerste getekende bioscoopfilm te produceren. Het was niet bepaald het ideale moment om iets nieuws in de markt te zetten. Toch is Disney erin geslaagd om niet alleen de film te produceren maar ook om een zeer succesvol en winstgevend bedrijf neer te zetten.

De verschillende kanten van Walt Disney
Hoe ging dat in z’n werk? Disney was een man met verschillende talenten. Zo bleek hij tijdens het ene overleg samen met z’n team geweldig te kunnen fantaseren over allerlei mogelijkheden en karakters, terwijl hij deze opties een volgend overleg al had uitgewerkt en met het grootste gemak driekwart of soms nog meer daarvan gelijk naar de prullenbak verwees als zijnde niet bruikbaar genoeg. Ten slotte kwam hij ook bij overleggen waarin hij zeer kritisch tegenover de dan nog overgebleven ideeën stond. Disney presteerde het zelfs om de al volledig gemaakte tekenfilm van Sneeuwwitje af te wijzen, ondanks het feit dat hij daardoor bijna failliet ging. Het combineren van deze verschillende talenten maakt dat hij zo succesvol is geworden.

In de praktijk
Deze talenten van Disney kun je in een strategie gebruiken. De aanpak is erop gericht om dromen om te zetten in werkbare strategieën. Een dag met je team of organisatie de hei op en bewust vanuit alle onderdelen informatie verzamelen geeft niet alleen veel input en een mooie teamdag, maar zeker ook voldoende aanknopingspunten om een volgende stap te zetten in de realisatie van de goeie ideeën. Wil jij ontdekken of jouw team ‘Disneyproof’ is? Of ben je ondernemer en wil jij vanuit je passie een werkbare strategie neerzetten? Ga dan eens aan de slag met de Disneystrategie. Vraag gerust onze gratis Disney-werkmenu’s aan zodat je direct kunt beginnen! 

>
>
>
haringparty2024
CuliRally