Het geheim achter gezonde en vitale werknemers

Het geheim achter gezonde en vitale werknemers

ArboLink: het geheim achtergezonde en vitale werknemers

Gezondheid en vitaliteit, twee termen die vaak door elkaar worden gebruikt maar in werkelijkheid twee verschillende aspecten van ons welzijn vertegenwoordigen. Gezondheid is de afwezigheid van ziekte of lichamelijke aandoeningen, terwijl vitaliteit verwijst naar een bruisende energie, veerkracht en levenslust.

Laten we beginnen met gezondheid. Gezondheid is een kostbaar bezit dat we niet altijd ten volle waarderen totdat we het verliezen. Werknemers die fysiek en mentaal gezond zijn, hebben over het algemeen minder verzuim, zijn productiever en presteren beter op het werk. Werkgevers hebben dan ook alle reden om gezondheid te bevorderen door middel van preventieve maatregelen zoals ergonomisch verantwoorde werkplekken, gezondheidsprogramma's en toegang tot medische zorg. Vitaliteit gaat echter verder dan gezondheid. Het omvat niet alleen het fysieke welzijn, maar ook de geestelijke gesteldheid en de algehele levenskwaliteit. Dit betekent dat het coachen van een positieve mindset één van de meest cruciale taken is binnen de organisatie. Resultaat: medewerkers hebben een positieve energie en hogere motivatie, zijn stressbestendiger en kunnen beter omgaan met veranderingen.

ArboLink ondersteunt jou als werkgever bij het formuleren van een goede strategie op zowel gezondheid- als vitaliteitsbeleid. Aan de hand van een bedrijfsscan wordt inzichtelijk waar jouw organisatie op korte termijn een aantal quick wins kan behalen, maar zorgen we er ook voor dat er doelstellingen voor de langere termijn geformuleerd worden. Gezamenlijk bepalen we welke acties nodig zijn om een gezonde werk- en privébalans te creëren voor jouw medewerkers. Voor elke organisatie ligt de prioriteit anders en daarom bieden wij diverse interventies aan zoals gezondheidschecks, wellnessprogramma's, trainingen op het gebied van voeding, stressmanagement, time management etc. De kracht van ArboLink ligt bij het in gesprek gaan met jouw medewerkers: waar krijgen ze energie van, waarin willen ze verder ontwikkelen, wat is er nodig om gezond en vitaal te leven tijdens en buiten het werk. Vanuit daar maken wij medewerkers bewust welke verantwoordelijkheid zij daar zelf in hebben en coachen ze daarop.

In een wereld waar werk en leven steeds veeleisender worden, is het dus cruciaal om niet alleen te streven naar gezondheid, maar ook naar vitaliteit. ArboLink, trouwens ook de arbodienst van TOM, staat klaar om werkgevers en werknemers te begeleiden bij een evenwichtige en energieke manier van leven en werken. Want zeg nou zelf: uiteindelijk draait het niet alleen om langer leven, maar juist ook om de kwaliteit van leven.

>
>
>
TOM's Rally
haringparty2024
CuliRally