Het Shotjes-imperium van Julian ter Horst

Het Shotjes-imperium van Julian ter Horst

Julian ter Horst is een ondernemer in hart en nieren. Twee jaar geleden bracht hij, als onderdeel van zijn studie, Tukker Schnaps op de markt. Inmiddels is dit drankje een groot succes en nu zet hij zijn ondernemingsreis voort met Pitstop, een shotje dat nauw verbonden is met de Formule 1. "Ondernemen geeft me energie en enthousiasme," aldus de jonge ondernemer.

Julian, afkomstig uit Haaksbergen, studeerde Ondernemerschap en Retail aan de Hogeschool Saxion. "Als onderdeel van een studieproject moesten we een nieuw product of concept ontwikkelen," vertelt Julian, een gepassioneerde FC Twente-fan. "Zo is het allemaal begonnen: we gingen met een bus vol FC Twente-supporters naar Schalke 04, waar ik Schalke Schnaps zag. Dat was het moment waarop het idee werd geboren." Op dat moment werkte Julian parttime als hovenier naast zijn studie, maar al snel zette hij zijn schoffel aan de kant omdat Tukker Schnaps al zijn aandacht opeiste. "Ik moest een naam bedenken, een drank ontwikkelen en investeren." Familie en vrienden fungeerden als proefpersonen, waarbij een drankje met Bourbonvanille als belangrijkste ingrediënt eruit sprong. "Alcohol is niet het belangrijkste; de branding des te meer," merkt Julian op. Hij voegt eraan toe dat Tukker Schnaps symbool staat voor noaberschap, trots op de regio, de mensen en de tradities. Tukker Schnaps wordt in verschillende flesformaten breed gedistribueerd naar horeca, retailers en events. Bovendien biedt hij de mogelijkheid om een eigen etiket op de fles te laten plaatsen. "Voor een afscheid hebben we bijvoorbeeld zowel het voor- als achter-etiket aangepast in de huisstijl van het bedrijf, met een foto en bedankwoordje. We hebben zelfs een Tukker Schnaps Special Carnavalseditie gemaakt voor het Jongeren Karnaval Losser."

Pitstop
Tukker Schnaps leverde hem veel publiciteit op, maar zijn ambitie reikt verder. "Ik wilde een shot creëren dat niet beperkt bleef tot een specifieke regio, zodat ik een veel breder publiek kon aanspreken. We ontdekten dat er nog geen drankje was dat inspeelde op de Formule 1. Dat verbaasde me. Tijdens een brainstormsessie met een groep Formule 1-fans ontstond snel het idee voor Pitstop." Julian zocht de samenwerking met Tijn Leussink, DGA van de Leussink Retail Groep. Met veel toewijding hebben ze gewerkt aan een doordacht concept, een nieuw flesje en een frisse verpakking. Een verpakking met drie verschillende shots, geïnspireerd op de compound bandensets die worden gebruikt door de Formule 1-teams: Soft, Medium en Hard.

Grote stap
Inmiddels was Pitstop aanwezig op drie Grand Prix-evenementen, waaronder uiteraard Zandvoort. "We hadden een promotiestand op de boulevard. Zelfs de politie nam even plaats in onze Formule 1-auto," lacht Julian. "Tukker Schnaps kon ik prima zelf uitleveren. Nu gaan we Pitstop landelijk introduceren. Het was een grote stap om mensen bij mijn bedrijf te betrekken, maar inmiddels heb ik drie vertegenwoordigers die een groot deel van Nederland kunnen bedienen."

Een groot deel van de Formule 1-fans volgt de sport vanwege Max z’n uitstekende prestaties. Maar wat als Max vandaag of morgen besluit te stoppen? “De naam ‘Pitstop’ en de drie bandensets zijn onmiskenbaar voor elke Formule 1-fan. Bij het ontwikkelen van het product hebben we hierover nagedacht en het zodanig vormgegeven dat het wereldwijd aantrekkelijk is." Hij ziet mogelijkheden om de bestaande merken te laten groeien: “Maar vooral wil ik blijven genieten van het ondernemen en doen wat ik leuk vind."

Terugkijkend is hij trots: "De lessen die ik heb geleerd, de ervaringen die ik heb opgedaan, en de mensen die ik heb leren kennen, dat alles is te danken aan de sprong in het diepe. Dat is onbetaalbaar."

>
>
>
CuliRally
TOM's Rally
haringparty2024