BikeSuperior: "Fietsen voor liefhebbers"

BikeSuperior: "Fietsen voor liefhebbers"

Mentor gezocht

Jochem Paalman begon in 2016 met een online-shop voor exclusieve racefietsen, accessoires, kleding en onderdelen. BikeSuperior richt zich nog altijd op een doelgroep met een ruime beurs voor de top in cycling: merken waar de gemiddelde zondagfietser veelal nooit van gehoord heeft. “Dat was het uitgangspunt”, vertelt de student Technische bedrijfskunde: “Ikzelf ben fan van unieke en exclusieve fietsen en daarmee wilde ik verder.”

Dat is gelukt van want anno nu is BikeSuperior onder de kenners een bekende naam. “Naast de webshop, waarmee we ook internationaal actief zijn, is er nu ook een eigen pand in Nijverdal: een oude busgarage waar we werkplaats en shop hebben ondergebracht. We willen het allemaal anders doen, ons onderscheiden.” Dat onderscheidende vermogen zit ook in de aanpak: klanten kunnen bij BikeSuperior hun eigen fiets samenstellen. Van een kaal frame tot een volledige racefiets of gravelbike die helemaal op maat is gemaakt. “We zijn op vrijdag en de zaterdag geopend. De andere dagen komen mensen op afspraak bij ons. Dan reserveren we enkele uren en stellen een fiets samen”, aldus Paalman die nu vier parttime-monteurs op afroep kan inschakelen: “Allemaal jongens met eenzelfde fietsachtergrond als ik.”

Zijn bijzondere fietsenzaak groeit snel maar dat levert ook de nodige uitdagingen op, merkt hij: “Ik heb mijn propedeuse maar moet nu afstuderen. En dat terwijl BikeSuperior ook hard groeit. Ik heb nu te maken met een personeelstekort waardoor er vertraging ontstaat. Er is een ruimtegebrek en ook boekhoud-technisch kan het efficiënter. Ik loop tegen dingen aan.” Oftewel, Paalman kampt met de bekende groeistuipen van menig succesvolle onderneming. “Daar komt nog bij dat ik dus moet afstuderen en daartoe een stage moet lopen. Met Saxion hebben we daar wel een constructie voor bedacht, zodat ik BikeSuperior verder kan ontwikkelen en bij een ander bedrijf ervaring op kan doen en mijn stage kan afronden.”

Die constructie is een mentor die Jochem kan begeleiden in zijn eigen fietsenbedrijf, maar die ook een eigen bedrijf heeft waar hij zich met zijn kennis en ervaring nuttig kan maken. Het zou een ideaalbeeld zijn, zegt Jochem: “Een mentor die mij in mijn eigen bedrijf adviseert en vervolgens aspecten ziet die in zijn of haar eigen bedrijf ook verbeterd kunnen worden. Waar ik dan vervolgens mee aan de slag kan.”

Hij hoopt een dergelijke mentor te vinden. En het is ook nodig want de volgende plannen liggen al klaar: een skispeciaalzaak: “Maar dan met hetzelfde specifieke exclusieve sfeertje en met dezelfde kennis en passie.”  

Profiel

Jochem Paalman heeft een passie voor fietsen. Geen doordeweekse rijwielen maar raspaardjes van hoog niveau. De 23-jarige student Technische Bedrijfskunde heeft er ook verstand van want zelf koerste hij als semiprof bij het VolkerWessels-Merckx Cycling Team. Deelname aan de Tour de France is er niet van gekomen: “De interesses lagen elders.”

Nijverdaller Jochem Paalman studeerde aanvankelijk Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Saxion maar maakte de overstap naar Technische Bedrijfskunde: “Het was mij iets te technisch en had weinig relatie met economie. Door die overstap had ik een half jaar niets. In die periode heb ik een webshop opgezet met exclusieve racefietsen. Een vriend heeft die ontwikkeld.”

“Fietsen lagen voor de hand: ik reed bij VolkerWessels-Merckx en sleutelen aan fietsen werd een steeds grotere hobby. Dat is uitgegroeid tot BikeSuperior.” Zelf fietst Jochem nog alleen voor de liefhebberij: “Het is hobby. Ik fietste al vanaf mijn twaalfde, maar kreeg een knieblessure en andere interesses. Als je het hoogste niveau wilt bereiken dan moet je er veel voor laten. En een pilsje op zaterdagavond was ook gezellig.” Ondernemend is hij altijd geweest. “Ik ben begonnen met een bedrijfje in mobiele telefoons en elektronica, maar had daar absoluut geen affiniteit mee. Met fietsen wel.”

Bent u die mentor die een dubbelrol op zich wil nemen? Enerzijds een stageplek bieden en anderzijds uw ervaring en expertise overbrengen binnen het groeiende bedrijf van Jochem Paalman? Hij komt graag met u in contact via 06 3963 4838 of info@bikesuperior.nl.

>
>
>
CuliRally
haringparty2024