De werkplek van Jaap Besteman

De werkplek van Jaap Besteman

“Nieuwe locatie als visitekaartje”

De nieuwe werkplek van Jaap Besteman van Westerhuis Verhuur is ruim bemeten. Een lange tafel van dik eiken met twaalf stoelen, een riant bureau met twee beeldschermen. En dat alles in passende kleuren en met zorgvuldige uitgezochte accessoires. Het lijkt een visitekaartje en dat is het in zekere zin ook wel, zegt hij: “Het moet er natuurlijk wel representatief uitzien.”

Westerhuis Verhuur is verhuisd. Van de zuidkant naar de noordkant van Almelo, alwaar de vroegere showroom van Mercedes-Benz de juiste locatie bleek. Er was ook alle reden voor een vertrek vanuit de Bornerbroeksestraat, zegt Besteman: “We hadden de laatste jaren ruimtegebrek en het was niet meer efficiënt. We moesten er steeds weer hallen bij huren. Een bedrijf als Westerhuis is in feite constant aan het verhuizen: er gaan verhuurartikelen weg en ze komen weer terug. Het bleek steeds vaker dat het logistieke hart te klein werd en de interne druk toenam.”


Jaap Besteman begon in de zomer van 2009 met Westerhuis Verhuur. Onder zijn leiding groeide het bedrijf stevig en voegde hij enkele jaren geleden ook het Enschedese RokaRent toe, dat inmiddels geheel is geïntegreerd in de Almelose organisatie. Onder de veelzeggende kreet ‘We komen een feestje bouwen’ is Westerhuis aanwezig op grote en kleinere evenementen door het hele land: Twente Ballooning, Proef Eet in Enschede en Heerlijk Hengelo en niet te vergeten Military Boekelo-Enschede. Wie een feestje geeft of horeca-artikelen nodig heeft kan niet om de Almelose verhuurder heen: het totale assortiment omvat duizenden producten, variërend van biertaps en koel- en vriesapparatuur, steamers, serviesgoed en meubilair. “We zijn in staat om een evenement totaal aan te kleden: van het podium tot en met de verlichting, de keuken en het glaswerk.” Besteman benadrukt dat niet alleen grote bedrijven en evenementen welkom zijn: “De particulier die voor een feestje twee parasols en een tap nodig heeft, die helpen we ook met plezier. Dat weten mensen vaak niet, maar het is wel zo. Trouwens, in de afgelopen twee jaar heeft de particulier er ons doorheen geholpen. De grote evenementen werden namelijk allemaal afgelast. Dat zag je al in maart 2020 aankomen.”De pandemie heeft ook Westerhuis Verhuur geraakt. “Maar we zijn er doorheen gekomen. We hebben alle vaste mensen aan boord kunnen houden en kijken nu vooruit. De markt begint weer te bewegen en ik hoop dat we het tussen nu en een paar weken weer knetterdruk hebben.”

4500 vierkante meter

Daarom is het extra plezierig dat de verhuizing achter de rug is. Hij was al langer op zoek naar een betere locatie en had het pand aan de Plesmanweg reeds in het vizier. Vorig jaar werd begonnen met een verbouwing en een deel nieuwbouw. Daarna konden in totaal tachtig opleggers met verhuurartikelen worden verhuisd. “We hebben nu alle ruimte: 4.500 vierkante meter in plaats van 3.400. En door de hoogte ook nog eens 800 vierkante meter met palletstellingen extra”, aldus Jaap Besteman die de ruimte ook nodig heeft: “Want er zijn een paar grote verhuurbedrijven van de markt verdwenen. Daar hebben we natuurlijk wel artikelen van over genomen.” Daarnaast is het continu ontdekken van nieuwe trends, kleuren en wensen van opdrachtgevers. “We hebben daar nu specialisten voor, er is een complete styling-afdeling die verstand heeft van kleuren en trends. Inderdaad, die hebben ook mijn werkplek ingericht. Ik wilde wel bij de dames van de administratie en verhuur op kantoor zitten, maar dat vonden ze geen goed idee. Volgens hun praat ik wat te enthousiast en dus is er nu een mooie eigen kantoor.”

Representatief
Het pand ziet er ook aan de buitenkant gesoigneerd uit. “Het is niet te vergelijken met de vorige locatie. Daar zaten we toch een beetje verstopt. Hier laten we ons echt zien. Het is representatief en staat voor de kwaliteit die Westerhuis biedt”, zegt Besteman, die wat betreft de verdere ideeën en nieuwe mogelijkheden de kaarten nog even voor de borst houdt: “Een facet wil nu wel noemen en dat is dat er een soort van experience center komt. Die ruimte is flexibel in te richten en heeft ook een complete keuken. Zo kunnen we de sfeer die men wenst alvast laten zien.”

En voor de rest moet iedereen geduld hebben, besluit Jaap Besteman: “We zijn nu bezig met de laatste dingetjes en dan gaan we in het voorjaar officieel open. Inderdaad, een feestje bouwen!”

>
>
>
TOM's Rally
haringparty2024
CuliRally