De werkplek van Freek Lodeweges

De werkplek van Freek Lodeweges

De Melkhal moet de nieuwe hotspot worden in Enschede: de supermarkt is al open, er komen een hotel, een restaurant, kantoren en onder het ronde, glazen dak een binnenplein. En niet in de laatste plaats de tweede vestiging van de personal training club ViMotion, een healthclub met een exclusieve uitstraling. Freek Lodeweges is trots op zijn nieuwste werkplek: “Dit is een prachtige locatie die past in onze visie.”

Het kan oprichter Freek Lodeweges niet worden ontzegd: voor de vestiging van zijn healthclub heeft hij een voorkeur voor oude industriële gebouwen. Zo begon hij zeven jaar geleden in de Stoomblekerij in Boekelo. En nu is er De Melkhal, gelegen tegen het centrum van Enschede met onder het dak van de vroegere melkfabriek een Jumbo, kantoren, een hotel en een restaurant. Aan het grote atrium is ook Personal Training Club ViMotion gevestigd. Lodeweges: “Ik vind het belangrijk dat de ruimte, de omgeving inspireert. En ik hou van het contrast tussen oud en nieuw. Dat is in de Stoomblekerij zo, en in De Melkhal ook.”

Contrast

Wie ViMotion in De Melkhal betreedt, maakt onmiddellijk kennis met dat contrast met de voormalige melkfabriek: in feite is de club een grote, nagenoeg open ruimte met hooguit enkele noodzakelijke sportattributen, een counter voor een gezond drankje en een paar zitjes. “En natuurlijk de kleed- en doucheruimte”, voegt Lodeweges snel toe. “Kijk, onze visie is heel anders dan de gangbare fitnessclubs. Wij richten ons op een exclusievere doelgroep zoals ondernemers en hoger management en professionals en sporters. De inspiratie komt bij ons niet alleen van een batterij met gewichten en toestellen of muziek. Wij inspireren klanten door de aanpak van onze trainers. Daarom ook de premium uitstraling. En trouwens, less is more.” Van een vaste aanpak is bij ViMotion geen sprake. De sportclub wil namelijk helpen, inspireren en uitdagen, zegt Freek: “De mensen die bij ons trainen kun je niets opleggen. En dat willen we ook niet. Samen met de personal trainer wordt daarom een uniek plan gemaakt dat past bij jouw lichaam, wensen en mogelijkheden. Wil je boksen of wil je met gewichten werken? Wij passen ons aan en zorgen dat het leuk is en blijft. Dan hou je het namelijk ook langer vol. En bovendien moet het ook passen in de drukke agenda’s van klanten. Waar het om gaat is ‘sweat and smile’. Het gevoel hebben dat je wat gedaan hebt, maar niet afgebeuld bent.”

Pure private gym

Binnen de health-en fitnesswereld zijn voortdurende nieuwe trends te ontdekken. De budgetketens, waar met name een jongere doelgroep van 18 tot 25 jaar komt trainen en hedonisme hoogtij viert. En daar komen nu ook de boetiekclubs bij waar alleen in een bepaalde discipline aan een soepel lichaam wordt gewerkt: yoga, pilates, of zelfs fietsles. Freek Lodeweges: “Prachtig voor de branche maar ik geef de voorkeur aan personal training want werken aan je leefstijl is van alle tijden en daarmee niet trendgevoelig. Wij blijven een personal trainingclub met een eigen uitstraling en persoonlijke aandacht. Je traint individueel of ten hoogste met z’n tweeën volgens een programma van een half jaar waarbij doelen worden gesteld. Wij zijn een pure private gym met gelijkgestemden en werken alleen op afspraak. Dus geen drukte. Hooguit vier of vijf mensen die één op één sporten met hun trainer volgens een programma dat op maat is samengesteld.” Hij vervolgt: “Kijk, het moet leuk zijn. We doen niet aan bootcamps, want iemand helemaal afbeulen is niet zo moeilijk. De kunst is rekening te houden met de persoon die hier komt.” De personal trainers van ViMotion zijn opgeleid voor hun vak. Er zijn zeker beunhazen in de branche, maar daar wil Lodeweges niets van weten: “Wij hebben hier de fitnessprofessionals aan het werk, die gecertificeerd zijn conform Europese regels. Dat is ook een vorm van onderscheid en kwaliteit. We vinden bij ViMotion de customer experience belangrijk. Alles moet kloppen.” Of er nog een derde ViMotion vestiging komt, wil Lodeweges nog niet zeggen. “Boekelo is goed bereikbaar, zowel vanuit Haaksbergen als Enschede. Hier in De Melkhal ligt de focus meer op Enschede zelf. Voorlopig hebben we daar onze handen aan vol. Nog een vestiging, of misschien een franchise is op dit moment nog niet aan de orde. Vooralsnog heeft de ViMotion-oprichter daar nog geen zorgen over. Prioriteit is nu vooral om ViMotion als exclusieve sportclub op de kaart te zetten. De locatie, het onderdak en het strakke interieur zullen daar zeker toe bijdragen. “En we spelen in op de enorme groei van de stad Enschede en het aantrekken van professionals en hoger opgeleiden naar de stad. Het ‘Urban-leven’ gaat hier een steeds grotere rol spelen en daardoor heeft Enschede ook echt een premium sportclub nodig in haar aanbod. Dat is ook de reden waarvoor ik voor de uitbreiding en de Melkhal heb gekozen.”

>
>
>
haringparty2024
CuliRally