De werkplek van Carolijn Visscher

De werkplek van Carolijn Visscher

“Je wordt er zelf ook vrolijk van”

Altijd leuk om achter de deur van het directiekantoor te kijken. Want hoe ziet de werkplek eruit? Alles strak en netjes of licht chaotisch en vol onduidelijke prullaria. TOM gluurt graag naar binnen. Dit keer geen directiekamer maar een horeca-en activiteitencentrum: De Wilgenweard in Nijverdal. Het is de werkplek van Carolijn Visscher, verantwoordelijk voor de marketing van deze populaire locatie.

Een uitje met vrienden, familie of een teambuilding-activiteit, De Wilgenweard heeft alle ruimte en mogelijkheden, zegt Carolijn Visscher: “Herman Pronk is al sinds de start van De Wilgenweard in 2001 de eigenaar, samen met zijn vrouw Marian Freriks. Daarvoor had Herman een bedrijf gespecialiseerd in themafeesten, dit is overgegaan in De Wilgenweard. De natuur staat in veel van onze activiteiten centraal. We hebben veel activiteiten die in de natuur plaatsvinden en op die manier zorgen we voor verrassend vermaak voor onze gasten. Daarin hebben we veel geluk dat we de mooie locatie hebben. De Regge ligt naast de deur om te suppen, kano te varen of een vlot te bouwen. In het bos is ruimte voor allerlei sportieve activiteiten.” Hoewel het actief bezig zijn wel een belangrijke stempel drukt op het totale programma, is De Wilgenweard ook een horecagelegenheid met een mooi terras. De bijzondere aankleding komt er als extra bij, zegt Carolijn: “Je ziet dat het gebouwd is als een soort grote blokhut. Dat past bij de visie en de activiteiten.” En daarin wil het team voorop blijven lopen. Telkens worden nieuwe vormen voor recreatie, teambuilding of themafeesten bedacht. Wat dat betreft zijn de escaperooms, in totaal vier, onmisbaar. “Alleen doen wij het dan weer net anders. We hebben de escaperooms Der Bunker en Beat The Matrix waar je in meerdere kamers een spel speelt om punten te verzamelen: dat kan met het oplossen van raadsels, maar ook een lasergame. De Gentlemen’s Room is een meer klassieke escaperoom, waar de deelnemers zelf de uitgang moet vinden. Een andere activiteit, Escape the Forest, is bijzonder doordat het juist buiten gebeurt: in het bos pal naast De Wilgenweard. De ervaring is dat iedereen het elke keer weer leuk vindt om te doen. En daar gaat het natuurlijk om.” Het nieuwste op dit gebied is het Escape Diner: “Er wordt een driegangendiner geserveerd en tussendoor moeten er raadsels worden opgelost om de ‘Key of Life’ te vinden. Gewoon aan tafel, maar daarna ga je naar het eindpunt. Het is heel spectaculair.”

Teambuilding

Hoewel er bruiloftsfeesten zijn, familiereünies en andere bijeenkomsten, heeft de zakelijke markt ook een belangrijk aandeel, vertelt Carolijn: “Teambuilding was door de coronaperiode even uit beeld. We hadden vooral kleinere groepen te gast. Nu zie je weer een opleving. We stellen, afhankelijk van het team, een programma samen waarbij samenwerking en plezier belangrijke elementen zijn. Voor werkgevers is het ook positief: je ziet hoe de groep in elkaar steekt, wie de leiding neemt. Daarnaast krijg je met zo’n activiteit een gevoel van verbondenheid met elkaar en dat is goed voor het teamverband. Je leert elkaar weer beter kennen. En tijdens het eten, gezellig napraten. Kortom de focus is volledig op elkaar gericht en niet op het bedrijf en het werk. Hoewel er overigens bij ons ook vergaderd kan worden.” Voor werkgevers die willen weten hoe de groep functioneert heeft De Wilgenweard een eigen coach beschikbaar die gedurende de activiteiten de medewerkers en hun functioneren analyseert. “Wat we eveneens zien is dat bedrijven hun eigen coach meenemen”, aldus Carolijn, “ook dat mag natuurlijk.” Het aanbod aan activiteiten sluit goed aan bij de diverse doelgroepen. “Een teamuitje is helemaal hot en het is nog steeds in om iets te beleven en daarin ook teambuilding terug te laten komen, bijvoorbeeld met Beat The Matrix of het nieuwe Escape Diner Key of Life.”

Bijna familie

Carolijn Visscher prijst zich gelukkig met haar werkplek. “We hebben een prachtige locatie maar ook fantastische mensen. Het is bijna familie en iedereen heeft plezier in het werk. Iedereen is hier altijd welkom, we zijn open en gastvrij. En dat met echte top-collega’s die hier gepassioneerd en met een glimlach werken. Dat merken onze gasten”, aldus Carolijn. En, voegt ze eraan toe: “Daardoor ontstaat een fijne werksfeer, zodat weer nieuwe ideeën worden bedacht.” Een goede sfeer is ook nodig omdat de Wilgenweard zeven dagen per week is geopend. De openingstijden zijn dan overdag. Voor avondactiviteiten, zoals een vriendenfeest, bruiloft of zakelijke activiteit, is De Wilgenweard op afspraak beschikbaar.“

Voor de goedlachse Carolijn Visscher is haar baan als marketingmanager van De Wilgenweard eigenlijk een dagelijks groot feest. Ze besluit: “Dat kan niet anders. Iedereen heeft hier altijd weer plezier. Onze eigen mensen, maar ook onze gasten. Daar word je vanzelf vrolijk van.”

Tekst: Erwin Gevers
Foto: Frank Visschedijk

>
>
>
CuliRally
haringparty2024