De passie van Gert Huzink van het Jongbloed Dakar Team

De passie van Gert Huzink van het Jongbloed Dakar Team

De passie van Gert Huzink van het Jongbloed Dakar Team 
“Je gaat uitdagingen tegenkomen, je weet alleen niet wanneer”

Iedere ondernemer heeft naast zijn dagelijkse besognes wel een hobby. Vaak een hobby die uitmondt in een passie. Dat geldt zeker voor Gert Huzink die dit jaar voor de dertiende keer met zijn truck aan de Dakar-rally meedeed. De collega’s van Jongbloed - die het team dit jaar voor het eerst als naamgever en sponsor ondersteunden - zijn inmiddels ook gepassioneerde Dakar-liefhebbers geworden. Dennis Jongbloed van Jongbloed Fiscaal Juristen is zelf in Saudi Arabië geweest om het team van dichtbij mee te maken. “Wat een feest om daar te mogen zijn. Af en toe knijp je je in je arm ‘is dit wel echt’.”

Gert Huzink reed dit jaar voor het eerst onder de vlag van Jongbloed Dakar Team mee in de zwaarste en meest prestigieuze off-road rally ter wereld, de Dakar-rally, van 5 tot en met 19 januari. Een tocht van twaalf loodzware etappes op een uitdagend parcours in Saudi-Arabië. Na het vertrek van Riwald als hoofdsponsor heeft Jongbloed Fiscaal Juristen zich als naamgever en sponsor aan het team verbonden. Jongbloed Fiscaal Juristen, een nichekantoor in het fiscale land­schap, is al bijna twintig jaar actief en heeft sterke Twentse roots met kantoren in Almelo, Den Haag en Enschede. Naast het fiscale kantoor is er ook Jongbloed Strategen, de organisatie­advies poot en Jongbloed Accountants, het accountantskantoor. Huzink: “Ik ben daar superblij mee, een Twents bedrijf met een mooie en vertrouwde naam. Een team Tukkers waarmee we tegen de Brabanders kunnen opboksen. Dennis Jongbloed was al enthousiast, maar nu hij de sfeer heeft meegemaakt helemaal: Dennis was er precies op de juiste moment. Toen we de etappe wonnen stond hij aan de finish. Wij kenden elkaar zakelijk al, maar na deze ervaring deel je meer. Dakar is ook in een tentje slapen, in de rij voor een bordje eten, de sfeer in het bivak. Het is een verslaving.”

Innovatief en duurzaam
Het Jongbloed Dakar team streeft ernaar om de erfenis van Riwald Dakar voort te zetten op het gebied van innovatie en duurzaam­heid. Martijn te Riet, partner binnen Jongbloed Fiscaal Juristen, benadrukt: "Mooi dat dit Dakar Team, als parel in Twente, voor deze regio behouden blijft. Daar zijn we super trots op. De verslagen op locatie van Ewald Huzink met zijn Twentse tongval, waren legen­darisch, de ontbijtsessies meer dan geweldig.” Gert Huzink deed mee met een doorontwikkelde Renault MKR hybride rallytruck. Deze innovatieve truck was de enige deelnemende off-road truck met een milieuvriendelijke hybride motor. Het afgelopen jaar is veel tijd, geld en energie gestoken in de betrouwbaarheid op technisch gebied van de razendsnelle truck. “Wij willen meedoen in de top en voorop lopen in groene innovatie. Dat we zo’n sterke en enthousiaste partner als Jongbloed Fiscaal Juristen achter ons hebben staan, geeft ons veel vertrouwen en extra motivatie om die ambitie waar te maken.”

En die missie is deels geslaagd want Huzink wist op twee achter­eenvolgende dagen een etappe te winnen, het team eindigde negen van de twaalf etappes in de top tien én de finish werd behaald. Een succesvolle Dakar 2024 dus voor coureur Huzink die met Rob Buursen als navigator en monteur Martin Roessink vooraf de ambitie had in de top drie van het eindklassement te eindigen. Huzink: "In deze sport weet je één ding zeker: je gaat onderweg uitdagingen tegenkomen, je weet alleen niet wanneer. Deze Dakar was de zwaarste editie ooit. Je moet geen angst kennen en soms moet je het voetje op het gas houden, juist als het spannend wordt.” De loodzware marathon-stage van 48 uur verpestte de top drie-klassering. “Een extreem moeilijke maar wel mooie etappe. Al na drie kilometer lagen we op de kant maar gelukkig stonden we snel weer op vier wielen. Helaas bleken we daarna een olielekkage te hebben waardoor we vier uur verloren. Dan besef je dat de top drie weg is, want vier uur is niet meer goed te maken. Bovendien reden we daardoor de laatste uren in het donker – dus nog moeilijker – door die hoge duinen en dus kom je heel laat in het bivak aan”, vertelt Huzink.  

Jongbloed Fiscaal Juristen wil verder in racesport
Martijn te Riet en Roy Damhuis – beide partner bij Jongbloed Fiscaal Juristen – zijn enorm trots het team te mogen onder­steunen en te sponsoren. “We kennen het team al jaren vanuit een zakelijke relatie met Riwald Recycling. Naast de affiniteit met de race- en rallysport vinden we het belangrijk dat we een innovatief team uit onze Twentse regio kunnen ondersteunen.” 

Jongbloed Accountants en Jongbloed Strategen delen de passie 
Ook Mike Sessink en Robin Coster van Jongbloed Accountants onderstrepen het enthousiasme voor het ‘eigen’ Dakar-team. “We volgden dagelijks de ontwikkelingen van ons team in Saudi-Arabië dankzij de verslaggeving van Rallymaniacs, 1Twente en RTL7.” Hun enthousiasme wordt gedeeld door Erik Lammers van Jongbloed Strategen. “Wat een gaaf event en wat zijn het helden! Dit is een rally die alleen bestemd is voor mannen (en vrouwen) met passie voor de rallysport op het hoogste niveau, wat was het gaaf!”

>
>
>
Jongbloed
DiGi Signing
Westerhuis Verhuur
Boers & Lem
WTC