De passie van Ed Bosscher van Securion

De passie van Ed Bosscher van Securion

Onze voorruit is ons filmdoek

Ieder mens heeft een passie. Zelfs ondernemers hebben, naast hun eigen bedrijf, een passie. Want de zinnen verzetten moet. De een  kiest voor een boot, de ander voor hengelsport of heeft een voorliefde voor mountainbiken. Ed Bosscher heeft ook een passie: reizen met zijn tot camper omgebouwde Unimog. “Het mag wel een beetje Spartaans…”

Activate Safety is de slogan waarmee het Twentse Securion, het beveiligingsbedrijf van Ed Bosscher zich profileert. “In de huidige tijd is verandering de enige constante. Je moet daarom blijven meebewegen met een veranderende markt. Wij anticiperen op dreigingen, volgen bewegingen van radicale groeperingen en van het boevengilde. Daar hebben we onze specialisten voor en daar is een eigen methodiek voor ontwikkeld. Voor onze clientèle, waaronder veel ‘high risk’ opdrachtgevers, is dat van grote toegevoegde waarde.”

Op de eigen business gerichte aanpak

Bosscher vervolgt: “Wij zijn gespecialiseerd in het beveiligen van grote industrieën en speciale projecten. We beveiligen bijvoorbeeld voor een grote opdrachtgever alle windmolenparken in Nederland. Voor deze branche geldt weer een hele specifieke beveiligingsaanpak. Wij noemen dat ‘Business Centered Security’; voor specifieke klanten leveren wij een op de eigen business gerichte aanpak. Daarmee zijn wij hard gegroeid met, naast Hengelo en Oldenzaal, ook twee nieuwe vestigingen in Enschede en Apeldoorn.” Het team bestaat uit gemotiveerde professionals: “In het afgelopen jaar is veel expertise binnengehaald en zijn wij een modernere koers gaan varen. We zeggen dan ook met trots dat Securion de nieuwe definitie van beveiliging is.”

“Vaak acteren wij in crisissituaties en er wordt natuurlijk met regelmaat ad hoc een beroep op ons gedaan. Dat maakt het hectisch, maar dat is ook meteen de dynamiek en het aantrekkelijke van ons vak. De klant heeft een probleem; wij lossen het op”, benadrukt Bosscher.

Avontuurlijke reizen

Naast het verzamelen en restaureren van oude benzinelampen heeft Ed Bosscher nog een passie: zijn tot camper omgebouwde Unimog. Een beest van een voertuig dat oorspronkelijk bij de Bundeswehr werd ingezet als ambulance. “Mira en ik houden nogal van avontuurlijke reizen. Je denkt als ondernemer altijd dat je niet gemist kunt worden en ben je zeven dagen in de week aan het werk. Ik kreeg een hartaanval, moest revalideren en kwam erachter dat investeren in jezelf een prima investering is. Dus gingen we wat vaker reizen. De cardioloog vond dat het kon, als we het maar ‘niet te woest gingen maken’. We zijn toen per camper door Nieuw Zeeland gereisd. Vooraf leek het mij helemaal niks, ik in een camper. Dat vond ik iets voor pensionado’s. De camper werd echter met pijn in het hart weer ingeleverd. We waren verkocht.” Er volgden meer avontuurlijke reizen waarvan twee dwars door Australië. “De laatste was een tienduizend kilometer lange trip met een four-wheeldrive door de Australische outback. Acht weken lang reden we door Zuid-, West- en Noord Australië. Door vrijwel onbewoond gebied dwars door de red desert, naar afgelegen aboriginal-nederzettingen, brede rivieren doorwadend.... Dat enorme maar genadeloze landschap maakte diepe indruk. Onze voorruit werd ons filmdoek, we waren verslaafd aan kamperen.”

De lange vliegreizen werden op enig moment bezwaarlijk, dus er moest een camper komen. Maar geen standaard camper. “Wij vinden dingen al snel ‘truttig’ dus het moest iets bijzonders worden. Nostalgische overwegingen vanwege onze Australische avonturen hebben daar zeker een rol in gespeeld. Na een lange zoektocht vonden we de ultieme terreinwagen die we  hebben omgebouwd tot een bijna geheel zelfvoorzienende camper.”

Een beetje Spartaans mag

Het werd een Unimog, een Mercedes waarvoor geen terrein ontoegankelijk is, zegt Bosscher: “Wij komen op plekken waar een gewone camper onmogelijk kan komen. We doen geen echt extreme dingen, maar een supersteile Alpencol, een mul bospad of, als het mag, een afgelegen strand gaan we niet uit de weg. We komen altijd op de allermooiste plekken.” Hoewel ze het niet zien als een nadeel, is het rijden met het Unimonster wel een uitdaging: “Ja, hard kun je er niet mee en het blijft een legervoertuig; het zwabbert een beetje en je moet die 7.5 ton wel in de hand houden. En ja, het verbruikt ook wel iets meer.” Er lachend aan toevoegend: “Met het vliegtuig is goedkoper…”.

Overbodige luxe is er niet aan boord: “Het mag best een beetje Spartaans zijn. En met een bijzonder voertuig kom je ook bijzondere mensen tegen. Dat vinden wij prachtig. Als mensen vragen wat wij doen, zeggen wij altijd dat wij ‘mooie momenten verzamelaars’ zijn. Een paar jaar geleden zagen we bij een mede-kamperaar met een omgebouwde vrachtwagen het opschrift ‘Be creative, don’t drive Tupperware’ als kwinkslag naar alle standaard witte campers of caravans. Die kreet zijn we altijd blijven gebruiken. Geen eenheidsworst, maar lekker creatief zijn.”

Tekst: Erwin Gevers
Fotografie: Frank Visschedijk

>
>
>
CuliRally
TOM's Rally
haringparty2024