De Audi’s van Jordie Oortman en Dennis Bonnes

De Audi’s van Jordie Oortman en Dennis Bonnes

“Nuchter bedrijf, degelijke auto’s”

Ondernemers en auto’s hebben iets met elkaar en dat blijft een intrigerend thema. Waarom kiest hij of zij voor een bepaald merk en type. Gaat het om degelijkheid of uitstraling. Een lage kilometerprijs of bijtelling. Dit keer Jordie Oortman en Dennis Bonnes van EXPRO IT in Hengelo. Audi-fans, maar niet al te uitbundig: “Je moet wel bij de weg blijven.”

Een Audi Q3 voor Jordie Oortman en een Audi A4 voor Dennis Bonnes maken deel uit van het tamelijk gemêleerde wagenpark van EXPRO IT. De variëteit in personenwagens past wel bij de veelzijdige kennis en kunde van het bedrijf dat in 2008 werd opgericht en zich aanvankelijk richtte op kantoorautomatisering en industriële automatisering. Inmiddels is de organisatie, met naast Hengelo ook vestigingen in Assen en Gorinchem, vele malen breder georiënteerd. Vanuit verschillende businessunits met ruim 65 collega’s richt EXPRO engineering zich op electrical en software engineering. EXPRO IT en Telecom richt zich op kantoor automatisering, internetverbindingen en telecomoplossingen.

Totaalpakket

Een bedrijf met techneuten, zegt Dennis Bonnes die IT en Telecom onder zijn hoede heeft: “We werken voor de industrie, overheid en semioverheid, financiële instellingen, automotive, retail en natuurlijk het MKB. We leveren een totaalpakket zoals projectbegeleiding, levering van Microsoft diensten, internetverbindingen en telefonie. Dat varieert van het software onderhoud op kassasystemen bij supermarkten, telefonie-oplossingen, netwerken en eigen diensten vanuit drie datacentra. Zeker brengt dat een grote verantwoordelijkheid met zich mee: als de kassa’s van een supermarktketen uitvallen heb je een probleem. Vandaar dat wij ook alles permanent monitoren.”

Daarnaast speelt EXPRO engineering als technisch ontwerpbureau een vooraanstaande rol in de engineering van elektrotechnische en besturingsinstallaties in uiteenlopende industrieën en sectoren. Bedrijven in de metaalindustrie, procesinstallatie, waterzuivering, scheepvaart en verpakkingsindustrie zijn slechts een kleine greep uit de klantenkring. Jordie Oortman: “Het draait bij ons allemaal om techniek. Iedereen bij ons is techneut. Dat maakt het makkelijk communiceren, want je hoeft maar één keer iets uit te leggen. Dat technische niveau moeten we op hoog peil houden, vandaar dat we investeren in onze medewerkers door het aanbieden van cursussen en trainingen. We leveren kennis en oplossingen en zijn geen dozenschuiver.”

Ontwikkelingen

Hoewel EXPRO IT niet kan bogen op een grote naamsbekendheid onder het publiek, is het wel degelijk een grote partij in de wereld van de engineering, zegt Dennis: “We behoren met ons bedrijf tot de top drie in Nederland. Daarnaast zijn we een van de grotere partners van Microsoft.” Bij EXPRO IT, waar aanvankelijk de focus lag op grote organisaties en niet zelden multinationals, is de laatste jaren ook het MKB klant geworden, “Vaak is de route van klein naar groot, maar wij doen het tegenover gestelde.” Van de gevolgen van de corona-pandemie merkt het bedrijf nog relatief weinig, zegt Jordie Oortman: “We groeien en hebben nog steeds technisch personeel nodig. Zeker voor de corona-crisis was personeel schaars. Maar we zijn nu toch in staat om goede mensen te vinden, ook binnen ons eigen netwerk. Via via kennen onze mensen vaak wel weer iemand.” Mensen zijn ook nodig om in nabije toekomst de verdere ontwikkelingen te kunnen begeleiden. Dennis voorziet in IT en Telecom een sterke groei: “Er is nu wel wat terughoudendheid om te investeren maar dit zal volgend jaar naar verwachting wel veranderen. Daarnaast ontwikkelen wij ons dienstenaanbod steeds verder op gebied van Teams telefonie, beveiligingsoplossingen en ook mobiele 5G verbindingen.”

Wagenparkmanager

Omdat er veel projectmatig op locatie wordt gewerkt en er door het management ook regelmatig gependeld wordt tussen de drie vestigingen, is een leasefiets geen optie. Jordie: “Voor ons wagenpark van ruim veertig auto’s werken we samen met Auto en Service in Hengelo. Met Tim Mangelaars van Auto en Service hebben we al vanaf het begin een goede relatie. Hij neemt ons wat leasing betreft alles uit handen en is eigenlijk onze wagenparkmanager.” De keuze van de medewerkers qua auto is universeel. Jordie en Dennis zelf hebben hun keuze laten vallen op Audi. De laatste stuurt in een Audi A4: “Die ziet er leuk uit op de velgen” Jordie heeft een Audi Q3. “Ik wil geen knettergrote auto rijden. Bovendien vind ik dat je met een Q7 ook niet voor kunt komen rijden bij de klanten. Je moet wel bij de weg rijden, een zekere nuchterheid uitstralen.” Dennis is het daarmee eens: “Dat past ook bij ons. Techneuten zijn nuchtere mensen en we zijn een degelijk nuchter Twents bedrijf. Daar past geen uitbundige, exclusieve maar een degelijke auto bij.”  

>
>
>
haringparty2024
TOM's Rally
CuliRally