WTC Twente is verhuisd naar representatief en dynamisch gebouw

WTC Twente is verhuisd naar representatief en dynamisch gebouw

The sky is the limit

Het World Trade Center Twente is begin april verhuisd naar een locatie met een dynamische uitstraling: het VDL-gebouw aan het Hengelose Industrieplein. Te beginnen met de vierde etage bouwt het WTC de activiteiten verder uit, met het Expat Center, de Business Club, internationale handelsdiensten en de werkplekken en meetingruimtes in het Business Center.

“Het is een WTC-waardig, representatief gebouw”, zegt Marie-José Nassette, coördinator van het Business Center. “We verhuizen fysiek maar een klein stukje, maar het is een grote stap voorwaarts!” Het World Trade Center Twente was sinds 2017 gevestigd in de voormalige Hofstede MTS, maar de gemeente Hengelo heeft er andere plannen mee. Nassette is bijzonder tevreden met het nieuwe onderkomen, ook al vanwege de situering. “Vrijwel elk World Trade Center, waar ook ter wereld, is gesitueerd bij een logistiek knooppunt. Wij ook, met de centrale ligging en de goede bereikbaarheid. Vanaf de A1 ben je hier snel, en we kijken uit op het NS-station met zijn internationale verbindingen!”

Communitygevoel

Het WTC beschikt over een hele etage en kan daarmee als start goed uit de voeten. “Van daaruit schalen we op naar volgende etages. We hebben het zó ingericht dat het aantrekkelijk is om er een kantoor, flexplek of een combinatie daarvan te huren. Je hebt binding met collega-ondernemers, je kunt hier met elkaar sparren, brainstormen, teamwork leveren. Want het gaat niet alleen om de werkplek: interactie tussen ondernemers en het communitygevoel geven een absolute meerwaarde.”

Aantrekkelijke voorwaarden

Het merendeel van de huurders in het oude schoolgebouw is meegegaan naar de nieuwe flexplekken en kantoorunits. Die laatste beginnen bij 20 m2, maar het is ook mogelijk om op te schalen naar kantoren van 200, 300 m2 of meer. De voorwaarden zijn aantrekkelijk, met een huurtermijn voor kantoorruimte van een jaar; voor flexibele werkplekken is dat slechts drie maanden. Nog een nieuwtje: er zijn nu ook dedicated werkplekken voorhanden: flexplekken die niet met andere ondernemers gedeeld hoeven te worden en met uitzicht over de stad. “Heel aantrekkelijk voor ondernemers die niet de hele dag op kantoor hoeven te zijn.” De parkeermogelijkheden zijn ook een stuk aantrekkelijker geworden, met een eigen parkeergarage en gratis parkeerplaatsen voor bezoekers.

Ruimte huren in World Trade Center Twente is populair: de groeiende behoefte aan hybride werken, zonder aan plaats en tijd gebonden te zijn, speelt daarbij een rol. Nassette: “We blijven opschalen, het wordt een bruisend gebouw, de sky is the limit. Nou ja, tot de tiende, hoogste etage dan.”

>
>
>
Westerhuis Verhuur
Boers & Lem
WTC
Jongbloed
DiGi Signing