Twinsense zet videomarketing in voor employer branding

Twinsense zet videomarketing in voor employer branding

Zeker in deze tijden vraagt het aantrekken van nieuwe medewerkers niet alleen extra aandacht maar ook inventiviteit. Twinsense, dat zich met name toelegt op videomarketing, zet dit product nu ook in voor employer branding. En met succes want vanwege een groeiend team staat een verhuizing op stapel naar een groter kantoor met filmstudio op het Kennispark. Bovendien is Twinsense partner van de komende editie van TOM’s Blow Out. “Het is nu eigenlijk Twinsense 2.0”, aldus Maurice Kruse.

Twinsense, door Maurice Kruse opgericht in 2005, presenteerde zich oorspronkelijk als allround web- en videoproductiebedrijf. “Wij merkten dat na het produceren van een mooie website of spetterende bedrijfsfilm, het aantal views op deze kanalen te wensen over liet. Vorig jaar hebben we daarom het roer omgegooid en zijn we ons gaan richten op contentmarketing met videomarketing als specialiteit. Het betreft een combinatie van videomarketing, webmarketing en online advertising. Deze drie pijlers zijn noodzakelijk voor online zichtbaarheid. Onze dienst is anders dan onze collega’s in de markt. ” Hiermee doelt Kruse op het concept dat werd ontwikkeld: “Die dienstverlening bieden we voor een vaste prijs per maand. Het hele idee erachter is dat heel veel bedrijven een bedrijfsfilm laten maken. Maar als je de kosten voor zo’n film afzet tegen het aantal weergaven na een jaar, moet je constateren dat het budget niet echt veel rendement oplevert. Vandaar dat wij besloten om onze klant te adviseren een deel van het budget te investeren in het online benaderen van de klanten. Wat heb je aan goede content als de online marketing hier niet op aansluit. In plaats van het budget te investeren in een kostbare bedrijfsfilm draait TOM I 43 Twinsense het om: voor een vast bedrag per maand worden er op jaarbasis meerdere korte videofilms gemaakt en middels webmarketing en online advertising aangeboden aan de doelgroep. Twinsense heeft daarvoor eigen mensen en faciliteiten in huis. Belangrijk hierin is dat door overleg met de opdrachtgever een goed inzicht wordt verkregen in de doelstellingen en doelgroepen. De campagnes worden vooraf goed doorgesproken en via de eigen websites en social media-kanalen wordt het publiek bereikt. “We vormen op die manier een eigen online-communicatieafdeling van de onderneming. We richten ons op het kleine en middelgrote MKB, waar vaak geen communicatieafdeling is of hooguit een of twee medewerkers verantwoordelijk zijn voor de marketing en online-activiteiten. Door constant actief te zijn voor de klant kun je snel inspelen op ontwikkelingen in de markt of acties. Snelheid is van belang, want je wilt de content zo snel mogelijk online hebben.”

Employer branding

Dat de Twinsense-visie op online videomarketing werkt is inmiddels bewezen. En daarom is het nu tijd voor de volgende fase: employer branding via videomarketing. Tom Verkooijen is accountmanager bij Twinsense. Hij legt uit: “Er zijn personeelstekorten en dat betekent dat je je als bedrijf moet onderscheiden. Laat zien dat je organisatie constant in beweging is en stimuleer je potentiële medewerkers om jouw organisatie te volgen of om in contact te komen met jouw organisatie. Wij constateren dat employer branding te weinig aandacht krijgt. Alle aandacht gaat uit naar het promoten van individuele vacatures. Vreemd, je moet juist laten zien wat je als werkgever te bieden hebt. De arbeidsvoorwaarden zijn namelijk niet meer als vroeger: een mooie leaseauto bijvoorbeeld. Nee, toekomstige werknemers willen weten wie de collega’s zijn, wie de klanten zijn en welke projecten en uitdaging er zijn. Medewerkers willen tegenwoordig weten of die baan de mogelijkheid biedt om te leren en door te groeien.” Dat verhaal moet verteld worden, vervolgt Verkooijen: “Het is een kwestie van storytelling waarbij je vooraf natuurlijk wel de doelgroep in kaart hebt gebracht. Je dient je als werkgever ook te verdiepen in de concurrenten op de arbeidsmarkt.“

Zakelijke dienstverlening

“In ons concept passen bedrijven die constant op zoek zijn naar mensen. Je investeert in de uitstraling van je organisatie als werkgever, met als doel op de lange termijn kandidaten en talent aan te trekken. Het is beslist niet alleen geschikt voor het aantrekken van lager geschoold personeel. Met employer branding via videomarketing kun je in contact komen met lassers maar ook Hbo’ers, monteurs, ingenieurs en tekenaars”, zegt Maurice Kruse. Uiteraard is bij dit alles de inzet van de juiste social media-kanalen van belang. Twinsense kan daarbij bogen op zestien jaar ervaring in contentmarketing en multimediale strategieën, maar ook webdesign en videoproducties. “We gaan nog meer focus leggen op de zakelijke dienstverlening”, vervolgt hij: “We transformeren van traditioneel online agency naar content marketingbureau, waarbij videomarketing een belangrijke positie inneemt. Met een goede inhoud en een hoge professionaliteit.”

Bij de nieuwe strategie past ook een nieuwe uitstraling en de nieuwe pay-off ‘Content That Moves’. De verhuizing naar een nieuw kantoor met filmstudio kenmerkt de ambitie. “En daarom zijn we ook partner van TOM’s Blow Out geworden. We willen in contact komen met de zakelijke dienstverlening en talent aan de regio binden.”

>
>
>
TOM's Rally
haringparty2024
CuliRally