Twente Personeelsdiensten "zorg dat je altijd klaar staat"

Twente Personeelsdiensten "zorg dat je altijd klaar staat"

Het vinden van het juiste personeel is in deze tijd een stevige uitdaging. Dat geldt ook voor Twente Personeelsdiensten in Wierden, dat zich voornamelijk richt op de markt voor Poolse arbeidsmigranten. “Onze diensten bestaan uit werving en selectie, uitzenden, detacheren en we doen zelf de salarisverwerking van onze uitzendkrachten”, vertelt Nicole Meijerink, die al meer dan twintig jaar ervaring heeft in de uitzendbranche en alle stormen op de arbeidsmarkt heeft doorgemaakt.

Belangrijkste les die ze heeft geleerd: “Zorg dat je altijd klaar staat. Voor de klant maar ook voor de medewerkers. En natuurlijk ons eigen team Twente Personeelsdiensten.” “We hebben een fantastisch team met een geweldige drive, elke week opnieuw. Het is, zeker nu, gasgeven maar we doen het met z’n allen. Ik ben dan ook trots op mijn team, zij kennen de cultuur, spreken dezelfde taal als onze medewerkers en opdrachtgevers. Hierdoor weten wij wat er speelt. Bij ons kan je net dat beetje extra verwachten, onze service is wat ons onderscheidt. Als er een probleem is, nemen we direct actie. Mocht bijvoorbeeld een medewerker onverwacht even geen vervoer hebben naar zijn of haar werk, pakken we de auto en brengen we de medewerker naar het bedrijf. Werkgevers, onze klanten, waarderen dat enorm.” Dat blijkt ook uit de klantenkring: “We bestaan al twintig jaar en hebben relaties die al vanaf het begin bij ons klant zijn. Dat zegt veel over onze inzet.”

Goede match
Twente Personeelsdiensten beschikt over een groot bestand uitzendkrachten. Geen overbodige luxe want de vraag is groot er zijn volop vacatures”, vertelt Nicole Meijerink: “Wij leveren aan bijna iedere sector maar onze grootste groep medewerkers vind je op dit moment in de metaal, textielservice, logistiek, recycling en plastic industrie. Als de match goed is, stromen ze uiteindelijk door naar een vast dienstverband bij de werkgever. Waar wij natuurlijk weer super trots op zijn, want dat betekent dat we een goede match hebben gemaakt.” Hoe de uitzendmarkt er over enkele jaren uit zal zien, durft Nicole Meijerink niet te voorspellen. “Wel denk ik dat door automatisering en dan voornamelijk de opkomst van Artificial Intelligence voor veel verandering gaat zorgen. Artificial Intelligence kan nu al volledige vacatureteksten en motivatiebrieven schrijven, laat staan wat er over vijf jaar mogelijk is.” 

“Onze ervaring is dat werkzoekenden graag in een persoonlijk gesprek overleggen welke werkzaamheden wel of niet geschikt zijn en passen bij de wensen van de werkzoekende. Alleen daarom zal een persoonlijk intakegesprek noodzakelijk blijven, zoals we dat tot op heden altijd doen. Uiteraard ligt onze focus ook op het automatiseren maar niet ten koste van de persoonlijke benadering richting onze klant en werknemers.”

Waar staat Twente Personeelsdiensten over vijf jaar? “Doorgroeien naar het uitzendbureau van Twente. En ja, misschien nog enkele filialen erbij, we hebben een jong ambitieus en gedreven team, dus ik heb er alle vertrouwen in.”

>
>
>
Jongbloed
Boers & Lem
DiGi Signing
Westerhuis Verhuur
WTC