“Totaalbeleving belangrijker dan ooit”

“Totaalbeleving belangrijker dan ooit”

Landgoed Het Rheins

Horeca is al lang niet meer alleen een hapje en een drankje. Nee, de klant wil vandaag de dag een totaalbeleving die tot in detail klopt. De broers Rien en Bart Mol van Landgoed Het Rheins in Enter weten dat als geen ander. Als ondernemer zoeken ze altijd een uitdaging. En laat hun locatie zich daar nu uitstekend voor lenen.

Een kop koffie met gebak op het terras, een workshop pokeren of een geheel verzorgde bijeenkomst voor duizend man in het thema van de vier seizoenen? U zegt het maar. Of om de woorden van ondernemer Rien Mol te gebruiken: “Niks is ons te gek”. Samen met zijn broer Bart runt hij sinds ruim twintig jaar Landgoed Het Rheins op een locatie waar menig horecaondernemer jaloers op kan zijn. In Enter te midden van de Twentse landerijen hebben zij alle ruimte en mogelijkheid om het hun gasten naar de zin te maken. En daarvoor halen ze alles uit de kast. “Blijven vernieuwen is ons ondernemersmotto. Als je vernieuwt blijven de mensen komen. Meer dan ooit tevoren is de totaalbeleving belangrijk. Onze branche is altijd in beweging. Horeca is allang niet meer alleen een hapje en een drankje. Nee, het gaat veel en veel verder. Over alles denken we na en een feest of bijeenkomst, klein of groot, zakelijk of privé, wordt tot in de puntjes verzorgd en geregeld.”


Voor ieder wat wils
Landgoed Het Rheins leent zich als locatie uitstekend voor een scala aan activiteiten. Op het twaalf hectare grote landgoed vind je een sfeervol restaurant, een ruim buitenterras, diverse zalen voor evenementen, feesten en trouwerijen, een evenemententerrein met outdoor mogelijkheden, een kinderboerderij met speeltuin en een kleinschalig vakantiepark met luxe boerderijwoningen. De broers verleggen echter ook hun activiteiten over de grenzen van Enter. Zo verzorgen zij namelijk ook zakelijke evenementen en catering op locatie. “Mooi voorbeeld is het NAVO-hoofdkwartier in het Limburgse Brunssum. Ieder jaar mogen wij hier het feest organiseren dat de Nederlandse delegatie geeft voor haar buitenlandse collega’s. We bedenken een thema en kleden het feest geheel in het betreffende thema aan inclusief kwaliteitscatering. Ook voor veel Twentse bedrijven organiseren wij zakelijke feesten en activiteiten. Van teambuildingsdag en jubileum tot exclusief diner en vergaderarrangement.”

Maatwerk
De broers zetten samen met hun team graag een stap verder. “We zitten nooit stil. Het borrelt en bruist hier altijd. Belangrijk is goed te luisteren naar de wensen  van de klant en te komen met creatieve ideeën. Iedere activiteit die wij verzorgen is maatwerk. Het moet aansluiten bij wat de klant wil maar ook wat bij hem past. In onze offertes beschrijven wij dan ook tot in detail wat iets kost zodat er van het begin af aan duidelijkheid is. Wij geven onze klanten value for money.”

Creatieve geest
Over creativiteit gesproken, vanwege de coronacrisis moesten de broers dit de afgelopen maanden meer dan ooit tevoren aanspreken. “Wat deze crisis ons geleerd heeft, is dat je iedere kans moet benutten. Tegelijkertijd moet je vooral ook je gezond verstand gebruiken en je financiële strategie aanpassen. Zo hebben wij bijvoorbeeld onze mensen tijdelijk elders gedetacheerd. Ook zijn we blijven investeren in ons bedrijf en stonden we continu in de startblokken om, zodra de maatregelen het toe zouden laten, er weer vol tegen aan te gaan. We zien aan onze volle agenda voor de komende zomer dat onze inspanningen lonen.” De eerstvolgende happening op het terrein van het landgoed is het Midsommerfeest. Een buitenfeest naar het voorbeeld van de nationale feestdag Midsommar in de Scandinavische landen. Van 25 tot en met 27 juni kan iedereen aanschuiven aan een mooi gedekte lange tafel in de fruitboomgaard van Het Rheins. “Uiteraard gaat alles conform de coronamaatregelen en op reservering. Per dag kunnen zo honderd mensen samen het begin van de zomer feestelijk inluiden.”

>
>
>
CuliRally