QuaKoken weet hoe je een feestje organiseert

QuaKoken weet hoe je een feestje organiseert

De beste marketing voor een onderneming of organisatie is nog altijd verwennerij. Oftewel catering. En dat hoeven niet meer zozeer extravagante feesten met dure champagnes en door de zaal vliegende trapezeartiesten in glimmende outfits te zijn. Nee, cateraar QuaKoken zoekt het eerder in bescheidenheid met de voetjes nuchter op de vloer. Maar in gastronomisch- en culinair opzicht wel top en gezellig.

“Het is de bedoeling dat ze achteraf praten over hoe lekker het eten was en hoe goed verzorgd en gastvrij; niet over die duurbetaalde artiest”. Aldus Joris ten Wolde, horecaman in hart en nieren. Ooit begon hij met kleinschalige catering vanuit zijn huis, er kwam vervolgens een restaurant bij met de naam Q en een Italiaans restaurant; dat alles in Oldenzaal.

Elke keer weer spannend
Cateren is voor Joris een voortdurende uitdaging. Met zijn team van QuaKoken is het iedere keer weer spannend om de wensen van de opdrachtgever zo perfect mogelijk in te vullen. En dat lukt tot op de dag van vandaag prima: “We hebben een jarenlange ervaring met catering, van private dining voor een select gezelschap tot feesten met 1500 gasten. En alles daartussen, waarbij wij het in het geheel regelen. Uiteraard de catering zelf, maar ook eventuele tenten, de aankleding van een zaal of het omturnen van een bedrijfshal in een restaurant.”

Als ‘hoofdaannemer’ regelt QuaKoken samen met partners alles wat nodig is voor een geslaagd event, maar houdt zelf het contact met de opdrachtgever: “Je moet namelijk bepalen wat belangrijk is, wat de verwachtingen zijn en hoe je die vervolgens ook nog eens kunt overtreffen. Daarom is een goed gesprek vooraf heel belangrijk.”

De zakelijke markt
Waar private dining, een bruiloft of tuinfeest vaak in de privésfeer wordt georganiseerd, is catering voor de zakelijke markt een andere discipline. Niet alleen omdat het om meer gasten gaat, maar ook omdat de locaties uiteenlopen. “Als het een bedrijfsfeest is dan is het altijd mooi als je dat in je eigen onderneming kunt doen”, vertelt Joris ten Wolde: “Je kunt dan ook aan je relaties het bedrijf laten zien. Maar het kan ook elders, zelfs op heel bijzondere plekken. We hebben bijvoorbeeld een relatie die een werkelijk unieke locatie wilde. Dat hebben we gerealiseerd met een authentieke spiegeltent uit de achttiende eeuw. Zo kan het ook.”

Het onderscheidend vermogen van QuaKoken is niet alleen de culinaire ervaring en het zorgen voor een onvergetelijk feest. Catering is ook focus houden, vindt Ten Wolde: “We doen bijvoorbeeld geen buffetten, maar wel veel live cooking met mooie gerechten. De tijden van de meest exclusieve wijnen of foie gras is wel voorbij, merk ik. Dat wil niet zeggen dat het saai moet zijn. Je kunt ook denken aan een echt goede, smaakvolle hamburger of fantastische amuses.”

Wat hem betreft is de extravaganza met vuurwerk en veel vertier wel voorbij: “De trend is: het moet voor elkaar zijn, het eten moet goed zijn en de mensen moeten met een goede herinnering naar huis gaan. Dat ze praten over hoe gezellig en lekker het was.”

Uiteenlopende doelstellingen
Catering voor de zakelijke markt heeft uiteenlopende doelstellingen. Het kan een jubilaris zijn, de opening van een nieuw kantoor of bedrijfspand of de introductie van een nieuw product. Maar ook een diner met zakenrelaties. “Dat beseffen wij ons terdege: het kan ook een diner zijn in een private dining setting waar belangrijke zaken worden besproken en pottenkijkers niet welkom zijn. Zoiets doe je liever niet in een restaurant maar wel op een privélocatie.” Overigens, is restaurant Q ook beschikbaar voor besloten catering partijen. Een kwestie van zorgvuldig en tijdig inplannen.

Maar ook dan geldt: een goed glas wijn, veel persoonlijke aandacht en mooie gerechten, besluit Joris ten Wolde: “We hebben al jaren veel vaste relaties. Die vertrouwen erop dat wij iets bijzonders presenteren. Iets waarbij de onderneming of ondernemer een goed gevoel creëert bij relaties, eigen medewerkers en anderen. Dat is de kern, en daar spelen wij altijd op in.”

>
>
>
CuliRally