QuaKoken gaat weer van deur tot deur

QuaKoken gaat weer van deur tot deur

Inspiratie voor de kerstdis

Het is vrijdagmiddag en Joris ten Wolde van QuaKoken voelt de bui al hangen. En inderdaad, voor de horeca is het weer raak. “Vanavond nog gasten en dan moet de deur op slot”, zegt hij mismoedig. Hij ergert zich aan het feit dat Den Haag niet doorpakt. En de oneerlijkheid: “De horeca, de evenementenbranche en de culturele sector krijgt weer de klappen te verduren. Wij hebben vorig jaar een verlies gedraaid. Voor het eerst in al die jaren. En dan zegt de overheid: ‘Kijk eens hoe goed wij de horeca steunen’.”

Maar wie Joris kent weet dat hij zich weer weet te herpakken, oftewel in management-termen, snel kan schakelen. Voor de deur van het restaurant staat inmiddels een uit de kluiten gewassen trailer met daarin een volledige keukenuitrusting inclusief muziek en kerstverlichting. Het is de mobiele keuken voor het VeurDeurDiner. De trailer wordt veur de deur gezet en het diner kan beginnen. Joris: “We hebben dan al een box gebracht met voorgerechtjes et cetera. En op het afgesproken tijdstip komen wij met de koks en de trailers en bereiden a la minute het hoofdgerecht en serveren dat uit.” Het is een concept dat QuaKoken al langer voert maar komt, nu de deuren om vijf dicht moeten, goed van pas. Want cateren mag. En het VeurDeurDiner is succesvol: geen gedoe met afwas, geen gesleep met boodschappen. Wie zich straks inschrijft voor het VeurDeurDiner kan onder andere kiezen voor een medaillon van hertenrug met gebraiseerde rodekool en een jus van gekarameliseerde witte ui.

Geen stress

Met het oog op de komende kerstdagen werd dit gerecht door chef kok Henk Bronswijk voor de TOM-lezers bereid. Het volledige recept en de bereiding staat op de website van TOM. Wat inspiratie voor de kerstdis!

Klik hier voor het recept.

>
>
>
CuliRally