Op weg bij Frans op den Bult

Op weg bij Frans op den Bult

Stekkerauto’s groen opgeladen

Parkeerplaatsen zijn niet per definitie de meest aantrekkelijke locaties. AmperaPark brengt daar verandering in, onder andere bij Hotel Wegrestaurant Frans op den Bult. ‘Groen opgeladen op weg’ is het motto van AmperaPark. Richard Kokhuis, oprichter van AmperaPark dat inmiddels acht medewerkers kent, heeft alle vertrouwen in het concept. Pauline Scholten- Hellegers, zelf in het bezit van een elektrische auto, ziet ook steeds meer van haar gasten bij Frans op den Bult met elektrische auto’s en bedrijfsbusjes arriveren.

Een parkeerplaats waar auto’s met zonne-energie worden opgeladen en de ‘overtollige’ stroom voor de organisatie wordt gebruikt of in accu’s wordt opgeslagen; AmperaPark heeft de toekomst van de parkeerplaats radicaal veranderd. Het wist aansprekende partners voor haar idee te winnen: VolkerWessels/ De Groot Vroomshoop, Voortman Staal en Mennekes (laadsystemen). IDpartners in Enschede tekende voor het fraaie industriële design en samen met de Universiteit Twente wordt de nieuwste slimme laadtechnologie ontwikkeld.

Parkeerplaatsen verduurzamen

AmperaPark biedt haar zonnelaadstations ook aan in de vorm van een serviceconcept. Organisaties hoeven zelf niet te investeren in zonnepanelen en laadstations. Zo is samen met Energie Fonds Overijssel (EFO) een programma opgezet om in Overijssel parkeerplaatsen te verduurzamen. Frans op den Bult is de eerste deelnemer aan dit groenproject, dat als doel heeft jaarlijks tien miljoen zonnestroomkilometers op twintig parkeerplaatsen te produceren. Frans op den Bult in Deurningen is een eeuwenoud gastvrij hotel-wegrestaurant dat inmiddels al door de zevende generatie mede-gerund wordt. Pauline Scholten- Hellegers is als directeur zeer actief met het verduurzamen van haar horecaonderneming. “We hebben de ambitie om de komende jaren energieneutraal te worden en dit zonnelaadstation van AmperaPark is een belangrijke stap hierin” aldus Pauline. Eerder ging de keuken van het gas af. “Wij bieden onze gasten nu de mogelijkheid hun elektrische auto’s en busjes koel en droog te parkeren onder zonnepanelen en te laden met duurzame zonnestroom! Daarmee zijn we in Nederland het eerste hotelwegrestaurant met een dergelijk slim zonnelaadstation. Als familiebedrijf blijven we continu innoveren en deelname aan dit EFO-duurzaamheidsprogramma past daar goed bij.”

Vergroenen

AmperaPark heeft inmiddels al veel bedrijven en instellingen gevonden die willen vergroenen en in zijn voor het serviceconcept. Pauline en Richard hebben tot slot een tip: ga lekker lunchen of dineren bij Frans op den Bult, dan zal AmperaPark ter plekke uitleggen waarom het voor organisaties zo aantrekkelijk is om deel te nemen aan dit programma. Zonder te investeren een zonnelaadstation laten plaatsen op je parkeerplaats met de mogelijkheid van een interessant verdienmodel. “Dan gaan ook jouw gasten, klanten en medewerkers groen opgeladen op weg!”

>
>
>
CuliRally
TOM's Rally
haringparty2024