Liefveld Coffee

Liefveld Coffee

Koffie met een duurzaam aroma

Steeds meer bedrijven, instellingen en organisaties hechten een groot belang aan goede koffie. Niet alleen omdat er bijkans een opstand uitbreekt als het er niet is, maar ook vanwege de herkomst van de grondstof. Liefveld Coffee heeft dat begrepen en investeert in maatschappelijke en duurzame koffie. Vanaf de pluk van de rode bessen tot het branden van de bonen in de eigen branderij wordt de keten volledig in de hand gehouden.

In Twente klinkt de naam van Liefveld Coffee nog niet bij iedereen bekend in de oren. Maar daar gaat verandering in komen, belooft directeur Martin Blokvoort. Een aantal jaren geleden nam hij de onderneming in Raalte over en sindsdien is er een nieuwe weg ingeslagen: “We willen onze producten ook in Twente presenteren omdat we ervan overtuigd zijn dat in Twente niet alleen behoefte is aan goede koffie, maar ook eerlijke koffie die duurzaam wordt geproduceerd. Immers, bedrijven en organisaties willen zich verbinden met maatschappelijke betrokkenheid, duurzaamheid en groen. Dat bieden wij.”

Eerlijke prijs
Vooral het feit dat Liefveld Coffee rechtstreeks inkoopt bij één coöperatie in Ethiopië maakt een belangrijk verschil, vervolgt hij: “De coöperatie wordt gevormd door kleine koffieboeren die een eerlijke prijs krijgen. Er blijft niets aan de strijkstok hangen. Daarnaast zorgen we dat ze op een goede en verantwoorde manier produceren.” Het project in Afrika is dermate succesvol dat Liefveld Coffee het concept ook in Costa Rica gaat toepassen. Dat betekent ook een grotere variatie in koffiesoorten voor relaties, vertelt Sterre olde Monnikhof, die als accountmanager in Twente actief is. “Ons eigen merk koffie heet ‘1000 & 1 opportunities’. Het verwijst naar de kansen en mogelijkheden die we bieden aan de koffieboeren, die voor elke kilo een koffieplantje ontvangen. Bij duizend plantjes kan een heel gezin bestaan. Zo hebben we de afgelopen jaren al een heel aantal gezinnen kunnen onderhouden. Daarnaast bieden wij organisaties en bedrijven ook de mogelijkheid voor een eigen private label koffie op basis van zelf geselecteerde melanges. Die smaken stellen wij samen met de afnemer. Daarmee is Liefveld Coffee niet enkel een leverancier maar een samen­werkings­partner die voorziet in de hospitality van het bedrijf.” Naast koffie en thee heeft Liefveld alles in huis voor de totale beleving in de koffiecorner en de bedrijfskantine. Van passende koffiemachine tot aan lekkers voor de vrijdagmiddagborrel.

“Met relatief weinig mensen kunnen we nu grote impact maken in de markt, doordat we veel gedigitaliseerd hebben. En door de maatschap­pelijke betrokkenheid met de coöperatie, onze eigen branderij, het persoonlijke contact en de duurzame werkwijze onderscheiden we ons van de grote leveranciers”, aldus besluit Martin Blokvoort.

>
>
>
haringparty2024
CuliRally
TOM's Rally