Innovatief in stickers

Innovatief in stickers

Het aantal marketingprikkels dat een mens dagelijks te verwerken krijgt, is gigantisch. Door die hoeveelheid en de vluchtigheid ervan, maakt het weinig impact. Marketeers en reclamebureaus zijn dan ook telkens op zoek naar nieuwe mogelijkheden. En grijpen soms terug op oude, bewezen communicatietechnieken. Zoals stickers. Reklame2000 biedt de creatieve mogelijkheden en technieken.

Al vanaf 1980 is Reklame2000 gespecialiseerd in printtechnieken. Aanvankelijk in zeefdruk maar later ook in digitale print. Peter Klaas nam het Enschedese bedrijf in 2003 over en zette een moderniseringsslag in. “Ik had het plan om te specialiseren in luxe verpakkingen”, vertelt hij, “maar de vraag ontstond steeds meer naar stickers in allerlei formaten, transfers, reclameborden voor makelaars et cetera.” Inmiddels omvat het portfolio van de specialist talloze toepassingen en mogelijkheden. “Dat heeft te maken met onze apparatuur. We kunnen zeefdrukken maar ook in grote oplages digitaal printen op folie. Het gaat altijd om het doel van de uiting: welk materiaal, welke techniek, wordt het een combinatie van zeefdruk en digitaal.”

Moderne printers
Nog altijd zijn stickers als promotiemateriaal gewild: voor de carnavalsvereniging, de voetbalclub, het bedrijf of een speciaal event. Maar door tal van nieuwe materialen en lijmen is de toepassing van stickers sterk uitgebreid. Van deurstickers die dubbel bedrukt zijn tot stickers die bestand zijn tegen hoge temperaturen of chemicaliën en worden gebruikt in onder andere de automotive sector. Voor het digitale drukwerk heeft Reklame2000 een machinepark van moderne printers, die volcontinu kunnen printen. Maar de aloude zeeftechniek wordt ook gekoesterd: “Alhoewel de apparatuur wel is gemoderniseerd, is de techniek niet ingrijpend veranderd”, zegt Klaas: “Ook met zeefdruk kunnen we hogere oplages maken, maar vooral ook andere materialen en gebruiksmogelijkheden bieden.”

Gebruikt product
In dat laatste munt Reklame2000 uit: tal van bedrijven weten de weg naar de Marssteden te vinden om Klaas te laten meedenken over mogelijkheden. Zo ontstond bij enkele Oldenzaalse ondernemers het idee voor een speciale retoursticker. Webshops worden soms bedolven onder goederen die gebruikt zijn. Reklame2000 bedacht een speciale slimme sticker waarmee te zien is of het product gebruikt is. Peter Klaas: “De sticker wordt op een plek geplakt waar die verwijderd moet worden, wil je het product kunnen gebruiken. Je kunt het dan niet meer terugsturen omdat onmiddellijk is te zien dat het product al is gebruikt.” En zo zijn er tal van mogelijkheden, zegt Klaas: “Kijk maar eens om je heen, hoeveel stickers er worden gebruikt. Voor reclame, op een product als instructie of waarschuwing, op allerlei verschillende oppervlaktes. Maar waar we ons vooral mee onderscheiden is dat wij vooroplopen in druktechnieken. Mede daardoor heeft Reklame2000 een groot aantal trouwe klanten. Ook internationaal opererende bedrijven. En voor nieuwe klanten is het vaak een eyeopener als ze kennismaken met onze mogelijkheden.”

 

>
>
>
Westerhuis Verhuur
WTC
DiGi Signing
Jongbloed
Boers & Lem