Het echte uithangbord? Dat zijn de klanten!

Het echte uithangbord? Dat zijn de klanten!

Het begon zeventien jaar geleden in een schuurtje achter het huis, inmiddels staat er al jaren een gerenommeerd bedrijf aan de Cromhoffsbleekweg in Enschede. De Letterconcurrent is dé specialist op het gebied van signing. Van complete wagenparken, bewegwijzering tot lichtreclame, eigenaren Paul en Sabine Mik hebben een grote schare aan trouwe klanten.

Signing is al lang niet meer genoeg om te omschrijven wat De Letterconcurrent allemaal doet. Ze zijn tegenwoordig ook in staat om volledige interieuroplossingen te verzorgen. Klanten worden van A tot Z geholpen. Paul: “Eigenlijk kom je bij ons met een logo en geven wij een advies voor de uitvoering van de huisstijl.” Grafisch talent gaat aan de slag met een ontwerp. De huisstijl kan overal worden doorgevoerd, van bewegwijzering tot gevelreclame en van raamfolies tot het bestickeren van auto’s. Vervolgens wordt in de productieruimte alles klaargestoomd voor de monteurs die op locatie alles creëren. “We gaan heel ver op het gebied van service. Ik zeg weleens: als het bij ons niet lukt, dan lukt het nergens.” Er werken vaklui bij het Enschedese bedrijf, het team bestaat inmiddels uit tien man. Sabine: “Veel soortgelijke bedrijven werken met externe monteurs. Wij hebben alle kennis écht in huis, daardoor kunnen we heel snel schakelen.” Paul vult aan: “Ons werk is best wel foutgevoelig, daarom moeten we scherp blijven. We komen altijd met een oplossing, dat zorgt voor zo’n trouw klantenbestand.”

Autodidact
Het is precies die service die ervoor zorgde dat het bedrijf snel groeide. Paul: “Ik was ooit vertegenwoordiger in de signmarkt, daar heb ik dit vak leren kennen. Ik heb het nooit helemaal los kunnen laten. Sabine heeft integrale veiligheidskunde gestudeerd. We zijn dus autodidact, maar in de loop der jaren hebben we alles geleerd, we weten heel goed waar we mee bezig zijn.” Het schuurtje achter het huis werd dan ook snel te klein en ook in het pand daarna groeide het bedrijf uit het jasje. De huidige bedrijfsruimte aan de Cromhoffsbleekweg in Enschede biedt de ruimte om alle werkzaamheden uit te voeren. Paul: “Dat we vanuit het niets een gerenommeerd bedrijf hebben opgebouwd, daar ben ik heel trots op. We hebben alles helemaal zelf gedaan en onze klanten hebben dat mogelijk gemaakt.”

Altijd een antwoord
Groei realiseren lukte door goed werk te leveren en de klant te ontzorgen. “We lopen heel hard voor onze klanten”, legt Paul uit. “Alles is mogelijk, van duurzame oplossingen voor reclame tot het wrappen van het interieur.” Wat een klant ook zoekt, in Enschede doet het team zijn uiterste best om met een antwoord te komen. In coronatijd werden de diensten zelfs uitgebreid. Binnen het bedrijf werd KleurJeInterieur.nl opgericht. Deze tak helpt particulieren en de zakelijke markt met het restylen van meubilair door het te wrappen met speciale interieurfolies. Sabine: “Het is niet eenvoudig om te wrappen, daar kwam onze kennis van bestickering heel goed van pas.” Van ontvangstbalies tot kasten en achterwanden, alles kan nu een nieuw jasje krijgen. Voor bedrijven let het team er uiteraard op dat alles past binnen de huisstijl. Paul: “Het is een stuk duurzamer en goedkoper om je balie of showroom te wrappen dan om alles opnieuw in te richten. Het materiaal dat we gebruiken wordt ook nog eens gemaakt van afval uit de olie-industrie. En het ziet eruit als nieuw, het verschil met bijvoorbeeld hout is bijna niet te zien.”

Snelheid en kwaliteit
De nieuwe tak van sport maakt De Letterconcurrent nog meer tot een totaalleverancier. En dat bevalt. Paul: “We merken dat onze snelheid en kwaliteit allerlei partijen aanspreekt. Van grote transport­bedrijven tot zzp’ers, we zijn er trots op dat ze bij ons aankloppen. Heb je morgen bestickering voor een auto nodig dan kunnen we het meestal regelen. Dat zorgt voor enthousiasme.”

Groot aanbod
Het aanbod is dus groot, precies die afwisseling tussen de diverse werkzaamheden vinden Sabine en Paul zo leuk. Er wordt hard gewerkt, maar plezier in het werk is minstens zo belangrijk. Paul: “Dat merken onze klanten ook als ze hier over de vloer komen. Samen iets moois neerzetten is het leukste dat er is.” Sabine: “Ons hart ligt nog steeds bij voertuigbelettering en lichtreclame het echte signvak . Het mooie daarvan is dat je je eigen werk overal ziet terugkomen. Je rijdt langs een gebouw, je komt onderweg auto’s tegen. Soms toeteren we zelfs even naar klanten op de weg. Dat onze klanten zo dankbaar zijn, dat is waar we het voor doen. En dat zorgt er ook voor dat ons netwerk blijft groeien.”

>
>
>
haringparty2024
CuliRally