Hartman

Hartman

Innovatief en duurzaam

Met meer dan 50 jaar ervaring weet Hartman als geen ander hoe ze tuinmeubelen moeten maken. Tuinmeubelen die tegen een stootje kunnen en die het buitenleven leuker maken. Misschien wel de belangrijkste lancering van dit jaar is de Ibiza collectie, de eerste volledig uit kunststof vervaardigde loungeset.

Van oudsher is Hartman een echte specialist in kunststof tuinmeubelen. “We zijn er bijzonder trots op en hebben hoge verwachtingen van de Ibiza loungeset, vanwege de veelzijdigheid en het tijdloze design. Net als de populaire Sophie kuipstoelen, is ook deze kunststof loungeset ontwikkeld en geproduceerd in Nederland. Vanaf het prille idee in de beginfase, tot aan de ontwikkeling en uitwerking heeft de Ibiza lijn diverse strenge testfasen doorlopen. De Hartman Ibiza loungeset is modulair en volledig naar eigen wens samen te stellen. Door middel van verschillende, los verkrijgbare modules en een eenvoudig kliksysteem zijn er veel verschillende opstellingen mogelijk, van losse stoel tot royale twintig-persoonsbank. Dat maakt de set geschikt voor alle buitenruimten en passend bij alle leeftijden”, vertelt Stefanie Sijtsma, directeur internationale marketing van Hartman.

Duurzaam

De complete kunststof collectie wordt lokaal in de eigen productielocatie in Losser vervaardigd. “Hartman is ‘100 procent made in Holland’ en daar zijn we trots op! Onze duurzaamheidsambitie is om iedere dag een stapje dichter bij de natuur te komen. Letterlijk doordat mensen met onze producten kunnen genieten van de natuur in eigen tuin, maar ook onze manier van ondernemen. Dat doen we onder de noemer Nearer2Nature. Door de productie in Nederland is onze CO2-voetprint kleiner, maar we kijken ook hoe we de productie circulair sluitend kunnen krijgen. De Sophie kuipstoelen en de nieuwe kunststof loungeset Ibiza zijn al recyclebaar. In samenwerking met hoge scholen en regionale collega’s uit de maakindustrie willen we nu een project starten om dit helemaal rond te krijgen. Gerecycled materiaal toevoegen is nog een grote uitdaging want het gaat toch vaak iets ten koste van de sterkte en de kleur. Maar ook dat blijven we onderzoeken. ”

Nieuwe banen

Denk nu niet dat de Ibiza een ‘simpel’ kunststof meubel is dat vlot van de productieband afrolt: er zijn maar liefst zeven mallen nodig om de Ibiza de stijlvolle uitstraling te geven. “Om de Ibiza te kunnen produceren hebben we de capaciteit van onze productiefaciliteit in Losser opgeschaald met een extra lijn en gloednieuwe spuitgietmachines, waarvoor een zwaardere vloer werd gelegd. Daarnaast hebben we zeven extra matrijzen laten ontwikkelen. Met deze uitbreiding kunnen we jaarlijks zo’n 500.000 producten maken. De uitbreiding in Losser heeft bovendien tien extra banen gecreëerd. De extra lijn is sinds dit jaar in gebruik”, vertelt Sijtsma.
Naast de kunststof collectie biedt Hartman een breed assortiment in tuinmeubelen van andere materialen zoals bijvoorbeeld hout, wicker, aluminium, rope en all-weather stof, maar ook tuinkussens en parasols. Producten die in elke buitenruimte passen, of je nu een grote of een kleine tuin hebt. Het hoofdkantoor van Hartman is gevestigd in Enschede, maar de tuinmeubelen zijn wereldwijd vertegenwoordigd in meer dan 40 landen. Dit wordt georganiseerd via de verkoopkantoren in UK, Duitsland, België, Tsjechië en Noorwegen.

>
>
>
haringparty2024
CuliRally