Full Force Films

Full Force Films

“Ieder bedrijf heeft iets specifieks om uit te lichten”

Film mag dan als communicatiemiddel bijna anderhalve eeuw oud zijn, aan dynamiek en impact heeft het nog altijd niets verloren. De cinematografie blijft in alle uitingen een krachtig instrument om, in de breedste zin, een unieke boodschap over te brengen. Full Force Films in Enschede onderkent dat en maakt furore als producent en maker van films voor merken, bedrijven en evenementen. “Het is een misvatting bij veel ondernemers dat een film niets voor hen is.”  Jeroen Niessink heeft al zijn hele leven een filmcamera in of bij de hand. Tien jaar geleden besloot hij er zijn werk van te maken en drie jaar geleden waagde hij de stap om zijn filmisch talent in zijn eigen filmbedrijf Full Force Films in te zetten. Niet zonder succes want inmiddels kan hij een even uitgebreid als gevarieerd oeuvre van filmproducties vertonen. Het succes is voor een belangrijk deel te danken aan zijn visie: “Kijk, ik realiseer mij ook wel dat je met de camera van je mobiel een filmpje kunt schieten. Maar de vraag is altijd: voor wie maak je dat filmpje. Voor je tweehonderd vrienden? En nog belangrijker: wat wil je bereiken met een film? Voor ons is dus belangrijk dat we vooraf een plan maken en bepalen wie de doelgroep is. Je gaat dan soms ook op de stoel van de marketeer zitten. Maar het kan ook dat de marketing van een bedrijf of organisatie zelf al een goed plan heeft bedacht. Kijk, film is er altijd geweest, alleen gaat het nu veel sneller en is de druk hoog om de kijker te boeien. Want dagelijks krijgen consumenten al meer dan genoeg impulsen. Je wilt daar dan wel bovenuit komen, gezien worden. Daar helpen wij bij.”

Branded content
Een populair communicatiemiddel is in dat opzicht branded content. Niessink heeft er inmiddels veel ervaring mee. Zo maakte hij recent in samenwerking met &C een serie voor Volvo met als titel Back to the roots. Een serie die kijkt als een roadtrip door Zweden met Kim-Lian van der Meij en Patrick Martens, die samen door het Scandinavische landschap toeren. “De afleveringen die we hebben gemaakt kijken heel makkelijk weg; het is eigenlijk helemaal geen reclame waar je naar kijkt.” Het succes van dit type documentaires als branded content is groot; ook andere partijen, van grote ondernemingen en organisaties tot festivals en events zien deze aanpak als een uitstekende manier om klanten, relaties en bezoekers aan zich te binden. Er is bovendien nog een ander aspect, vertelt Niessink: “Veel branded content wordt via socialmediakanalen gepresenteerd. Vroeger had je geen idee hoeveel mensen jouw film bekeken. Tegenwoordig weet je dat tot op de persoon nauwkeurig. En vergeet niet dat in de Google-ranking bewegende beelden een positief effect hebben. In alle gevallen is het dus interessant voor de marketingafdelingen.”

Twents bedrijf
Hoewel de opdrachtgevers zich steeds vaker uit het hele land melden en met name de regio Amsterdam, blijft Full Force Films een echt Twents bedrijf. “Er zijn Amsterdamse regisseurs die heel graag met ons samenwerken terwijl er in het westen veel meer cameramensen en technici te vinden zijn. We worden gewaardeerd omdat we ons werk gewoon goed doen, onze afspraken nakomen en onze spullen voor elkaar hebben. Ik werk ook zelf heel veel met mensen uit deze omgeving en het voordeel is: we zijn rustig, nuchter en hebben niet altijd de neiging om overal commentaar op te geven. We doen wat van ons wordt gevraagd zonder meteen in discussie te gaan.”

Focus op de boodschap
Jeroen Niessink heeft in zijn vak inmiddels een grote ervaring en veelzijdigheid ontwikkeld: van regie tot camerawerk en montage. En zoals gezegd, waar het grotere producties en meer camerawerk betreft, kan hij een beroep doen op vakmensen op het gebied van techniek, belichting, camerawerk en geluid. De toekomst is volgens Niessink dat films nog sneller relevante content moeten bieden. “Met meer focus op de boodschap en een goede editing. Ik bespeur bij ondernemers nog vaak de misvatting dat een film niet is voor hun onderneming. Maar er is altijd een USP, iets specifieks dat jouw merk of bedrijf bijzonder maakt en dat moet je uitlichten in een film. Het is jammer als je dat niet doet, want je bent als ondernemer toch trots op je merk? Mensen mogen dat best herkennen en video trekt dan de aandacht. En laten we dat niet vergeten: ook in de sfeer van recruitment is film een uitstekend middel. Je kunt er altijd en overal emotie mee creëren en dat telt.” Scan de QR-code voor meer informatie.

>
>
>
CuliRally
haringparty2024
TOM's Rally