Elferink & Kortier Advocaten

Elferink & Kortier Advocaten

Bekend op complex juridisch terrein

Artificiële intelligentie (AI), intellectuele eigendom, octrooien, privacy en ICT contracten. De dienstverlening van Elferink & Kortier Advocaten focust zich op ingewikkelde en complexe juridische materie. Onderwerpen die zeer actueel zijn in een maatschappij die steeds digitaler wordt. 

Met ingang van de komende editie van TOM verzorgen Mirjam Elferink en Martijn Kortier een column over interessante thema’s op dit gebied. In 2017 richtten zij Elferink & Kortier Advocaten op, een kantoor dat zich volledig focust op Intellectueel Eigendom, ICT-recht en Privacy. Bedrijven die op welke manier dan ook te maken hebben met crea­tiviteit, innovatie of digitalisatie zijn bij hen aan het goede adres. Het in Enschede gevestigde nichekantoor is daarmee uniek in Twente.

Niche in de advocatuur
Mr. dr. Mirjam Elferink en mr. Martijn Kortier hebben een grote ervaring opgebouwd. Beide Twentenaren studeerden respectievelijk rechten in Leiden en Nijmegen en specialiseerden zich in Intellectueel Eigendom, ICT-recht en Privacy. Een niche in de advocatuur, zegt Mirjam Elferink: “Maar wel een boeiende: Het is divers maar ook ingewikkeld.” Na haar promotie werkte ze bij een groot kantoor op de Zuidas, op de Vrije Universiteit in Amsterdam en het Centrum voor Intellectueel Eigendomsrecht van de Universiteit Utrecht. Martijn Kortier deed zijn ervaring op bij een bekend kantoor in Enschede en specialiseerde zich onder meer in het adviseren van start-ups en scale-ups op het gebied van intellectuele eigendom. Ook in zaken met betrekking tot auteursrecht, merkenrecht, octrooirecht, maar tevens ICT-contracten en privacy staat hij ondernemingen en organisaties bij.

Zeven jaar geleden besloten beiden een eigen kantoor te beginnen in Enschede. Dat werd ook tijd, vertelt Elferink: “Nogmaals, het is een complexe materie en daarom voor veel ondernemers lastig. De domeinen waar wij in actief zijn omvatten auteurs-, octrooi-, merken-, en modellenrecht, licentiecontracten. Maar ook binnen de ICT zaken als cloud­computing, onderhouds­contracten, software en licenties. En dan is er de privacywetgeving als derde discipline: van AVG tot datalekken en handhaving en procedures.” Het is een breed oeuvre dat Elferink & Kortier Advocaten biedt. Martijn Kortier daarover: “En daarom ontstaan ook misverstanden. Bijvoorbeeld dat een ondernemer vindt met een octrooi zijn ontwerp voldoende te hebben beschermd. En heel actueel: AI, wat is daarvan de impact?”

“Misverstanden en onbegrip kunnen leiden tot juridische procedures, die bij een goed advies voorkomen kunnen worden”, betoogt Martijn Kortier. Als enige niche-kantoor in de verre regio is Elferink & Korter Advocaten in dat werkveld actief. Met de columns in TOM wil het kantoor de Twentse ondernemer bewust maken van het belang. Want, zo besluit Mirjam Elferink: “Twentse ondernemingen en organisaties hoeven voor dit specialisme dus niet persé naar een kantoor op de Zuidas. Wij zitten hier gewoon om de hoek!”

>
>
>
TOM's Rally
CuliRally
haringparty2024